ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 0-2

Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 0-2
Εργοτέλης-Σέρρες-πανηγυρικό

Ο Εργοτέλης νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό με τα τέρματα των Μπανγκουρά (αυτ.) και Μπουντιμίρ

Μετά από ένα πρώτο μέρος που σημαδεύτηκε από ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες (το πρώτο δεκάλεπτο ήταν... όλα τα λεφτά από πλευράς θεάματος), 33 φάουλ και 6 κίτρινες κάρτες, ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που κυνήγησε περισσότερο το γκολ με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου αλλά υπολόγιζε χωρίς τον παράγοντα τύχη.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 57' ο Ορφανός έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω, με δύο παίκτες των γηπεδούχων να προσπαθούν ανενόχλητοι να απομακρύνουν τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και τον επιθετικό Μπανγκουρά να σημαδεύει λάθος εστία, στέλοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά για να γίνει το 0-1.

Η ουσιαστική αντίδραση που περίμεναν οι φίλοι των "λιονταριών" δεν ήρθε ποτέ στο διάστημα που απέμενε μέχρι τη λήξη, με τους παίκτες του Εργοτέλη να κρατούν με σχετική άνεση το προβάδισμα και να παίρνουν μάλιστα τη νίκη με 2-0 χάρη στο γκολ του Μπουντιμίρ στο 89'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα εξακολουθεί να παραμένει χωρίς νίκη εντός έδρας, μετρώντας πλέον 1 ισοπαλία και 5 ήττες (χωρίς νίκη στα τελευταία οκτώ ματς), ενώ το εντυπωσιακό είναι πως τα "λιοντάρια" δεν έχουν έχουν κερδίσει ποτέ ως γηπεδούχοι τον Εργοτέλη σε 4 ματς που τον έχουν φιλοξενήσει.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανσερραϊκός (Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Καλί, Βοσκόπουλος (59' Χέρες), Κολίν, Γκουγκουλιάς (66' Κωνσταντινίδης), Ζουντί, Πιπίνης, Αμπουμπακαρί, Διγκόζης (76' Γκούρτσας), Μπανγκουρά

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ορφανός, Γελαδάρης, Πλάσνενγκερ, Ρομάνο (81' Ροζέριο), Κεφαλόπουλος, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Ογκουνσότο (77' Βακουφτσής), Μπούντιμιρ (90' Ματθαιάκης),Τζούνιορ

Κίτρινες κάρτες: Πλάσνεγκερ (17'), Καλλιμάνης (19΄), Τζούνιορ (28'), Πιπίνης (40'), Γκουγκουλιάς (41΄), Κάλι (45'), Μπουντιμίρ (73')

Κόκκινες κάρτες: -


Διαιτητής: Μ.Ντάκος (Ξάνθης)

Βοηθοί διαιτητή: Δ.Σαραϊδάρης (Θεσ/νίκης), Σ.Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Με μια ματιά
Η αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο των Σερρών ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (όχι πάντως... καιρικές, καθώς έβρεχε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα) με αμφότερες τις ομάδες να έχουν επιθετικές βλέψεις και να φτάνουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε μόλις στο 3' και ανήκε στην ομάδα του Εργοτέλη, με τον Ορφανό να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Πανσερραϊκού μετά από εκτέλεση κόρνερ, αναγκάζοντας τον Κοτταρά να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα οι Κρητικοί δημιούργησαν την καλύτερη ευκαιρία του ματς στο πρώτο 45λεπτο, όμως δεν ευτύχησαν να προηγηθούν εξαιτίας του κακού τελειώματος της φάσης από τον πρώτο σκόρερ τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα, Πάτρικ Ογκουνσότο.

Μετά από λάθος γύρισμα του Πιπίνη, ο Νιγηριανός έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Κοτταρά, όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι δύο αυτές φάσεις "αφύπνισαν" τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο να επιχειρήσουν δύο αξιόλογα σουτ προς την εστία του Δασκαλάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Το πιο επικίνδυνο από αυτά έφερε την υπογραφή του Αμπουμπακαρί που μετά από κλέψιμο της μπάλας στο 8' έστειλε τη μπάλα να φύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα (9') ο Πιπίνης έκανε το ξαφνικό γυριστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα να βρει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δασκαλάκη (ο οποίος είχε πάντως πέσει για να μπλοκάρει τη μπάλα στη δεξιά του γωνία).

Ο γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα και η δημιουργία φάσεων δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με τον Πανσερραϊκό να έχει ως κύριο στόχο την επίθεση αλλά να μην έχει ορθόδοξη ανάπτυξη και να μην "πατάει" πολύ στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στον αντίποδα ο Εργοτέλης είχε ως προτεραιότητα να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους προς την εστία του, δίνοντας ελάχιστη έμφαση στο δημιουργικό κομμάτι.

Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης ήταν τα 33 (!) φάουλ που σημειώθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά και οι έξι κίτρινες κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του διαιτητή Ντάκου, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία μόνο καλή στιγμή προς το τέλος του ημιχρόνου,

Στο 35' ο Μπουντιμίρ τροφοδότησε με κεφαλιά-πάσα τον Ογκουνσότο, όμως ο βραχύσωμος φορ έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 44' ο Δασκαλάκης μπλόκαρε σταθερά σουτ του Ζουντί από το ημικύκλιο της περιοχής.

Οι δύο ομάδες παραταχθηκαν χωρίς νέα πρόσωπα μετά την ανάπαυλα, με τον Πανσερραϊκό να μπαίνει πάντως με μεγαλύτερη διάθεση για πίεση και να είναι πιο επιθετικός σε σύγκριση με το κρητικό συγκρότημα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 47', με το σουτ του Αμπουμπακαρί έξω από την περιοχή να φεύγει άουτ, ενώ στο ίδιο λεπτό οι παίκτες του Πανσερραϊκού ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπανγκουρά μέσα στην περιοχή από τον Γελαδάρη αλλά ο διαιτητής Ντάκος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι (υπάρχει τράβηγμα, όμως ο φορ της ομάδας των Σερρών έπεσε σε... δεύτερο χρόνο).

Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα φαινόταν να είναι καλύτερα στημένη στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης, όμως στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη, και αυτή γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στους γηπεδούχους.

Τρανή απόδειξη η φάση του 57': Ο Ρομάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ορφανός έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι, με δύο παίκτες του Πανσερραϊκού να προσπαθούν να την απομακρύνουν από τη μικρή περιοχή και τελικά ο Μπανγκουρά να γίνεται ο... μοιραίος στέλνοντάς τη με πλασέ στα δίχτυα του Κοτταρά.

Στο 59' ο Γιάννης Παπακώστας προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο ματς, περνώντας τον Χέρες στη θέση του Βοσκόπουλου, με τον Χέρες να φτάνει μία... ανάσα από το να φέρει το ματς στα ίσια στο 61'.

Ο νεοεισελθών εκτέλεσε με αριστοτεχνικό τρόπο φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως ο Δασκαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και με εκτίναξη στη δεξιά του γωνία απομάκρυνε -έστω και με δυσκολία- σε κόρνερ.

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού ολοκλήρωσε από το 76' τις αλλαγές του, χρησιμοποιώντας τους Κωνσταντινίδη και Γκούρτσα, όμως οι παίκτες του αδυνατούσαν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να "ξεκλειδώσουν" την άμυνα του Εργοτέλη, ενώ στον αντίποδα ο Καραγεωργίου "απάντησε" με την είσοδο των Βακουφτσή και Ροζέριο δέκα περίπου λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι το αξιόλογο για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ αλλά στο 89' δέχτηκαν και δεύτερο "χτύπημα" από τον Εργοτέλη. Ο Φραγκουλάκης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Κοτταράς απέκρουσε ασθενώς και ο Μπουντιμίρ πήρε το "ριμπάουντ' για να γράψει το τελικό 2-0 υπέρ των Κρητικών.

Συνέντευξη Τύπου
Ζητώντας συγνώμη από τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού, ο βοηθός προπονητή, Δημήτρης Αϊβαζίδης είπε ότι ο Πανσερραϊκός ήταν πολύ κατώτερος του αναμενόμενου.

" Παρουσιαστήκαμε σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου. Δεν είχαμε αυτό που χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια. Με λίγα λόγια δεν είχαμε αρχή και τέλος".

Ο κ. Αϊβαζίδης σημείωσε πως ο Πανσερραϊκός πρέπει να κάνει μια νέα αρχή.

" Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο και απ’ όλους. Πρέπει ν’ αναλογισθούμε τις ευθύνες μας και να προσπαθήσουμε από δω και πέρα με έργα και όχι με λόγια ν’ αποδείξουμε ότι τα ματς κερδίζονται μέσα στο γήπεδο".

Νίκος Καραγεωργίου (τεχνικός Εργοτέλη): "Δε χάθηκε τίποτα για τον Πανσερραϊκό. Δεν έπαιξε καλά, αλλά είχε και πολύ άγχος. Αν συσπειρωθεί, θα βρει το δρόμο του. Του εύχομαι να μείνει στην κατηγορία.

Όλα τα λεφτά...
Την αποτελεσματικότητα των παικτών του Εργοτέλη, οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στις τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Η ευγενική χειρονομία της ΠΑΕ Πανσερραϊκός να τιμήσει με μία ανθοδέσμη τον εορτάζοντα τεχνικό του Εργοτέλη, Νίκο Καραγεωργίου.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Tο αυτογκόλ του Μπανγκούρα το οποίο έβαλε πίσω στο σκορ την ομάδα και ουσιαστικά την "καταδίκασε" στο να γνωρίσει την 5η εντός έδρας ήττα της σε σύνολο 6 αγώνων.

