ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης

Τον δεύτερο βαθμό του στο πρωτάθλημα πήρε ο Πανθρακικός, που έμεινε στο 0-0 στην Κομοτηνή με τον Αστέρα Τρίπολης

Αυτός ήταν μόλις ο 2ος βαθμός για την ομάδα του Αλμπέρ Καρτιέ στο πρωτάθλημα, η οποία έχει μόλις 2 ισοπαλίες και 11 ήττες απολογισμό, ενώ στον αντίποδα το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου έμεινε για 4ο διαδοχικό παιχνίδι αήττητο αλλά και με μία μόλις νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό ποιοτικά και με φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, όμως από τη μία οι θετικές επεμβάσεις των γκολκίπερ και από την άλλη οι άστοχες επιλογές στην τελική προσπάθεια το κράτησαν στο απόλυτο μηδέν.

Ο Αστέρας μπορούσε να φύγει με το "τρίποντο" με τα δύο δοκάρια του Τσέζαρεκ και του Μαρσελάο, αλλά και τις ευκαιρίες του Έντερ που είχε περάσει αλλαγή στο δεύτερο μέρος, αλλά και ο ουραγός Πανθρακικός πάλεψε το ματς μέχρι τέλους για την παρθενική νίκη με τον Μπουβάλ να αστοχεί δύο-τρεις φορές από ιδανική θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το τρίτο σερί ματς μεταξύ των δύο ομάδων που λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα, καθώς το ίδιο αποτέλεσμα (0-0) είχε σημαδέψει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και στα αντίστοιχα περσινά ματς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ταΐρης, Αργυρίου (78' Κωνσταντινίδης), Κανωτίδης, Σακελλαρίου, Τζόκιτς (62' Χαριτωνίδης), Μπερτράντ, Άλβες, Μπαχαρίδης, Φαγιάρδο, Καζάκης (70' Στόικος), Μπουβάλ

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Καρντόσο (76' Εστέβες), Καρέρα (45' Ρόκας), Βίλτσες (61' Έντερ), Ουντότζι, Μπαστία, Τσέζαρεκ

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί διαιτητή: Νικολακόπουλος (Αθηνών), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Κανωτίδης (26'), Αργυρίου (52'), Άλβες (66'), Μπαχαρίδης (89') / Μπαστία (24'), Τσέζαρεκ (78'), Ουριμπάρι (90+2')

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και απευθερωμένες από "αυστηρά" αμυντικά συστήματα, με αποτέλεσμα οι επισκέψεις στις δύο εστίες να είναι αρκετά συχνές τόσο από τον Πανθρακικό όσο και από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η πρώτη ευκαιρία δημιούργηθηκε μόλις στο 3', με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Τσέζαρεκ να παίρνει κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά να στέλνει τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 9' το σουτ του Βίλτσες με το αριστερό έξω από την περιοχή δεν απείλησε τον νεαρό γκολκίπερ των γηπεδούχων Ταΐρη.

Μετά τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, το παιχνίδι απέκτησε ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και ελέγχοντας το κέντρο να δημιουργούν μεγάλους κινδύνους στα καρέ του Αναστασόπουλου.

Η πρώτη μεγάλη φάση τους έγινε στο 11': ο Αργυρίου έκανε το δυνατό σουτ λίγο πίσω από το ημικύκλιο, ο Αναστασόπουλος απέκρουσε στην αριστερή γωνία του, η μπάλα μετά από αποτυχημένο γύρισμα προς τη μικρή περιοχή έφτασε ξανά στον Αργυρίου, με το νέο σουτ μέσα από την περιοχή να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.

Τρία λεπτά αργότερα, ο κόσμος της θρακιώτικης ομάδας "ζεστάθηκε" και πάλι. Ο Φαγιάρδο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Καζάκης προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά προ του Αναστασόπουλου, με τον Μαρσελάο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να παραχωρεί με κεφαλιά κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει μία πολύ άγρια ομορφιά και στο 16' ο Τσέζαρεκ δικαιολόγησε το φονικό ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει, παρότι δεν βρήκε δίχτυα. Ο Καρέρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κροάτης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη και να απομακρύνεται.

Η επόμενη καλή φάση άνηκε και πάλι στον Αστέρα Τρίπολης στο 27', με την εκτέλεση φάουλ του Μαρσελάο να βρίσκει τον Ταΐρη σε ετοιμότητα (έπεσε και απέκρουσε στη δεξιά γωνία του), ενώ στο 31' ο Πανθρακικός έκανε μετά από ώρα αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, με την κεφαλιά του Αργυρίου να περνάει άουτ.

Ο Πανθρακικός είχε συνολικά καλύτερη παρουσία στο πρώτο μέρος έναντι της ομάδας της Τρίπολης, και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους είχε δύο ακόμα καλές στιγμές. Στο 40' το φαλτσαριστό σουτ του Ρομπέρ από τα δεξιά μπέρδεψε τον Ουριμπάρι που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, ενώ στο 43' χάθηκε η μεγαλυτερη ευκαιρία του 45λεπτου.

