ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΟ-Πανιώνιος 2-1

ΠΑΟ-Πανιώνιος 2-1
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

Ανατροπή, 4 πέναλτι, αποβολή και ο ΠΑΟ 2-1 τον Πανιώνιο. Έκι: "Πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά"

Σ' έξι λεπτά... ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τα δεδομένα και από ιδανικός αυτόχειρας έγινε και πάλι διεκδικητής του τίτλου, ανατρέποντας (για πρώτη φορά φέτος) το εις βάρος του 0-1 από το πρώτο 45λεπτο. Παπαδόπουλος (74') και Σαλπιγγίδης (80')οι σκόρερ των "πράσινων" που έπαιξαν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του ματς.
Ο Παπαδόπουλος για τους γηπεδούχους και ο Τζιμπούρ για τους φιλοξενούμενους ήταν τα "πρόσωπα" του αγώνα, αφού και οι δύο αγνόησαν τους προπονητές τους στις εκτελέσεις πέναλτι ενώ σκόραραν και έχασαν και άλλες ευκαιρίες να γίνουν οι μορφές του ματς (ο Παπαδόπουλος είχε δοκάρι στο 92' και ο Αλγερινός δεν νίκησε σε τετ στο 1-1 τον Γκαλίνοβιτς στο 76'). Πανηγύρια των "πράσινων" οπαδών στα γκολ της ΑΕΚ... αποδοκιμασίες για Πεσέιρο και "Τζίγγερ" στο ημίχρονο, αλλαγή εικόνας της εξέδρας μετά το γκολ του Παπαδόπουλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)
Βοηθοί διαιτητή: Γούκος Δ. (Ηπείρου), Τάτσης Δ. (Ηπείρου)
Τέταρτος διαιτητής: Σταθόπουλος Γ. (Αχαϊας)
Κίτρινες: Μόρις, Σαλπιγγίδης / Χούτος, Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Τζιμπούρ
Κόκκινη: Τζιμπούρ

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Γκούμας, Βύντρα, Σέριτς, Μάτος, Τζιόλης (66' Γκονζάλες), Σιμάο (46' Ιβανσιτς), Καραγκούνης, Ποστίγκα (66' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης.

Πανιώνιος (Εβαλντ Λίνεν):Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Κουτσόπουλος (82' Καπετάνος), Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (73' Αραβίδης), Φερνάντεζ, Νικολάου, Χούτος (73΄Πλασκόνι), Τζιμπούρ.
Με μια ματιά
Με έξι αλλαγές και με σχήμα ποιο αμυντικογενές παρέταξε την ομάδα του στο 4-4-2 ο Ζοσέ Πεσέιρο σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ηρακλή. Ο Γκαλίνοβιτς επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια ενώ εκτός από τον Μόρις που πήρε την θέση του Σαριέγκι, άλλαξαν και τα άκρα με τους Νίλσον, Σπυρόπουλο να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής και την θέση τους να παίρνουν οι Σέριτς και Βύντρα.

Τζιόλης, Μάτος, Σιμάο και Καραγκούνης στην μεσαία γραμμή με τον Σαλπιγγίδη να έχει και πάλι τον Ελντερ Ποστίγκα παρτενέρ στην "γραμμή κρούσης".

Στην πλευρά των φιλοξενούμενων, ο κ. Λίνεν ν' αρχίσει το ματς με επιθετικό πνεύμα και τους Χούτο, Τζιμπούρ να είναι αιχμές δώρατος με τους Γουνδουλάκη και Φερναντέζ να δίνουν βοήθειες στην επίθεση.

Οι προθέσεις των "κυανέρυθρων" ξεκίνησαν από νωρίς με τον Νικολάου στο 4' να μην πλασάρει εύστοχα και τους Τζιμπούρ, Χούτο να μην εκμεταλλεύονται το λάθος του Σέριτς, δύο λεπτά αργότερα.

Οι λιγοστοί οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν αισθητή την παρουσία τους πανηγυρίζοντας στο 11' και το 13' τα γκολ της ΑΕΚ, με τους παίκτες του "τριφυλλιού" να καταλαβαίνουν τι γίνεται και τον Πεσέιρο να συνιστά υπομονή και προσοχή... από τον πάγκο. Μάλιστα, οι αντίπαλοι τους οπαδοί του Πανιωνίου σκέφτηκαν και απάντησαν με το σύνθημα: "ΑΕΚ, ΑΕΚ, είστε όλοι ΑΕΚ..."

Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή αλλά μόνο αυτή και χωρίς να μπορούν να αναπτυχθούν είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα. Αντίθετα, ο "ιστορικός" έβγαζε εξαιρετικά την μπάλα από την περιοχή του και δημιουργούσε συνεχώς "ρίγματα". Ενα από αυτά, στο 16' με τον Γουνδουλάκη σε τετ α τετ και πιεζόμενος από τον Μόρις δεν νίκησε τον Γκαλίνοβιτς.

Στο 23' οι φιλοξενούμενοι μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια του Χούτου, κέρδισαν πέναλτι από τον Μόρις με τον Νοτιοαφρικάνο και τους Σέριτς, Γκούμα να μην μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέση ο Τζιμπούρ, αλλά ο Αλγερινός νικήθηκε εις διπλούν από τον Γκαλίνοβιτς, με τους "πράσινους" οπαδούς να ξεσηκώνονται και πάλι.

Η πρώτη φάση των γηπεδούχων στο ματς έγινε στο 37', όταν μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Γκούμας έκανε την κεφαλιά αλλά πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης δεν μπόρεσε από στημένη φάση να κάνει ότι και με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Στο 45' ο Σαλπιγγίδης με ατομική προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα άουτκαι στην αμέσως επόμενη φάση των "κυανέρυθρων", ο κ. Κύρκος υπέδειξε το μαρκάρισμα του Μόρις στον Χούτο πέναλτι με τον επιθετικό του Πανιωνίου να παίρνει την μπάλα και να την στήνει στην "άσπρη βούλα". Εκεί όμως πήγε, ο Αλγερινός συμπαίκτης του και του είπε να το βαρέσει εκείνος (θέλοντας να πάρει την ρεβάνς από τον Γκαλίνοβιτς). Η κίνηση αυτή έξόργησε τον Μαϊστόροβιτς που έφυγε από την άμυνα και πήγε στον Τζιμπούρ να του κάνει παρατηρήσεις αλλά εκείνος τίποτα. Ο παίκτης των "κυανέρυθρων" δικαιώθηκε νίκησε τον αντίπαλό του την δεύτερη φορά και ξεσήκωσε τους 800 οπαδούς του Πανιωνίου με το 0-1.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης στο πρώτο μέρος έφερε γκρίνια στο στρατόπεδο των γηπεδούχων με τους οπαδούς να διαμαρτύρονται δίκαια προς τους παίκτες αλλά κυρίως στον Πεσέιρο για την εικόνα αυτή που παρουσίαζαν.

Στην επανάληψη ο Πορτογάλος τεχνικός αντικατέστησε τον ανύπαρκτο Σιμάο με τον Ιβανσιτς θέλοντας να έχει περισσότερη ποιότητα στις επιθετικές του πρωτοβουλίες.

Ετσι και έγινε αλλά στις πρώτες προσπάθειες τους οι Ποστίγκα, Ιβανσιτς και Καραγκούνης δεν βρήκαν στόχο, όπως και ο Σαλπιγγίδης στο 65' που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών.

Ο Πεσέιρο ένιωθε τα "φαντάσματα" όπως στα ματς με την Ξάνθη και τον Ηρακλή να ξανάρχονται και για τον λόγο αυτό έριξε στο ματς στο 65' τους Γκονζάλες, Παπαδόπουλο για να "κλείσει" περισσότερο τους αντιπάλους του στα καρέ και τα κατάφερε.

Στο 75' ο Σαλπιγγίδης πρόλαβε τον Κρέσιτς μετά την εκπληκτική κάθετη του Γκονζάλες και ο διαιτητής υπέδειξε το 3ο πέναλτι στο ματς. Ο Παπαδόπουλος αγνόησε τον Πεσέιρο (που ζήτησε από τον Γκούμα να πει να εκτελέσει ο Σαλπιγγίδης) και ευστοχόντας έβαλε το "τριφύλλι" και πάλι μέσα στο παιχνίδι.

