STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Πανσερραϊκός 2-0

Πανιώνιος-Πανσερραϊκός 2-0
εστογιανόφ

Συνέχισε τις υψηλές... πτήσεις ο Πανιώνιος, ο οποίος με τέρματα του Εστογιανόφ και του Κουμορτζί νίκησε και τον Πανσερραϊκό με 2-0 στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας έτσι την ΑΕΚ στην 4η θέση της βαθμολογίας

Ο άνθρωπος που συνήθως μοιράζει γκολ, ήταν εκείνος που... έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά στη Νέα Σμύρνη, όταν στο 22' πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου. Η "ατραξιόν" του φετινού Πανιωνίου, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στη Νέα Σμύρνη, για τον Πανιώνιο, με τον Κουμορτζί στο 75ο λεπτό, να κλειδώνει -με το 6ο του προσωπικό τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα- τη νίκη για την ομάδα του.
Η ομάδα του Γιώτη Σταματόπουλου, έχει να ηττηθεί από το Νοέμβριο του 2008, και καθώς μετρά ένα αήττητο σερί 5 αγώνων, έχει ήδη πιάσει την ΑΕΚ (η οποία την Κυριακή έχει εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) στην 4η θέση, κάτι που σημαίνει πως οι "κυανέρυθροι" έχουν μπει -δυνατά μάλιστα- στην διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι-οφ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Σκούφαλης (80` Μπερτέ), Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ, Μαϊστόροβιτς, Μπάρκογλου (71` Κοιλιάρας), Κοντοές, Νικολάου (64` Γουνδουλάκης)

Πανσερραϊκός (Ούγκο Μπρος): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Μιλένκοβιτς, Μούταβντζιτς (75` Γεωργιάδης), Γαλανόπουλος, Αμπουμπακαρί, Διγκόζης, Κωνσταντινίδης (82` Γκουγκούλιας), Μάρκο Αουρέλιο, Μπαϊκαρά (63` Γκούρντσας), Ζουντί

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Αμπουμπακαρί, Γαλανόπουλος, Σκούφαλης, Μιλένκοβιτς, Διγκόζης
Με μια ματιά


Για μια ακόμη φορά, ελλείψει εναλλακτικών λύσεων, ο Γιώτης Σταματόπουλος παρέταξε την ομάδα του χωρίς καθαρό επιθετικό, αλλά και με τον νεοαποκτηθέντα, Τόμας Μπέλιτς, να παίρνει τη θέση του Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Έτσι ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με τους, Μπέλιτς κάτω από τα δοκάρια, Κουτσόπουλο στο αριστερό και Μανιάτη στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο αποτέλεσαν οι Μαϊστόροβιτς και Κοντοές. Στη μεσαία γραμμή, ο Γιώτης Σταματόπουλος, επέλεξε να παρατάξει και πάλι σχήμα με δύο αμυντικά χαφ -Μάκο, Νικολάου- και έναν επιτελικό -Κουμορτζί, ενώ στα πλάγια, ο Σκούφαλης πήρε θέση δεξιά, ο Εστογιανόφ, ερχόταν από αριστερά για να πάρει θέση κρυφού κυνηγού, ενώ ο Μπάρκογλου, ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι από νωρίς έδειξαν τις... άγριες διαθέσεις του για το παιχνίδι μόλις στο 12ο λεπτό, όταν ο Εστογιανόφ, με μια ακόμα καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, έδωσε μισό γκολ, στον Κουμορτζί, ο οποίος δεν κατάφερε όμως να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού. Η υπεροχή των "κυανέρυθρων" διατηρούταν για ώρα, με τον Μπάρκογλου να χάνει μια ακόμα ευκαιρία, στο 15ο λεπτό και πάλι από μπαλιά του Εστογιανόφ.

