EUROPA LEAGUE

ΠΑΟ-Ραπίντ Βουκ. 0-0

ΠΑΟ-Ραπίντ Βουκ. 0-0
Λεοντίου

Ο Παναθηναϊκός μετά από το αγχώδες 0-0 με την Ραπίντ πέρασε και τυπικά στην επόμενη φάση του UEFA

Αυτό διότι σε ισοβαθμία μετράει η διαφορά τερμάτων. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την στιγμή 3-0 γκολ, ενώ η Χάποελ 6-6, δηλαδή η ελληνική ομάδα είναι +3 γκολ καλύτερη.

Αν και οι 20000 οπαδοί που βρέθηκαν στο παγωμένο ΟΑΚΑ χειροκρότησαν στο τέλος του αγώνα τους παίκτες του Βίκτορ Μουνιόθ, ο Ισπανός τεχνικός και η πλειοψηφία όσων βρέθηκαν στις εξέδρες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του "τριφυλλιού". Πλέον, οι γηπεδούχοι πάνε στο Παρίσι για να κατακτήσουν την πρωτιά, "απειλούμενοι" αρχικά από τον ίδιο τους τον εαυτό και μετά από την ομάδα του "γνώριμου" και νταμπλούχου πρώην "πράσινου" Γιτζάκ Σουμ.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπέντε, Βύντρα (59’ Νίλσον), Δάρλας, Μόρις, Μπίσκαν, Τζιόλης, Λεοντίου (89΄Αντριτς), Ιβανσιτς, Ρομέρο, Μάντζιος (68’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης.

Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρασβάν Λουτσέσκου): Εντίμα Απούλα Μπέντε, Ράντα, Ζίκου, Μπαντόι, Καραμιάν, Λαζάρ, Μαλνταρασάνου (80’ Γκριγκόρε), Μ. Κονσταντίν, Μαφτέι, Μπούγκα (66’ Γκρίφιθς), Μολντοβάν (86’ Σαπουράνου) .

Διαιτητής: Ματέο Τρεφολόνι (Ιταλός)
Βοηθοί: Λούκα Ματζιάνι, Αντόνιο Πασκαριέλο
4ος διαιτητής: Αντρέα Ρομέο
Κίτρινες: Βύντρα, Δάρλας / Μαφτέι, Κονσταντίν
Κόκκινες: -



td> Με μια ματιά
Με τους Μπίσκαν, Μάντζιο, Λεοντίου και Δάρλα να είναι τα νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα ο κ. Μουνιόθ άφησε στον πάγκο τους "βασικούς" Βίκτορ, Μπόβιο αλλά και Παπαδόπουλοπου που ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στην πρωινή προπόνηση και προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο. Ετσι, στην αριστερή πλευρά αγωνίστηκε όπως με την Καλαμαριά ο Ιβανσιτς και δεξιά ο Ρομέρο με τους Σαλπιγγίδη και Μάντζιο επιθετικές «αιχμές» του Παναθηναϊκού ενώ στον χώρο του κέντρου ο Τιόλης είχε παρτενέρ τον Σωτήρη Λεοντίου.

Με σύστημα (3-4-3) η προτίμηση του Ρασβάν Λουτσέσκου που είχε στην μεσαία γραμμή τους Λαζάρ, Καραμιάν, Μαλνταρασάνου και Μπαντόι ενώ στην «γραμμή κρούσης» ήταν οι Μοντοβάν, Μπούγκα και Ζίκου.