Ο Μπουβάλ έβαλε ωραία το σώμα του και κέρδισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, βγήκε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το 0-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο, και απείλησε μάλιστα τους γηπεδούχους μέσα από δύο στημένες φάσεις. Στο 49' ο Μπαστία πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 53' ο ίδιος παίκτης κέρδισε και πάλι κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή, χωρίς να βρει και πάλι στόχο.

Το καλό ξεκίνημα δεν είχε όμως συνέχεια για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα του Καρτιέ να παίρνει αμέσως μετά τα ηνία και μέσα σε πέντε λεπτά να χάνει δύο τρομέρες ευκαιρίες να βάλει το γκολ και ταυτόχρονα υποθήκη για την πρώτη νίκη της στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Στο 59' ο Φαγιάρδο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπουβάλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι με το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 64' ήταν και πάλι μοιραίος για την ομάδα του: σε διαγώνιο γύρισμα του Φαγιάρδο έπιασε... αέρα από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να απομακρύνεται έτσι από την περιοχή.

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια, με τον Αστέρα να "απαντά" στις δύο διαδοχικές ευκαιρίες του Μπουβάλ με ισάριθμες δικές του εξαιρετικές στιγμές.

Στο 66' ο Μαρσελάο "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 71' ο Έντερ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Ουντότζι, αλλά το σουτ του πάνω στην κίνηση κατέληξε στην αγκαλιά του Ταΐρη.

Στο 79' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναντι σε χέρι του Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Στόικου αλλά ο διαιτητής Γιάχος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 84' ο αρκετά δραστήριος μετά την είσοδό του στο ματς, Έντερ, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι με κεφαλιά.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι για κάποια από τις δύο ομάδες, αφού μέχρι το τέλος του 90λεπτου και στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν έγινε κάτι το σημαντικό μπροστά στις δύο εστίες.
Συνέντευξη Τύπου
Αλμπέρ Καρτιέ (προπονητής Πανθρακικού): "Παίξαμε με μια επιθετική, δυνατή και τεχνική ομάδα, παρ’ όλα αυτά είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Ήταν όμως το πρώτο παιχνίδι που η ομάδα μας δεν δέχθηκε γκολ και αυτό είναι σημαντικό.



Πριν δύο μέρες είχα τονίσει ότι ο Πανθρακικός είναι ακόμη ζωντανός και οι ποδοσφαιριστές μας έδωσαν σήμερα μέσα στο γήπεδο την δική τους απάντηση. Βέβαια τίποτα δεν άλλαξε για εμάς στην βαθμολογία αλλά για το μέλλον η εμφάνισή μας είναι σημαντική.



Σήμερα οι παίκτες μας έπαιξαν πολύ καλά αλλά οι ευκαιρίες μας πρέπει να γίνονται γκολ. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες μας πρέπει να δουλεύουν για το καλό της ομάδας.



Ο Μπεντί σήμερα ήταν πολύ καλός, πάλεψε, γέμισε χώρους, έχασε ευκαιρίες, πιθανόν στο μέλλον ή στο αμέσως επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν".

Βαγγέλης Βλάχος (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): "Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Σεβαστήκαμε τον Πανθρακικό, μια ομάδα που αδικείται από τη βαθμολογία καθώς έχει παίξει πολύ καλά μέχρι τώρα.



Θα ήμουν ευχαριστημένος με την ισοπαλία αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν είμαι, θέλαμε τη νίκη, τα δοκάρια όμως είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου.



Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Πανθρακικό, αυτά που διαβάζουμε δεν συμβαδίζουν με την ομάδα που είδα σήμερα".
Όλα τα λεφτά...
Τα δύο δοκάρια του Αστέρα Τρίπολης (Τσέζαρεκ στο πρώτο μέρος και Μαρσελάο στο δεύτερο) καθώς και τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες του Μπουβάλ να χαρίσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στον Πανθρακικό, οι οποίες όμως πετάχτηκαν στα σκουπίδια από τον επιθετικό της ομάδας της Κομοτηνής.

Η αγωνία και το σασπένς που προσέφερε στους θεατές το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και να διεκδικούν μέχρι το τέλος το "τρίποντο".