Στο επόμενο λεπτό, ο Τζιμπούρ αστόχησε σε θέση τετ α τετ σε μια φάση που ίσως να τελείωνε και το ματς εκεί υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Στο 80' ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε από τον Ντιαβαρά μετά από λάθος γύρισμα των "κυανέρυθρων" αμυντικών προς τα πίσω και ο Σαλπιγγίδης με εύστοχο χτύπημα έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Τζιμπούρ (δεν συγκράτησε τα νεύρα του) στο 84' και το δοκάρι του κορυφαίου στο δεύτερο ημίχρονο Παπαδόπουλο στις καθυστερήσεις. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους (παίκτες και οπαδούς) να πανηγυρίζουν την νίκη και τους φιλοξενούμενους να ανταπωδίδουν το χειροκρότημα των 800 οπαδών τους.

Συνέντευξη Τύπου
Ζοσέ Πεσέιρο: "Κάναμε μια νίκη μετά από μεγάλη προσπάθεια, δείχνοντας πολλά ψυχικά αποθέματα. Ηταν δίκαιη. Ειχαμε 18 σουτ έναντι 5 των αντιπάλων μας. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετική ομάδα. Είχαμε άγχος και νεύρα και δεν κάναμε αυτό που θέλαμε στην αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η τύχη που μας έλειψε στα ματς με την Ξάνθη και Ηρακλή δεν ήταν μαζί μας σήμερα.

(σε ερώτηση τι έχει φρενάρει τεέυταία τους "πράσινους"...) Στα 3 τελευταία ματς θέλαμε τη νίκη και ενώ στα άλλα δύο είμασταν καλύτεροι σήμερα κερδίσαμε παρόλο που είχαμε τον λιγότερο έλεγχο. Ηταν μια δίκαιη νίκη δείχνοντας πάθος και πολύ καλύ ψυχική αντίδραση. Γι' αυτό είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό. Συγχαρητήρια για τον προπονητή του Πανιωνίου και την δουλειά που έχει κάνει.

(σε ερώτηση για το αν η νίκη αυτή επαναφέρει την αυτοπεποίθηση... ) Σίγουρα αυτή η νίκη μας επαναφέρει την αυτοπεποίθησή μας ωστόσο χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία για την συνέχεια και το επόμενο ματς.

(για τα γκολ της ΑΕΚ που αύξησαν την πίεση...) Η πίεση ήταν από όλα τα αποτελέσματα γενικότερα.

(για το που νομίζει ο Ολυμπιακός πως θα κάνει και άλλη γκέλα...) Στο χορτάρι μπορεί να είμαστε πρώτοι αλλά δεν θέλω να σχολιάσω το ματς με την Καλαμαριά και αποφάσεις και να μην επηρεάσω καταστάσεις. Εμείς σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τρεις μεγάλες ομάδες ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό που διεκδικούν τον τίτλο. Εχει ανταγωνιστηκότητα και αγωνία μέχρι και τώρα 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Η ΑΕΚ ήταν πρώτη στην αρχή, μετά εμείς μετά ο Ολυμπιακός. Θα συνεχίσουμε το κυνήγι μέχρι το τέλος.

(για τις αποδοκιμασίες της εξέδρας) Πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Ο προπονητής όταν πηγαίνει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Και τις επεφυμίες και τις αποδοκιμασίες. Και πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες αφού δεν πρέπει να πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά από κάποια νίκη και να μην "πέφτει" μετά από μια απρόσμενη ήττα. Πάντα πρέπει να είναι έτοιμος. Ειμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι.

(για την φάση του πρώτου πέναλτι και την εκτέλεση από Παπαδόπουλο) Αν κερδίζαμε πέναλτι είχαμε πει να το εκτελούσε ο Σαλπιγγίδης. Εκείνος (Παπ) όμως πήρε την μπάλα και την ευθύνη πάνω του και ο Γκούμας με ρώτησε τι να κάνω αφού το ήθελε΄. Δεν θα επηρεαζόμουν ακόμα και να το έχανε, ωστόσο θα μιλήσω και με τους δύο. Εδειξε χαρακτήρα ο Παπαδόπουλος αφού έχει περάσει πολλά μετά και την αστοχία του κόντρα στον Ολυμπιακό".

