ΟΦΗ

Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-1

Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-1
Χούτος

Ο ΟΦΗ με γκολ του Εντόι στο 65' κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία στη "Ν. Σμύρνη" από τον Πανιώνιο που είχε προηγηθεί στο 61' με τον Κουμορτζί

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών του απέναντι από την εστία του Μάλαρζ, με τον ΟΦΗ να καταφέρνει τελικά να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Εντόι στο 65'.
Το προβάδισμα είχε δώσει στο 61' ο Κουμορτζί με κοντινή κεφαλιά ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Σκούφαλης (72' Κοιλιάρας), Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Μπάρκογλου (72' Γκονσάγκα), Νικολάου, Χούτος (87' Ντελούρα)

ΟΦΗ (Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρζ, Μπαρκαουάν, Πίτσος, Σταυρακάκης, Ίσα, Ρουμπάκης (76' Σίμιτς), Σφακιανάκης (89' Γκέρμπερ), Δημούτσος, Κοτσόφσκι (41' Ταραλίδης), Κουνενάκης, Εντόι

Κίτρινες: Μάκος, Μανιάτης / Κοστόφσκι, Κουνενάκης, Ρουμπάκης, Πίτσος, Εντόι, Ισά, Μπαρκαουάν

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"

Διαιτητής: Γ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

Βοηθοί: Λ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ), Α. ΤΖΑΡΙΜΑΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)
Με μια ματιά
Ο Πανιώνιος υποδέχτηκε τον ΟΦΗ με τον Έβαλντ Λίνεν να συμπεριλαμβάνει τον Λάμπρο Χούτο στην αποστολή και μάλιστα να του δίνει θέση βασικού, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα προβλήματα στις σχέσεις τους ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Το ζητούμενο αποτελούσαν οι τρεις βαθμοί και ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και άκρως επιθετικές βλέψεις. Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο Κρέσιτς, ενώ οι Μανιάτης, Μπερτέ, Μαϊστόροβιτς και Κουτσόπουλος αποτέλεσαν την "κυανέρυθρη" άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σκούφαλης, Νικολάου, Κουμορτζί και Μάκος ήταν οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής, ενώ Μπάρκογλου και Χούτος βρέθηκαν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Φράντισεκ Στράκα από την πλευρά του μετέτρεψε το σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-4-2, με τον Μάλαρζ να ξεκινά στα δοκάρια των Κρητικών. Ισά και Μπαρκαουάν αποτέλεσαν τους δίδυμους πύργους στο κέντρο της άμυνας, με τους Σταυρακάκη και Πίτσο να βρίσκονται δεξιά και αριστερά τους αντίστοιχα. Δημούτσος, Σφακιανάκης, Κουνενάκης και Ρουμπάκης αποτέλεσαν την τετράδα της μεσαίας γραμμής με τους Κοστόφσκι και Εντόι να είναι οι επιθετικές αιχμές της ομάδας του Τσέχου τεχνικού.

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι με το "καλημέρα" έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σκούφαλη στο 1' να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά τον Μάλαρζ σε ετοιμότητα να απομακρύνει την μπάλα και εν συνεχεία οι αμυντικοί του ΟΦΗ να καθαρίζουν τη φάση.

Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 6' ο Μπάρκογλου βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των Κρητικών και μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουτσόπουλου πήρε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πολωνού τερματοφύλακα.