Ο γκολκίπερ Δημήτρης Ταΐρης ο οποίος έκλεισε 20 χρόνια ζωής πριν από λίγες ημέρες, και στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανθρακικού, είχε πολύ θετικές επεμβάσεις.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αστοχία του Μπουβάλ, ο οποίος βρέθηκε αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

Τη μέχρι τώρα πορεία του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Κομοτηνής πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα ομάδας στη μεγάλη κατηγορία τα τελευταία 40 χρόνια, έχοντας 2 ισοπαλίες και 11 ήττες στις 13 πρώτες αγωνιστικές. Αν αποτελεί παρηγοριά για την ομάδα του Καρτιέ, έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ηττών που μετρούσε από τις 2 Οκτωβρίου και μετά.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Καρντόσο, Καρέρα, Βίλτσες, Ουντότζι, Μπαστία, Τσέζαρεκ
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Κομοτηνής
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Νικολακόπουλος (Αθηνών), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Κύζας (Δράμας)
Παρατηρητής: Δούρος (Κορινθίας)





Η 11άδα των γηπεδούχων
(Αλμπέρ Καρτιέ): Ταΐρης, Αργυρίου, Κανωτίδης, Σακελλαρίου, Τζόκιτς, Μπερτράντ, Άλβες, Μπαχαρίδης, Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ
1' Έναρξη αγώνα
3' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Εκτέλεση κόρνερ του Βίλτσες από τα αριστερά, ο Τσέζαρεκ παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού και αυτή φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
10' Σχόλιο
Συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με καμία σπουδαία φάση -πλην μίας κεφαλιάς του Τσέζαρεκ- να μην έχει σημειωθεί μπροστά στις δύο εστίες.
12' Ευκαιρία Πανθρακικός Αργυρίου
Δυνατό σουτ του Αργυρίου λίγο έξω από την περιοχή, ο Αναστασόπουλος πέφτει και αποκρούει στην αριστερή γωνία του, με το νέο σουτ του Αργυρίου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
13' Ευκαιρία Πανθρακικός Καζάκης
Σέντρα του Φαγιάρδο, ο Καζάκης προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά από τον εξερχόμενο Αναστασόπουλο, εκεί όμως βρίσκεται ο Μαρσελάο που διώχνει με κεφαλιά σε κόρνερ σωτήρια.
16' Δοκάρι Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Σέντρα του Μπαστία από τα δεξιά και ο Τσέζαρεκ πιάνει εκπληκτική κεφαλιά για να τη στείλει να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη.
20' Σχόλιο
Από το 10' και μετά οι φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει εξαιρετικό ρυθμό.
24' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μπαστία
26' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Κανωτίδης
27' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Μαρσελάο
Φάουλ του Μαρσελάο έξω από την περιοχή, ο Ταΐρης έπεσε στη δεξιά γωνία του και απομάκρυνε.
31' Κεφαλιά Πανθρακικός Φαγιάρδο
Σέντρα το κέντρο του γηπέδου από τον Φαγιάρδο, ο Αργυρίου πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.
43' Ευκαιρία Πανθρακικός Μπουβάλ
Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανθρακικό να ανοίξει το σκορ. Μπαλιά μέσα στην περιοχή για τον Μπουβάλ, ο οποίος στέκεται όρθιος παρά το μαρκάρισμα που δέχεται, με το σουτ του να αποκρούεται από τον Αναστασόπουλο, που πέφτει σωστά στην αριστερή γωνία του.
45' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ρόκα να παίρνει τη θέση του τραυματία Καρέρα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κεφαλιά Πανθρακικός Μπαστία
Κεφαλιά του Μπαστία μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βίλτσες, η μπάλα περνάει άουτ.
52' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Αργυρίου
52' Κεφαλιά Πανθρακικός Μπαστία
Εκτέλεση φάουλ από τον Ουριμπάρι, η κεφαλιά του Μπαστία μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.
59' Ευκαιρία Πανθρακικός Μπουβάλ
Ο Φαγιάρδο βγαίνει από τα δεξιά και βγάζει παράλληλη μπαλιά για τον Μπουβάλ στο ύψος της μικρής περιοχής, με το πλασέ του τελευταίου (προλαβαίνει τον Μαρσελάο) να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
61' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Έντερ περνάει στο ματς στη θέση του Βίλτσες. Αυτή είναι η δεύτερη αλλαγή για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.
62' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Πρώτη αλλαγή για τον Πανθρακικό. Ο Χαριτωνίδης παίρνει τη θέση του Τζόκιτς.
64' Ευκαιρία Πανθρακικός Μπουβάλ
Ο Φαγιάρδο κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Μπουβάλ να πιάνει αέρα και να χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από πλεονεκτική θέση.
66' Δοκάρι Αστέρας Τρίπολης Μαρσελάο
Κεφαλιά του Μαρσελάο μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτό είναι το 2ο δοκάρι στο μας για τον Αστέρα Τρίπολης.
66' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Άλβες
69' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Έντερ
Σουτ του Έντερ πάνω στην κίνηση μετά από μπαλιά του Ουντότζι, η μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Πανθρακικού.
70' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Στόικος περνάει στο ματς στη θέση του Καζάκη.
76' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Εστέβες παίρνει τη θέση του Καρντόσο.
78' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Κωνσταντινίδης παίρνει τη θέση του Αργυρίου.
78' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
84' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Έντερ
Σέντρα του Εστέβες από δεξιά, ο Έντερ παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
88' Σχόλιο
Από το 70' και μετά έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα, και απουσιάζουν οι μεγάλες φάσεις στις δύο εστίες.
89' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Μπαχαρίδης
90' Σχόλιο
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ουριμπάρι
90' Λήξη αγώνα





















































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