Εβαλντ Λίνεν: "Δεν αξίζαμε να χάσουμε το ματς. Είμασταν η καλύτερη ομάδα. παίξαμε καλά είχαμε φάσεις, καλή κυκλοφορία αλλά όχι καλές τελικές πάσες στους επιθετικούς μας. Ο Παναθηναϊκός μας άσκησε πίεση αλλά δεν δημιούργησε φάσεις. Δημιουργήσαμε 2 πέναλτι μα ισάριθμες καλές ντίμπλες του Χούτου και θα έπρεπε να είμασταν δύο γκολ μπροστά. Οι δύο ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα φάουλ του Καραγκούνη και ένα σουτ του Γκονζάλες. Ομως κάναμε δύο γελοία πέναλτι από λάθη δικά μας. Ηταν δώρα και τα 2 αφού κάναμε μαζεμένα τα λάθη.

Εμείς είχαμε την ευθύνη που χάσαμε το ματς αφού και ο Τζιμπούρ στο τέλος δεν κατάφερε να βάλει το γκολ στο τετ α τετ. Από την δική μας πλευρά η αποβολή του παίκτη μου δεν φάνηκε να ήταν φάουλ. Δεν αντέδρασε ωστόσο σωστά, έχασε τον έλεγχο και νευρίασε. Του μαζεύτηκαν και του βγήκαν πολλά στο σημείο αυτό. Μετά το ματς ίσως στην σκέψη των αλλαγών να λες ότι δεν έπρεπε να γίνουν ωστόσο αν δεν έμπαιναν τα γκολ θα ήταν όλα διαφορετικά.. Τι κάνουμε έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Για την υπόθεση τίτλος, ίσως αν κερδίζαμε το παιχνίδι να ήταν διαφορετική η κατάσταση κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός θα είχε προβάδισμα, όμως στο τέλος θα το πάρει αυτός που το αξίζει. Ειναι καλύτερα για το ελληνικό πρωτάθλημα να μην το κερδίζει πάντα ο Ολυμπιακός. Για τον Τζιμπούρ θα τον βάλω μια εβδομάδα στην φυλακή χωρίς ψωμί και νερό. Δείχνει σεβασμό το γεγονός οτι ο Παναθηναϊκός μας αντιμετώπησε με τρια αμυντικά χαφ αφού στις αλλαγές που κάναμε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ίσως να είδε τον τρόπο που παίζαμε".

Εκι Γκονζάλες: "Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τρία αμυντικά χαφ στη Λεωφόρο. Είμαστε Παναθηναϊκός. Ελπίζω γι' αυτό γιατί τώρα έχουμε μπροστά το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο. Ξέρω καλά τι είναι ο Παναθηναϊκός, ξέρω τους οπαδούς και τι θέλουν.

Αυτό είναι νορμάλ, είμαστε μεγάλη ομάδα, πρέπει όμως όχι μόνο να νικάμε αλλά να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίζουμε καλά γιατί αυτό αρμόζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν βελτιωμένοι γιατί είχαμε περισσότερους παίκτες που μπορούν να επιτεθούν, παίξαμε πιο επιθετικά και νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος. Δεν ξεχνώ ότι ο προπονητής αποφασίζει και επιλέγει τους παίκτες. Δεν παραπονιέμαι, απλά θέλω το καλό της ομάδας.

Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε, αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτός ο τρόπος που πρέπει να παίζουμε είναι πιο επιθετικά. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, έχουμε τους παίκτες και νομίζω ότι θα το κάνουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Εξαρτάται από τη νοοτροπία και το πώς θα ξεκινήσουμε τα παιχνίδια, αν θα αμυνόμαστε ή θα κάνουμε πίεση. Θα το δούμε αυτό".

Ραφίκ Τζιμπούρ: "Ζητάω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου. Όταν πήρα την πρώτη κίτρινη κάρτα συμπλήρωσα επτά, θα χάσω τα επόμενα δύο ματς, νευρίασα και αντέδρασα. Η νίκη του Παναθηναϊκού είναι δίκαιη. Στο πρώτο πέναλτι προσπάθησα να ξεγελάσω τον Γκαλίνοβιτς".