Η κυριαρχία του Πανιωνίου στον αγωνιστικό χώρο της "Νέας Σμύρνης" συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Με πρωταγωνιστή για ακόμα μία φορά τον Σκόυφαλη οι "κυανέρυθροι" έφτασαν πολύ κοντά στο να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ στο 11'. Μετά από σέντρα του Κουτσόπουλου από τα αριστερά, ο Λάμπρος Χούτος βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Σκούφαλη, ο οποίος με ένα τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα να "γλείψει" το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ προτού εκείνη καταλήξει άουτ.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης στα επόμενα λεπτά μπορεί να έπεσε αλλά ο Πανιώνιος συνέχισε να διατηρεί τα ηνία. Και στο 26' στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, ο Χούτος υποδέχθηκε την κάθετη πάσα του Κουμορτζί και με εκπληκτική ενέργεια που ξεκίνησε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Έλληνας επιθετικός αφού ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βρέθηκε πλάγια και αριστερά της εστίας του Μάλαρζ, επιχείρησε το "σκαφτό" πλασέ, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Πολωνού, ενώ ο αμυντικοί του ΟΦΗ εν συνεχεία απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Το επιθετικό κρεσέντο του Πανιωνίου ωστόσο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ούτε και στη φάση διαρκείας του 28' που βρήκε τον Μάκο να επιχειρεί ένα καλό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά τον Μάλαρζ αυτή τη φορά να μην ανησυχεί ιδιαίτερα και να μπλοκάρει σταθερά.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο παιχνίδι δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Συγκεκριμένα στο 32΄ο Εντόι κατάφερε να ξεπεράσει τον προσωπικό του φρουρό και να μπει από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, αλλά το σουτ του Σενεγαλέζου μπλόκαρε με άνεση ο Κρέσιτς. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να αποδίδουν τα αναμενόμενα, απείλησαν ξανά την εστία του Κρέσιτς στο 37' με ένα σουτ του Κουνενάκη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομάκρυνε σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Αυτό ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Κρητικοί στο πρώτο μέρος, καθώς στο 44' σε φάσεις που διαδέχθηκαν ή μία την άλλη οι "κυανέρυθροι" απώλεσαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα. Ο Κουτσόπουλος αρχικά έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση αλλά ο Μάλαρζ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Από τη στημένη φάση προήλθε η επόμενη ευκαιρία με τον Μαϊστόροβιτς να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή προ κενής εστίας στη σέντρα του Νικολάου από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Καστανίδη να σφυρίζει τη λήξη του πρώτου μέρους και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην έχουν πραγματοποιήσει αλλαγές. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Πανιώνιο στο 54' με τον Μπάρκογλου να κάνει την κεφαλιά περίπου από το ύψος του πέναλτι ύστερα από σέντρα του Μπερτέ, αλλά την μπάλα να καταλήγει μακριά από το αριστερό δοκάρι του Μάλαρζ.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να δημιουργούν συνεχώς ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να ανακουφίζονται που δεν καταλήγουν στο βάθος της εστίας τους.

Ο Χούτος στο 56' άγγιξε το γκολ καθώς με προσωπική ενέργεια κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει μέχρι την γωνία της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του δεν νίκησε τον Μάλαρζ που πρόλαβε να κλείσει το οπτικό πεδίο του Έλληνα επιθετικού.

Το επιθετικό σφυροκόπημα των γηπεδούχων ήταν ακατάπαυστο και το αναμενόμενο για την ομάδα του Λίνεν έγινε πραγματικότητα. Στο 61' ο Κουτσόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουμορτζί με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Χούτο αλλά το πλασέ του τελευταίου απέκρουσε ο Μάλαρζ. Ο Κουμορτζί όμως ακολούθησε τη φάση, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, πήρε το "ριμπάουντ" και με κοντινή κεφαλιά, σε κενή εστία, άνοιξε το σκορ στην "Πλατεία" σημειώνοντας το 1-0.

Το γκολ όμως του Κουμορτζί φαίνεται ότι ξύπνησε τους παίκτες του Φράντισεκ Στράκα, που στο 65' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαϊστόροβιτς αρχικά απομάκρυνε με κεφαλιά την μπάλα από την περιοχή με εκείνη να φτάνει στον Ρουμπάκη, ο οποίος την έστρωσε με το κεφάλι στον Εντόι που ζύγισε το πόδι του και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή "νίκησε" τον Κρέσιτς.

Στα επόμενα λεπτά την καλή εικόνα του Πανιωνίου διαδέχθηκαν τα πολλά λάθη με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να προσπαθήσει για την ολική ανατροπή χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να το επιτύχει.

Δείγμα της κακής εικόνας οι λιγοστές φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων με ένα σουτ του Κοιλιάρα στο 78' το οποίο μπλόκαρε ο Μάλαρζ να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων.