Είδε κι αποείδε, ο Ουρουγουανός, καθώς οι συμπαίκτες δεν μπορούσαν τις ασίστ του και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα... πόδια του. Έτσι, στο 22ο λεπτό, ο Κουμορτζί πάσαρε στον αμαρκάριστο Εστογιανόφ, ο οποίος από το ύψος δεν λάθεψε, γράφοντας με δυνατό σουτ, το 1-0 για την ομάδα του. Το σύνολο του Ούγκο Μπρος, δεν είχε τίποτα αξιόλογο να παρουσίασει στο παιχνίδι και περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό, σε ρόλο κομπάρσου.

Σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η σερραϊκή ομάδα έγινε απειλητική, ο Μπαϊκαρά προσπάθησε να βγάλει τη σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, όμως ο Τόμας Μπέλιτς, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα του Πανιωνίου, ενέπνευσε την εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του, έδιωξε χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το υπέρ του Πανιωνίου 1-0. Το σκηνικό όμως δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν σταθερά, καθώς δεν απειλούνταν ιδιαίτερα από τον Πανσερρραϊκό. Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ διατηρούσε την απόδοσή του σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ για την ομάδα του.

Έτσι στο 67ο λεπτό, ο Ουρουγουανός έβγαλε τον Μπάρκογλου μόνο του απέναντι από τον Κηπουρό, το σουτ του επιθετικού του Πανιωνίου, όμως, σταμάτησε ο Έλληνας κήπερ του Πανσερραϊκού. Στο 70ό λεπτό, ο Πανσερραϊκός δημιούργησε την δεύτερη και τελευταία του ευκαιρία στον αγώνα, όμως το σουτ του Σωτήρη Κωνσταντινίδη απέκρουσε ο Μπέλιτς.

Στο 71ο λεπτό, ο Γιώτης Σταματόπουλος, απέσυρε και τον τελευταίο έστω και "ημίαιμο" επιθετικό, με την αντικατάσταση του Μπάρκογλου από τον Κοιλιάρα, όμως μόλις 4 λεπτά αργότερα ευτύχησε να δει την ομάδα του να σκοράρει, όταν ο Κουτσόπουλος έπειτα από απομάκρυνση των αμυντικών του Πανσερραϊκού, επέστρεψε με το κεφάλι την μπάλα στην περιοχή με τον Κουμορτζί, από θέση βολής να μην αστοχεί και να πετυχαίνει το 6ο του προσωπικό τέρμα στο πρωτάθλημα, για το 2-0.

Όπως ήταν λογικό, από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού, παραιτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό της προσπάθειας ανατροπής του παιχνιδιού, με το τελευταίο να χάνει σταδιακά το ενδιαφέρον του, καθώς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη φάση.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώτης Σταματόπουλος:"Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση. Μπήκαμε σε αυτό το σημαντικό ματς πολύ συγκεντρωμένοι έτσι όπως το θέλαμε. Ημασταν αποφασιστικοί από το πρώτο λεπτό και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή βοήθησαν πολύ για άλλη μία φορά.

Δίνω συγχαρητήρια και ευχαριστώ το τεχνικό τιμ, τους άμεσους συνεργάτες μου Βαγγέλη Φιλιππή και Βασίλη Αλεξίου για την άψογη δουλειά που κάνουμε τον τελευταίο μήνα. Ευχαριστώ επίσης το ιατρικό επιτελείο που έκανε το καλύτερο δυνατό και πάλεψε για να έχουμε στη διάθεσή μας τους Μπάρκογλου και Κουμορτζί που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού. Εχουμε ένα καλό αήττητο σερί και αυτό είναι που κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Μακάρι να συνεχίσουμε τις επιτυχίες και να βρεθούμε μέσα στον στόχο μας που είναι η πρώτη πεντάδα".

Ούγκο Μπρος: "Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι. Πιστεύω πως παίξαμε φοβισμένα και έτσι δεχτήκαμε το γκολ. Από εκεί και πέρα ανεβήκαμε, ήμασταν καλύτεροι από πριν μέχρι όμως που δεχτήκαμε και το δεύτερο τέρμα. Είχαμε κάποιες μικροευκαιρίες όμως η απουσία ενός επιθετικού ήταν εμφανής. Ο Μπαγκουρά γύρισε, έκανε προπόνηση, όμως δεν είναι έτοιμος για να μπορέσει να παίξει έπειτα από απουσία 2,5 εβδομάδων.