Οι "πράσινοι" θέλοντας να αιφνιδιάσουν από τα πρώτα λεπτά τους Ρουμάνους λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα του ματς έχασαν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία του, όταν ο Μάντζιος μετά την εκπληκτική πάσα του Ιβανσιτς σούταρε από αρκετά πλάγια αλλά ο Μπέντε σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι δείχνοντας να «πατάνε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησαν να απειλήσουν με τρόπο και τον παίκτη που έγινε ο «ήρωας» του Περιστερίου, Τζιόλης αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά άουτ.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου (στο 18’) και ενώ το κρύο ήταν τσουχτερό στο ΟΑΚΑ, ο Ιβανσιτς προσπάθησε να «ζεστάνει» τους «πράσινους» οπαδούς χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά την πάσα του Τζιόλη ο Αυστριακός μέσος μπήκε από αριστερά σούταρε, η μπάλα όμως κοντράρει στον Μ. Κονσταντίν και καταλήγει στα χέρια του Μπέντε. Πέντε λεπτά αργότερα , ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να «πεταχτεί» έγκαιρα όπως στο Μπόλεσλαβ μετά την κάθετη του Λεοντίου στον κενό χώρο και ο Καμερουνέζος γκολκίπερ της Ραπίντ έδιωξε μακριά με τα πόδια στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Μετά το ημίωρο οι παίκτες του Λουτσέσκου ανέβασαν την απόδοσή τους και γρήγορα ισορρόπησαν τον ρυθμό προσπαθώντας ταυτόχρονα να βγουν σε αντεπιθέσεις. Στην πρώτη εξ’ αυτών ο Ζίκου προσπάθησε να αποφύγει μέσα στην περιοχή τον Μόρις που πάνω στην κίνηση για σουτ ο Νοτιοαφρικάνος αμυντικός κόντραρε την μπάλα και ο Εμπεντε μπλόκαρε εύκολα.

Ο κόσμος που δεν είχε σταματήσει να τραγουδάει συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού αλλά και της Θύρας «13», ξεσηκώθηκε όταν ο Ιγκόρ Μπίσκαν από την άμυνα πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του έφτασε στα πλάγια της αντίπαλης περιοχής πάσαρε στον Ρομέρο (που φάνηκε να μην την περιμένει) αλλά η σέντρα του Αργεντίνου πέρασε άουτ, ωστόσο το χειροκρότημα ήταν έντονο για τον Κροάτη άσου που έδειξε το αστείρευτο ταλέντο του.

Το πολύ κακό και άσχημο σε εικόνα πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την πιο κλασική ευκαιρία του από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Στο 42’, ο 34χρονος… Βιορέλ Μολντοβάν εκμεταλλεύθηκε το «δώρο» από την λάθος συνεννόηση των Μόρις, Δάρλα (προσπάθησαν να αποφύγουν την σύγκρουση στην προσπάθεια να απομακρύνει ένας από τους δύο), όμως ο Αγρινιώτης αμυντικός με υπερπροσπάθεια πρόλαβε τον εξαιρετικά «αργό» Ρουμάνο επιθετικό μόλις πήγε να πλασάρει στο τετ α τετ τον Εμπέντε, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Με τον τρόπο που «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο. Αν και οι ποδοσφαιριστές αλλά περισσότερο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν για μια σέντρα σουτ του Μάντζιου (52’) την οποία μπλόκαρε πάνω ή και λίγο πιο μέσα από την γραμμή ο Μπέτε, οι Ρουμάνοι ήταν αυτή που «άγγιξαν» και πάλι το γκολ.

Στο 54’ ο Μαφτέι με εξαιρετική πάσα τροφοδότησε στην πλάτη του Μόρις τον Ζίκου αλλά πάνω στο σουτ ο αμυντικός του «τριφυλλιού» δυσκόλεψε τον αντίπαλό του με συνέπεια να σουτάρει μόλις άουτ.

Τα συνεχή λάθη... ακόμα και πάσα χωρίς πίεση από αντίπαλο ανάγκασαν τον Βίκτορ Μουνιόθ να αποσύρει τον Λουκά Βύντρα στο 59’ με τον κόσμο να χειροκροτεί τον ισπανό για την ενέργειά του, αντικαθιστώντας τον με τον Μίκαελ Νίλσον. Ο 49χρονος τεχνικός λίγα λεπτά αργότερα σε μια κίνηση να «φρεσκάρει» την επίθεσή του «έριξε» στο ματς τον Δημήτρη Παπαδόπουλο αντί του Μάντζιου.