Την ανυπαρξία των γηπεδούχων στο δημιουργικό κομμάτι, ειδικά από τη στιγμή που δέχτηκαν το πρώτο γκολ και χρειαζόταν να πιέσουν για να πετύχουν την ανατροπή και να απεγκλωβιστούν από την επικίνδυνη ζώνη.

To Live του αγώνα...Του Γιώργου Χριστοφόρου
Η 11άδα των γηπεδούχων
Παπακώστας: Κοτταράς, Καλλιμάνης, Καλί, Βοσκόπουλος, Κολίν, Γκουγκουλιάς, Ζουντί, Πιπίνης, Αμπουμπακαρί, Διγκόζης, Μπανγκουρά.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Καραγεωργίου: Δασκαλάκης, Ορφανός, Γελαδάρης, Πλάσνεγκερ, Ρομάνο, Κεφαλόπουλος, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Ογκουνσότο, Μπούντιμιρ, Τζούνιορ.
Στοιχεία Αγώνα
Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθη)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Θεσ/νίκης), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
1' Έναρξη αγώνα
4' Ευκαιρία Εργοτέλης
Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη με τον Ορφανό, ο οποίος έπιασε κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Κοτταρά όμως να αποκρούει εκπληκτικά την μπάλα σε νέο κόρνερ
5' Ευκαιρία Εργοτέλης
Τετ α τετ του Ογκουνσότο, όμως το πλασέ που επιχείρησε δίπλα από δεξί δοκάρι του Κοτταρά
8' Ευκαιρία Πανσερραϊκός
Σουτ του Αμπουμπακαρί με την μπάλα όμως να περνάει μόλις λίγο πάνω από τα δοκάρια του Δασκαλάκη
9' Ευκαιρία Πανσερραϊκός
Ξαφνικό σουτ του Πιπίνη μέσα από την περιοχή με τον Δασκαλάκη όμως να μην αιφνιδιάζεται και να ελέγχει την πορεία της μπάλας
17' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα στον Πλάσνεγκερ για τράβηγμα φανέλας
19' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός
Κίτρινη κάρτα για τον Καλλιμάνη
28' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα στον Τζούνιορ για σπρώξιμο στον Αμπουμπακαρί
34' Ευκαιρία Εργοτέλης
Πολύ καλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη όταν ο Ογκουνσότο εκμεταλεύτηκε κάθετη μπαλιά μέσα στην περιοχή του Κοτταρά, όμως το σουτ που έπιασε από καλή θέση ήταν άστοχο
40' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός
Κίτρινη κάρτα στον Πιπίνη
41' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός
Νέα κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι για τον Γκουγκουλιά αυτή την φορά
45' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός
Κίτρινη κάρτα για τον Καλί
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Σχόλιο
Ο Πανσερραϊκός έχει μπει επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργώντας επικίνδυνες σέντρες μέσα στην περιοχή του Δασκαλάκη χωρίς ωστόσο να έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των Κρητικών.
56' Γκολ Εργοτέλης
Αυτογκόλ για την ομάδα του Πανσερραϊκού, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Εργοτέλη ο Μπανγκουρά προσπάθησε να διώξει την μπάλα αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτή να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Κοτταρά.
58' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Χέρες μέσα στην θέση του Βοσκόπουλου
59' Ευκαιρία Πανσερραϊκός
Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό να ισοφαρίσει, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Χέρες η μπάλα πήγαινε προς την εστία με τον Δασκαλάκη όμως να πετάγεται τελευταία στιγμή και να αποκρούει
66' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Κωνσταντινίδης μέσα στην θέση του Γκουγκουλιά
73' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα για τον Μπούντιμιρ
76' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Έκλεισε τις αλλαγές του ο Πανσερραϊκός με τον Διγκόζη να βγαίνει και την θέση του να παίρνει ο Γκούρτσας
77' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ογκουνσότο εκτός στην θέση του ο Βακουφτσής
81' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ρομάνο εκτός μέσα ο Ροτζέριο
85' Σχόλιο
Ο Πανσερραϊκός προσπαθεί να πιέσει τον Εργοτέλη για να ισοφαρίσει, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει κάτι καλό.
89' Γκολ Εργοτέλης
0-2 για τον Εργοτέλη με τον Μπούντιμιρ, όταν μετά από σουτ του Φραγκουλάκη πήρε το ριμπάουντ μέσα από την περιοχή πετυχαίνοντας το γκολ για την ομάδα του
90' Έναρξη καθυστερήσεων
90' Αλλαγή παίκτη
Ματθαιάκης μέσα στην θέση του Μπούντιμιρ
90' Λήξη αγώνα






































































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