Νομίζω πως όταν ένας παίκτης απουσιάζει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να τιμωρηθεί αντίστοιχα. Θα κοιτάξουμε να καλύψουμε το κενό και την ερχόμενη εβδομάδα πιστεύω πως θα έχουμε έναν καινούργιο επιθετικό"

.
Όλα τα λεφτά...
Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ. Ο Ουρουγουανός μοίρασε και πάλι ασίστ, όμως αφού οι συμπαίκτες του δεν τα κατάφεραν, έλυσε το... γόρδιο δεσμό, πετυχαίνοντας εκείνος το τέρμα, που άνοιξε το δρόμο της επικράτησης για την ομάδα του.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απόδοση του Πανσερραϊκού, ο οποίος με τέτοιες εμφανίσεις, δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος (Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Κοντοές, Μανιάτης, Κουτσόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Κουμορτζί, Μάκος, Νικολάου, Εστογιανόφ, Σκούφαλης, Μπάρκογλου
Πανσερραϊκός (Μπρος): Κηπουρός, Γαλανόπουλος, Καλλιμάνης, Διγκόζης, Μούταβντσιτς, Ζουντί, Μιλένκοβιτς, Αουρέλιο, Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά, Κωνσταντινίδης
1' Έναρξη αγώνα
7' Σουτ Πανιώνιος Κουτσόπουλος
Ο Κουτσόπουλος επιχειρεί το πρώτο σουτ του αγώνα, αλλά η μπάλα φεύγει απελπιστικά άουτ
12' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουμορτζί
Εκτέλεση φάουλ του Εστογιανόφ από δεξιά, ο Κουμορτζί εξ επαφής δεν μπορεί να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα
15' Κεφαλιά Πανιώνιος Μπάρκογλου
Σέντρα του Εστογιανόφ από δεξιά, ο Μπάρκογλου παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
22' Γκολ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Ο Κουμορτζί βρίσκει με κάθετη πάσα τον Εστογιανόφ, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νικάει τον Κηπουρό
38' Σουτ Πανσερραϊκός Μπαϊκαρά
Σέντρα-σουτ του Μπαϊκαρά από πολύ μακρινή απόσταση, ο Μπέλιτς διώχνει με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ
40' Σουτ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Ο Εστογιανόφ κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή του Πανσερραϊκού και αμέσως δοκιμάζει το σουτ, αλλά ο Κηπουρός μπλοκάρει εύκολα
43' Σουτ Πανσερραϊκός Ζουντί
Δυνατό σουτ του Ζουντί έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς μπλοκάρει σταθερά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
55' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος πιέζει για το δεύτερο τέρμα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις αντεπιθέσεις
58' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Αμπουμπακαρί
59' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Γαλανόπουλος
63' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Γκούρτσας στη θέση του Μπαϊκαρά
64' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Νικολάου
66' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Σκούφαλης
67' Ευκαιρία Πανιώνιος Μπάρκογλου
Αντεπίθεση του Πανιωνίου με τον Εστογιανόφ να βγάζει τον Μπάρκογλου στο τετ α τετ, αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού απομάκρυνε ο Κηπουρός
70' Σουτ Πανσερραϊκός Κωνσταντινίδης
Όμορφη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού, με τον Κωνσταντινίδη να τελειώνει τη φάση με σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής το οποίο ωστόσο απόκρουσε ο Μπέλιτς
71' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κοιλιάρας στη θέση του Μπάρκογλου
74' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Μιλένκοβιτς
75' Γκολ Πανιώνιος Κουμορτζί
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Εστογιανόφ η μπάλα φτάνει στον Κουτσόπουλο ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Κουμορτζί και ο Γκανέζος από τη μικρή περιοχή δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0
75' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Γεωργιάδης στη θέση του Μούταβντζιτς
78' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Διγκόζης
80' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπερτέ στη θέση του Σκούφαλη
82' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Γκουγκουλιάς στη θέση του Κωνσταντινίδη
90' Λήξη αγώνα





























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