Απαντες αναζητούσαν μια καλή προσωπική ενέργεια από έναν παίκτη την ώρα που ο τεχνικός των «πράσινων» ήταν φανερά εκνευρισμένος από αυτά που έβλεπε στο γήπεδο με την λειτουργία των γηπεδούχων να μην είναι όπως επιθυμούσε ο 49χρονος. Μια προσπάθεια του Ιβανσιτς (δεν κατάλαβε την πάσα ο Σαλπιγγίδης στο 62’) και ένα σουτ του Μάντζιου στο 63’ (που κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό) μπορούσαν να αποτυπωθούν ως δύο καλές ενέργειες από πλευράς γηπεδούχων που απλά ήταν καλύτερη στο να κρατούν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους.

Ο Σωτήρης Λεοντίου προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του αγώνα να γίνει ο ήρωας της βραδιάς αλλά αυτό τον τίτλο είχε βάλει πλώρη να τον πάρει ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Ο Μπέντε σε δύο περιπτώσεις όμως 68’ και 79’ σταμάτησε τον ταλαντούχο μέσο των «πράσινων».

Η τύχη δεν φάνηκε να συνοδεύει στο αποψινό ματς την ομάδα του Μουνιόθ που στα τελευταία 20 λεπτά , αναζήτησε το γκολ. Ετσι σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 86’ ο Σαλπιγγίδης στην προσπάθεια να βγει μόνος απέναντι στον Μπέντε ανατράπηκε έξω από την μεγάλη περιοχή από τον Κονσταντίν Μ. που αποβλήθηκε από τον Ιταλό διαιτητή. Την ποινή ακριβώς στην γραμμή της μεγάλης περιοχής ανέλαβε να εκτελέσει ο Νασίφ Μόρις, όμως δεν κατάφερε να πετύχει ότι και στην Φυλή με αντίπαλο τον Θρασύβουλο, αφού η μπάλα κόντραρε στο «τείχος» και πέρασε μόλις άουτ, στην καλύτερη φάση πριν ο κ. Ματέο Τρεφολόνι στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
td> Συνέντευξη Τύπου
Μουνιόθ: "Στο Παρίσι για την νίκη"

"Εμείς καταφέραμε τον στόχο μας και περάσαμε στην επόμενη φάση. Παίξαμε ένα αγώνα κλείνοντας τους χώρους στους επιθετικούς της Ραπίντ. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο και είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο κοιτάξαμε να κάνουμε αντεπιθέσεις αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο γκολ της νίκης και τελικά ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος μια ισοπαλία που εμάς μας επιτρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση, όμως σε όλη την διάρκεια ψάχναμε την νίκη και να πάρουμε τον αγώνα ".



Είναι καθαρό ότι ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει την πρώτη θέση. Και θέλουμε να μας πείτε αν μπορείτε να κερδίσετε στο Παρίσι;(ερώτηση Ρουμάνου δημοσιογράφου)

"Σαφώς θα πάμε για την νίκη στο Παρίσι είναι υποχρέωση μας και θα μας ισχυροποιήσει στην πρώτη θέση"

Είστε πολύ κινητικός στο πάγκο και έχετε πολλά παράπονα. Ισχύει ότι έχετε πολλά παράπονα και ειδικά στο σημερινό παιχνίδι;

"Όχι δεν έχω κανένα παράπονο απλά είναι ο χαρακτήρας μου αυθόρμητος εκρηκτικός και αυτό που συμβαίνει είναι ότι εγώ δεν παίζω, παίζουν οι παίκτες μου και αυτοί πρέπει να δείξουν το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν έχω παράπονο. Εκτός γηπέδου δεν είναι το ίδιο.Απλά είναι ο τρόπος μου."

Ο Παναθηναϊκός έχει συναντήσει την Μλάντα,. Θεωρείτε ότι Ραπίντ δεν έχει δικαίωμα να περάσει στην επόμενη φάση;(Ερώτηση Ρουμάνου δημοσιογράφου)

Ουσιαστικά δεν έχασε κανένα παιχνίδι, παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν βλέπω κάποιο λόγο γιατί να μην προκριθεί.

