STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανθρακικός-ΟΦΗ 3-1

Πανθρακικός-ΟΦΗ 3-1
Πανθρακικός - ΟΦΗ 2-1 INTIME SPORTS

Νίκη χρυσάφι πήρε ο Πανθρακικός, ο οποίος έβαλε φωτιά στην ουρά. Προσπέρασαν τον Άρη οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, σε μεγάλους μπελάδες ο ΟΦΗ, που έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 68' και με 9 στις καθυστερήσεις.

Πολύ σκληρός για να πέσει αποδεικνύεται ο Πανθρακικός ο οποίος μία μέρα μετά τον Άρη αντέδρασε και έβαλε ξανά από κάτω τους Θεσσαλονικείς.

Η ομάδα της Κομοτηνής πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από έξι παιχνίδια, στο μοναδικό παιχνίδι που βρήκε δίχτυα μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 28η αγωνιστική της Superleague.

Ο Πανθρακικός μπήκε πεισμωμένος και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερη ομάδα δείχνοντας πως θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Οι παίκτες του έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο και κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που για ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι παρουσιάστηκε προβληματικός και με πολλά αμυντικά κενά. Δύο βαθμούς πάνω από τον προτελευταίο Άρη πλέον οι Κρητικοί, έναν ο Πανθρακικός, η Βέροια και η ΑΕΚ που έχει αγώνα λιγότερο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Πανθρακικός-ΟΦΗ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κομοτηνής

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης, Ι. Δημητριάδης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκιλοπίδης (Μίνγας 65'), Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου (Ντιόγκο 86'), Καστελάν, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (Μακρυδημήτρης 75'), Λουσέρο

ΟΦΗ (Πετράκης): Γουναρίδης, Μπούρμπος, Σόουζα, Κουρδάκης, Μονιάκης (Ροβίθης 75'), Μακρής, Νύκταρης (Ζορμπάς 56'), Λαμπρόπουλος, Βερόν, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (Κάνουλας 86')

Γκολ: Λουσέρο (σουτ 16'), Μπαϊκαρά (κεφαλιά 26'), Παπαδόπουλος (πέναλτι 82') - Ιωαννίδης (σουτ 23')

Κίτρινες κάρτες: Μονιάκης (ΟΦΗ), Σερφά (Πανθρακικός), Μακρής (ΟΦΗ), Λαμπρόπουλος (ΟΦΗ), Παπαδόπουλος (Πανθρακικός)

Κόκκινες κάρτες: Μακρής (68'), Σόουζα (91')

Βροχή από γκολ

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να δημιουργήσουν και παράλληλα πως έχουν αρκετά κενά στα μετόπισθεν. Η πρώτη τελική ανήκε στον Βερόν, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κουτσόπουλος, ενώ από πλευράς γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά έγινε ένα άστοχο σουτ του Λουσέρο κι ένα του Βαϊρουά, το οποίο μπλόκαρε ο Γουναρίδης.

Χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη φάση το σκορ άνοιξε με τον Γουναρίδη να κάνει ολέθριο λάθος. Σε μία θεωρητικά εύκολη σέντρα ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε κακή εκτίμηση και δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα. Ο Λουσέρο που βρισκόταν ακριβώς πίσω δεν άφησε αυτό το δώρο να πάει χαμένο και με προβολή προ κενής εστίας χρίστηκε σκόρερ.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση αφού επτά λεπτά μετά ο Ιωαννίδης ισοφάρισε σε 1-1. Οι Κρητικοί ξεδιπλώθηκαν ωραία και ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή έχοντας πάρα πολύ χώρο. Εξαπέλυσε έτσι ένα δυνατό σουτ και νίκησε τον Κουτσόπουλο, ο οποίος είχε δικαιολογημένα παράπονα από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Πριν προλάβουν, όμως, να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί έγινε το 2-1 με κεφαλιά του Μπαϊκαρά. Ο Τούρκος πήδηξε πιο ψηλά από κάθε άλλον, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Γουναρίδη σημαδεύοντας τη δεξιά γωνία του.

Δεν υπήρχε συνέχεια

Όπως ήταν λογικό μετά το δεύτερο γκολ του Πανθρακικού δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια. Ο ρυθμός παρέμεινε καλός, αλλά φάσεις για τις δύο ομάδες δεν υπήρχαν. Ένα άστοχο σουτ του Μονιάκη κι ένα απευθείας φάουλ του Λουσέρο, το οποίο μπλόκαρε ο Γουναρίδης, ήταν οι μοναδικές φάσεις ως το 44' όταν η ομάδα του Δερμιτζάκη έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1. Ο Βαϊρουά από πλάγια βγήκε μόνος του, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο με το πλασέ του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Δυνατά ο Πανθρακικός και μετά... τίποτα

Ευκαιρία στα πρώρα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου έχασε ο Πανθρακικός με τον Βαϊρουά. Ο 32χρονος από τα όρια της περιοχής δοκίμασε το πόδι του και έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε καμία ουσιαστική φάση. Έτσι η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 77' όταν ο Παπαδοπουλος πήγε να χριστεί σκόρερ και ο Γουναρίδης απέκρουσε εκπληκτικά σουτ του. Ενδιάμεσα είχε αποβληθεί με ανόητη ενέργεια και ο Μακρής, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια του ΟΦΗ.

Το τελειωτικό χτύπημα

Λίγο μετά το 80' ο Παπαδόπουλος επιχείρησε να μπει στην περιοχή, ο Κουρδάκης τον έσπρωξε και ο Ζαχαριάδης έδωσε λανθασμένα πέναλτι. Όπως φαίνεται στο replay το μαρκάρισμα έχει γίνει ακριβώς έξω από την περιοχή. Παρόλα αυτά ο Παπαδόπουλος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και προσέθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 3-1. Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το παιχνίδι και έχασαν στα εναπομείναντα λεπτά και κάποιες ακόμα ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στο σκορ. Το κερασάκι στην τούρτα για τον ΟΦΗ ήταν η αποβολή και του Σόουζα, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν εκτός από το παιχνίδι και δύο παίκτες τους.

Ο MVP της αναμέτρησης

Το τρίγωνο που δημιούργησε σχεδόν όλα τα ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ ήταν οι Παπαδόπουλος, Βαϊρουά και Λουσέρο. Ωστόσο, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Παπαδόπουλος, ο οποίος βγήκε πολλές φορές έξω από την περιοχή, έπαιξε με τους συμπαίκτες του και κέρδισε αρκετά φάουλ, ένα εκ των οποίων οδήγησε και στη αποβολή του Μακρή. Επιπλέον, πήρε και το πέναλτι με το οποίο ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο αδύναμος κρίκος

Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Στέφανο Γουναρίδη. Στο πρώτο γκολ που δέχεται ο ΟΦΗ η αντίδραση του Έλληνα τερματοφύλακα είναι αδικαιολόγητη. Στη συνέχεια δεν μπορούσε να εμπνεύσει σιγουριά στους παίκτες του, ενώ ούτε ο ίδιος φαινόταν να πιστεύει στον εαυτό του, παρόλο που δεν υπέπεσε σε κάποιο σημαντικό λάθος.

Στατιστικά Αγώνα

3 Γκολ 1
2 Ασίστ 1
15 Τελικές Προσπάθειες 6
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
8 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
2 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 5
9 Επεμβάσεις 19
36 Κλεψίματα 31
22 Φάουλ 12
2 Οφσάιντ 0
4 Κόρνερ 0
57 Λάθη 64
8/30 Γεμίσματα 1/10
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