Μάριος Νικολάου: "Το παλέψαμε αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας. Η μπάλα τιμωρεί. Είμαστε πικραμένοι από το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός μας πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πιο νωρίς το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν κάνουμε το 3x3 θα μπούμε στα πλέι-οφ".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Είναι πολύ σημαντικό που νικήσαμε. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, παλέψαμε μέχρι τέλους και πετύχαμε το στόχο μας. Μετά από την ήττα του Ολυμπιακού, είμαστε ένα βαθμό πίσω από την κορυφή. Πρέπει να πάρουμε τα τρία ματς που μας απομένουν για πετύχουμε το στόχο που θέσαμε στις αρχές της εβδομάδας.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη αλλά δεν θέλω να το θυμάμαι. Κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν αλλά δεν θέλω να επεκταθώ. Είναι χρέος μας να κυνηγάμε όλα τα ματς ως το τελευταίο λεπτό. Δεν μπορεί να μας κατηγορεί κανείς ότι δεν παλεύουμε όλα τα παιχνίδια".

Όλα τα λεφτά...
Και πάλι η εξέδρα των φιλοξενούμενων (μέσα εκεί και ο κ. Τσακίρης) που πραγματικά στήριξαν με το παραπάνω την προσπάθεια της ομάδας του Πανιωνίου. Ακόμα η διπλή απόκρουση του Γκαλίνοβιτς στο πρώτο πέναλτι του Τζιμπούρ και η απόδοση του Παπαδόπουλο που ρίσκαρε να σουτάρει το πρώτο πέναλτι, ενώ ο Πεσέιρο έδωσε εντολή στον Σαλπιγγίδη (εκτέλεσε το δεύτερο και νικητήριο). Η θετική παρεμβολή Βέλιτς στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού και πάλι με κάποιους οπαδούς στην Θύρα 7 να σηκώνουν ένα πανό που αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμά τους, "Πονάμε, όσοι σε αγαπάμε". Τζιμπούρ: Παρόλο που ήταν από τους καλύτερους στοίχησε στην ομάδα του με το άστοχο πλασέ και την αποβολή του αφού δεν συγκράτησε τα νεύρα του.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
Ο Πανιώνιος στη σέντρα. Ξεκινά το ματς
2' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Ποστίγκα
Ο Καραγκούνης με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ποστίγκα σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, τον πρόλαβε όμως ο Κρέσιτς και πρόλαβε τη μπάλα.
3' Οφσάιντ Παναθηναϊκός Ποστίγκα
Ο παίκτης του ΠΑΟ ήταν οριακά οφσάιντ μετά από μακρινή πάσα του Μάτος
4' Κόρνερ Πανιώνιος Κουτσόπουλος
Πρώτο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, που περνά ανεκμετάλλευτο
6' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ένα τραγικό λάθος του Σέριτς παραλίγο να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον ΠΑΟ, με τον Σέρβο να χάνει το κοντρόλ και να διώχνει την τελευταία στιγμή προ του Τζιμπούρ
8' Κόρνερ Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Το πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟ με τον Καραγκούνη, με τον Τζιώλη να κάνει επιθετικό φάουλ και να σταματά τη φάση
10' Σχόλιο Πανιώνιος
Πολύ ορεξάτοι οι οπαδοί του Πανιωνίου δεν έχουν σταματήσει να τραγουδούν και να ενισχύουν την ομάδα τους
11' Σχόλιο
Το γκολ του Μπλάνκο στο ντέρμπι ζεσταίνει την εξέδρα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
13' Οφσάιντ Πανιώνιος Χούτος
Ο παίκτης του Πανιωνίου ήταν μπροστά από τους αμυντικούς του ΠΑΟ
16' Ευκαιρία Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Όμορφη αντεπίθεση για τους κυανέρυθρους με τον Γουνδουλάκη να δοκιμάζει την ετοιμότητα του Γκαλίνοβιτς που μπλόκαρε τη μπάλα.
18' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος στέκεται καλύτερα στο γήπεδο και όντας καλά οργανωμένος στο κέντρο ψάχνει τα κενά στην άμυνα των πρασίνων
21' Φάουλ Παναθηναϊκός Ποστίγκα
Φάουλ εκτός περιοχής υπέρ του ΠΑΟ σε επέμβαση του Ντιαβαρά στον Ποστίγκα
22' Σουτ Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Το φάουλ του Καραγκούνη δεν βρήκε στόχο
23' Οφσάιντ Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο παίκτης του Πανιωνίου υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, αν και η φάση ήταν οριακή