Σήμερα είναι το μοναδικό παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε με σας στο πάγκο αλλά και παράλληλα παρέμεινε η μοναδική ομάδα μαζί με την Σεβίλλη που δεν έχει δεχθεί γκολ

Είναι αρετή το ότι δεν έχουμε δεχθεί γκολ αλλά αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η νίκη και το θέαμα

Πήρατε κάποια μηνύματα από τους παίκτες που δοκιμάσατε;

Δεχόμαστε πάντα θετικά μηνύματα από τέτοιου είδους αλλαγές και στα παιχνίδια και στην προπόνηση. Και στην Τσεχία είχαμε παρατάξει μια ομάδα με νέα πρόσωπα και ουσιαστικά πιστεύω δεχόμαστε θετικά μηνύματα

Ο κόσμος αντέδρασε στην αλλαγή του Βύντρα και θέλουμε να μας πείτε πιο το μήνυμα σας προς το κόσμο του Παναθηναϊκού για την αντίδραση στο πρόσωπο του Βύντρα

Το μήνυμα είναι και ο Δάρλας και ο Βύντρα είχαν δεχθεί κάρτες και ουσιαστικά έβγαλα έναν παίκτης είχε κάρτα για να μπορέσουμε να είμαστε πιο σίγουροι και πιο ήρεμοι και ο Νίλσον πιστεύω ότι μπορούσε να τα καταφέρει. Βασικός λόγος ήταν λόγω καρτών και όχι λόγω του παιχνιδιού.

Λουτσέσκου:

"Το αποτέλεσμα ήταν απολύτως λογικό προσπαθήσαμε και οι δυο να παίξουμε δυνατά και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να βάλουν γκολ. Εμείς τελειώνουμε τον όμιλο χωρίς ήττα αλλά με την πίκρα ότι περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων για να προκριθούμε.
td> Όλα τα λεφτά...
Η ενέργεια του Μπίσκαν στο 33’, που αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο και την εμπειρία που διαθέτει.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την συνολική απόδοση των "πράσινων" που για δεύτερο συνεχές ματς (όπως και με Καλαμαριά) δεν ήταν καλοί, όπως επιθυμούσαν οι οπαδοί της ομάδος.
td> To Live του αγώνα...
90' O αγώνας λήγει και ο Παναθηναϊκός με την ισοπαλία αυτή βρίσκεται πλέον και τυπικά στην επόμενη φάση

88' Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λεοντίου περνά εκτός αγώνα στην θέση του ο Άντριτς

86' Εκτός αγώνα ο Μολντοβάν στην θέση του ο Σαπουράνου

85' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Μ.Κονσταντίν μετά από φάουλ πάνω στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση για γκολ

84' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Σαλπιγγίδης από αριστερά περνά την μπάλα για τον Λεοντίου, ο οποίος από πολύ κοντά σουτάρει πάνω στα πόδια του αμυντικού που βρίσκεται μπροστά του, στην δεύτερη προσπάθειά του όμως αποκρούει ο Μπέντε.

80' Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ραπιντ η μπάλα φτάνει στον επερχόμενο Λεοντίου, ο οποίος σουτάρει δυνατά όμως η μπάλα φεύγει λίγο άουτ

73' Κίτρινη κάρτα στον Μ.Κονσταντίν

68' Ο Μάντζιος περνά εκτός αγώνα στην θέση του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος

66' Πρώτη αλλαγή και για την Ραπίντ στην θέση του Μπούγκα περνά ο Γκρίφιθς

59' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λουκάς Βύντρα περνά εκτός αγώνα στην θέση του μπαίνει ο Νίλσον.