24' Πέναλτι Πανιώνιος Χούτος
Πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου σε επέμβαση του Μόρις πάνω στον Χούτο
24' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Κακά εκτελεσμένο το πέναλτι του Τζιμπούρ. Ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αλγερινός δεν κατάφερε για δευτερη φορά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα
27' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος συνεχίζει να διατηρεί τα ηνία του ματς παρά το χαμένο πέναλτι, τη στιγμή που οι πράσινοι προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο στο κέντρο
29' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Ποστίγκα
Ο Ποστίγκα έχει χώρο και βγαίνει από τα αριστερά όμως χάνει τις δυνάμεις του και το σουτ του είναι ανεμικό. Μπλοκάρει άνετα ο Κρέσιτς
31' Τραυματισμός Πανιώνιος Μαϊστόροβιτς
Ο παίκτης των φιλοξενούμενων δέχεται μια αγκωνία. Θα συνεχίσει κανονικά όμως αφού δεχθεί τις πρώτες βοήθειες
31' Κόρνερ Παναθηναϊκός Σέριτς
Ο Σέριτς κερδίζει κόρνερ, το οποίο εκτελεί ο Καραγκούνης, με τον Κρέσιτς όμως να μπλοκάρει άνετα τη μπάλα.
36' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Γκούμας
Κόρνερ από τα δεξιά για τους πράσινους με τον Καραγκούνη να βρίσκει τον Γκούμα. Η κεφαλιά του όμως περνά λίγο έξω στην πρώτη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος
38' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο φαίνεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την απόδοση του ΠΑΟ και φαίνεται έτοιμος να κάνει αλλαγές για να τονώσει την αναιμική επιθετικά ομάδα του
41' Φάουλ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Οι πράσινοι κερδίζουν φάουλ σε καλή θέση από τα δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή. Οδηγίες Πεσέιρο σε Καραγκούνη για την εκτέλεση
42' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Πολύ καλά εκτελεσμένο απευθείας το φάουλ του Καραγκούνη περνά λίγο άουτ έξω από τα δοκάρια του Κρέσιτς
45' Σουτ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από την περιοχή και από τα αριστερά φεύγει πολύ έξω.
45' Πέναλτι Πανιώνιος Χούτος
Ο Μόρις ανατρέπει για δεύτερη φορά τον Χούτο μέσα στην περιοχή και ο Πανιώνιος κερδίζει και δεύτερο πέναλτι
45' Γκολ Πανιώνιος Τζιμπούρ
Αυτή τη φορά ο Αλγερινός δεν αστοχεί και με εκτέλεση αλα... Πανένκα νικά τον Γκαλίνοβιτς βάζοντας μπροστά τον Πανιώνιο
45' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Μόρις
Ο αμυντικός του ΠΑΟ δέχεται την κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Χούτο
45' Λήξη ημιχρόνου
Ο Πανιώνιος στάθηκε εξαιρετικά εκμεταλλεύτηκε το ένα από τα 2 πέναλτι που κέρδισε και προκαλεί μεγάλα προβλήματα στον ΠΑΟ που με τέτοια απόδοση θα ναι πολύ δύσκολο να γυρίσει το ματς
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός ξεκινά το δεύτερο μέρος με στόχο την ανατροπή του σε βάρος του σκορ.
47' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ίβανσιτς περνά στο ματς στη θέση του Σιμάο, καθώς ο Πεσέιρο θέλει να κάνει πιό δημιουργικό τον Παναθηναϊκό
49' Σχόλιο
Οι πράσινοι μπήκαν αρκετά αποφασιστικά στην επανάληψη και πιέζουν, με τον Πανιώνιο όμως να δείχνει τα δόντια του στην αντεπίθεση, με τον Τζιμπούρ να ανακόπτεται την τελευταία στιγμή
50' Σουτ Παναθηναϊκός Ίβανσιτς
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίβανσιτς από τα δεξιά που βρίσκει τον Κρέσιτς απροετοίμαστο αλλά σε σωστή θέση και τη μπάλα να απομακρύνεται ενστικτωδώς
54' Φάουλ Παναθηναϊκός Μάτος
Ο Μάτος κερδίζει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή σε μαρκάρισμα του Νικολάου. Συναγερμός στην άμυνα των κυανέρυθρων
54' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Σε αντίστοιχη θέση από εκεί που σκόραρε το 2ο γκολ κόντρα στην Πορτογαλία ο Καραγκούνης εκτελεί όμορφα, όμως η μπάλα περνά και πάλι λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς
58' Σουτ Παναθηναϊκός Ίβανσιτς
Συρτό αλλά όχι δυνατό το σουτ του Ίβανσιτς εκτός περιοχής, μπλοκάρει εύκολα ο Κρέσιτς
60' Οφσάιντ Πανιώνιος Τζιμπούρ
Σε αντεπίθεση του Πανιωνίου ο Γαλλοαλγερινός υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.
62' Σχόλιο
Αν και οι πράσινοι είναι πιό αποφασισμένοι και πιέζουν αρκετά στην επανάληψη, ο Πανιώνιος κρατάει καλά και δεν έχει απειληθεί από μεγάλη ευκαιρία. Πολλα προβλήματα δημιουργικά για τον ΠΑΟ που προσπαθεί σχεδόν αποκλειστικά με στημένες φάσεις
65' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Μπέρδεμα στην περιοχή του Πανιωνίου, όμως ο Σαλπιγγίδης που γίνεται αποδέκτης της μπάλας να μπερδεύεται και να μη μπορεί να νικήσει τον Κρέσιτς που απέκρουσε
65' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Παπαδόπουλος και Έκι Γκονζάλες τα δυο τελευταία χαρτιά του Πεσέιρο για να γυρίσει το ματς
72' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Γκονζάλες
Ο Αργεντίνος βγάζει όμορφα τον Καραγκούνη από τα δεξιά, όμως όταν ξαναγίνεται αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πλασάρει τραγικά άουτ
73' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Δυο αλλαγές για τον Λίνεν που περνά στο ματς Αραβίδη και Πλασκόνι
74' Πέναλτι Παναθηναϊκός
Ο Κρέσιτς ανατρέπει τον Σαλπιγγίδη και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ
75' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κρέσιτς
Ο πορτιέρο των κυανέρυθρων δέχεται κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη
76' Γκολ Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος
Ο Παπαδόπουλος παίρνει την πρωτοβουλία, εκτελεί άψογα το πέναλτι και βάζει φωτιά στο ματς και τις εξέδρες ισοφαρίζοντας σε 1-1
78' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Φοβερή πάσα του Κουτσόπουλου στον Τζιμπούρ που βγήκε τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε τεχνικά όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω από τα καρέ των πρασίνων
79' Πέναλτι Παναθηναϊκός
Νέο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ με τον Ντιαβαρά να ανατρέπει τον Παπαδόπουλο
80' Γκολ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης εκτελεί, ο Κρέσιτς πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνία, όμως η μπάλα περνά κάτω από το σώμα του και ο ΠΑΟ είναι τώρα μπροστά στο σκορ
82' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Καπετάνος περνά στη θέση του Κουτσόπουλου για τον Λίνεν
84' Κόκκινη κάρτα Πανιώνιος Τζιμπούρ
Εκτός εαυτού ο Τζιμπούρ δέχεται αρχικά κάρτα για μαρκάρισμα στον Βύντρα, στη συνέχεια κλωστά δυνατά τη μπάλα και δέχεται και δεύτερη. Σε κατάσταση αμόκ ο Γαλλοαλγερινός κλωτσά πινακίδες και ότι βρει μπροστά του καθώς αποχωρεί από το γήπεδο και συγκρατείται από τους ανθρώπους του Πανιωνίου
88' Κόρνερ Παναθηναϊκός
Κόρνερ για τους πράσινους που μετά το 2-1 κυριαρχούν στο ματς και ελέγχουν απόλυτα τη ροή της αναμέτρησης
90' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο ζητά από τους παίκτες του σίγουρες κοντινές πάσες και ψυχραιμία ωστε να ροκανίσουν τον χρόνο και να φτάσουν στη νίκη
90' Έναρξη καθυστερήσεων
4 θα είναι τα λεπτά του έξτρα χρόνου
90' Σουτ Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος
Πολύ καλή πάσα του Ίβανσιτς βγάζει τον Παπαδόπουλο σε επίκαιρη θέση, όμως το σουτ αποκρούεται από τον Κρέσιτς σε κόρνερ
90' Δοκάρι Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος
Πολύ ωραίο γύρισμα του Καραγκούνη, απευθείας πλασέ του Παπαδόπουλου με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Κρέσιτς
90' Λήξη αγώνα
Ο ΠΑΟ πήρε πολύ δύσκολη όσο και υπερπολύτιμη νίκη επί του Πανιωνίου και πλησίασε στον 1 βαθμό τον ΟΣΦΠ στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα













































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