56' Μεγάλη ευκαιρία για την Ραπίντ! Μετά από μπαλιά του Μαφτέι, ο Ζίκου χάνει την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα καθώς σουτάρει εντός περιοχής ελάχιστα άουτ

46' Έναρξη δευτέρου μέρους

45' Λήξη του ημιχρόνου

42' Μεγάλη ευκαιρία για την Ραπιντ! Δάρλας και Μόρις κάνουν τραγικό λάθος και αφήνουν την μπάλα, για τον Μολντοβάν που βγαίνει μόνος του με τον Έμπεντε, ο Δάρλας όμως έρχεται από πίσω και διορθώνει στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

38' Χωρίς την μεγάλη φάση συνεχίζεται το παιχνίδι το οποίο πηγαίνει προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες δεν μπορούν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και κινούνται κυρίως στο κέντρο.

30' Ο Μολντοβάν μπαίνει μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού από αριστερά προσπαθεί να σουτάρει, ο Μόρις του κάνει το τάκλιν, η μπάλα κοντράρει στον αμυντικό των "πράσινων" και καταλήγει στα χέρια του Έμπεντε.

27' Χωρίς την μεγάλη φάση συνεχίζεται η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή, όμως να μην μπορεί να καταφέρει να την μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα.

19' Κίτρινη κάρτα στον Μαφτέι

18' O Παναθηναϊκός προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Τζιόλης πασάρει στον Μάντζιο, ο οποίος και πάλι μπαίνει από αριστερά σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Μ.Κονσταντίν και καταλήγει στα χέρια του Μπέντε

13' Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα, για πολύ σκληρό φάουλ πάνω στον Καραμιάν

10' Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει κάπως τον ρυθμό του και η Ραπιντ φαίνεται να έχει πάρει χώρο

5' Aρκετά καλός ο ρυθμός στο παιχνίδι με κύριο υπεύθυνο τον Παναθηναϊκό καθώς η ελληνική ομάδα φαίνεται πως έχει όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο.

2' O Mάντζιος μπαίνει από αριστερά μέσα στην περιοχή της Ραπίντ, σουτάρει όμως ο Μπέντε πέφτει και μπλοκάρει.

1' Έναρξη του αγώνα

Oι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Έμπεντε, Μόρις, Μπίσκαν, Δάρλας Βύντρα, Λεοντίου, Τζιόλης, Ρομέρο, Ίβανσιτς, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος

Ραπίντ: Εντίμα Αμπούλα Μπέντε, Ράντα, Ζίκου, Παντόι, Καραμιάν, Λαζάρ, Μαλνταρασάνου, Μ.Κονσταντίν, Μαφτέι, Μπούγκα, Μολντοβάν

Διαιτητής: Τρεφολόνι

Το SPORT 24 στο ΟΑΚΑ

21:36

Ο Βέλιμιρ Ζάετς είναι ανάμεσα στους καλεσμένους στα επίσημα. Στην κερκίδα αυτή και στην γνώριμη θέση τους οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Σπύρος Λιβαθηνός.

21:33 Περίπου 20-25.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» στο γήπεδο ΟΑΚΑ.

21:30 Από τα μεγάφωνα και τα ηχεία αναγγέλλονται οι συνθέσεις των δύο ομάδων, με τα χειροκροτήματα να είναι πιο έντονα στο όνομα του Βίκτορ Μουνιόθ.

21:26 Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πηγαίνουν στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες από τον Ισπανό προπονητή.

21:20 Οι παίκτες του Λουτσέσκου αποχωρούν για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς τους να γίνονται ολοένα και περισσότεροι (300 περίπου).

21:11 Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγαίνουν από την φυσούνα και οι οπαδοί τους σε πανηγυρικούς ρυθμούς τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους.

21:06 Οι Εμπεντε και Γκαλίνοβιτς εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο και οι περίπου 10000 οπαδοί του «τριφυλλιού» τραγουδούν υπέρ της ομάδας.

21:00 Οι παίκτες της Ραπίντ βγήκαν για «ζέσταμα» με τους περίπου 200 οπαδού της στην Θύρα 18 να φωνάζουν υπέρ της ομάδας τους.




































































































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