Το ματς κύλισε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ωστόσο ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία στις καθυστερήσεις να πάρει αυτό που δικαιούτο, βάση της εμφάνισής του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 91' ο Κοιλιάρας εκτέλεσε φάουλ από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού, με τον Καστανίδη τέσσερα λεπτά αργότερα να σφυρίζει για τελευταία φορά στον αγώνα.
Συνέντευξη Τύπου
Έβαλντ Λίνεν: " Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, όταν όμως χάνεις τόσες ευκαιρίες η ψυχολογία δεν είναι με το μέρος σου. Στο δεύτερο επίσης χάσαμε ευκαιρίες με τον Χούτο. Όταν σκοράραμε νιώσαμε ανακούφιση μειώσαμε λίγο την απόδοση μας και αυτό μας στοίχισε με την ισοφάριση. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε έξι-επτά γκολ με τις ευκαιρίες που είχαμε.Τουλάχιστον σήμερα δεν χάσαμε".

Φράντισεκ Στράκα: " Είμαι ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε πίεση από τον Πανιώνιο αλλά στην επανάληψη ανεβάσαμε την απόδοση μας και ήμασταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο".
Όλα τα λεφτά...
Η εκπληκτική ενέργεια του Χούτου στο πρώτο ημίχρονο, που χόρεψε την άμυνα του ΟΦΗ αλλά η τελική κατάληξη της προσπάθειάς του βρήκε το δοκάρι...
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αναποτελεσματικότητα του Πανιωνίου μπροστά από την εστία του Μάλαρζ και την κατακόρυφη πτώση του ρυθμού του παιχνιδιού μετά το γκολ της ισοφάρισης του Εντόι στο 65'...
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΟΦΗ
Μάλαρζ, Μπαρκαουάν, Πίτσος, Σταυρακάκης, Ίσα, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Κοτσόφσκι, Κουνενάκης, Εντόι
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Σκούφαλης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Μπάρκογλου, Νικολάου, Χούτος
Λήξη ημιχρόνου
Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
1' Έναρξη αγώνα
1' Σουτ Πανιώνιος Σκούφαλης
Πρώτο σουτ της αναμέτρησης με τον Σκούφαλη να το επιχειρεί από καλή θέση, αλλά ο Μάλαρζ σε ετοιμότητα απομάκρυνε
6' Ευκαιρία Πανιώνιος Μπάρκογλου
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουτσόπουλου, ο Μπάρκογλου σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, κέρδισε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ
11' Δοκάρι Πανιώνιος Σκούφαλης
Ο Σκούφαλης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από σέντρα του Κουτσόπουλου από τα αριστερά και αμαρκάριστος ,μέσα και δεξιά από τη μεγάλη περιοχή δοκίμασε το δυνατό σουτ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ προτού καταλήξει άουτ
12' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μάκος
23' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κοστόφσκι
26' Δοκάρι Πανιώνιος Χούτος
Φοβερή ενέργεια του Χούτου που υποδέχθηκε την πάσα του Κουμορτζί στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και αφού ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βγήκε πλάγια και αριστερά του Μάλαρζ, αλλά το σκαφτό σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων
28' Σουτ Πανιώνιος Μάκος
Φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ, με την μπάλα να καταλήγει στον Μάκο που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δοκίμασε το σουτ, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Μάλαρζ που μπλόκαρε σταθερά
32' Σουτ ΟΦΗ Εντόι
Πρώτο σουτ του ΟΦΗ, με τον Εντόι να το πραγματοποιεί από μέσα και αριστερά της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, αλλά ο Κρέσιτς σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα
37' Σουτ ΟΦΗ Κουνενάκης
Σουτ του Κουνενάκη, ο Κρέσιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.
41' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ
Ο Κοτσόφσκι έδωσε τη θέση του στον Ταραλίδη.
41' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
44' Ευκαιρία Πανιώνιος Μαϊστόροβιτς
Ο Νικολάου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Μαϊστόροβιτς δεν πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι να κάνει την προβολή πάνω στην γραμμή.
44' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουτσόπουλος
Ο Κουτσόπουλος έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση αλλά ο Μάλαρτζ έδιωξε με υπερένταση.
45' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Πίτσος
54' Κεφαλιά Πανιώνιος Μπάρκογλου
Ο Μπάρκολγου έπιασε την γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Μπερτέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάλαρζ.
56' Ευκαιρία Πανιώνιος Χούτος
Ο επιθετικός του Πανιωνίου έφτασε με προσωπική ενέργεια μέχρι την γωνία της μικρής περιοχής αλλά δεν κατάφερε να νικήσει με πλασέ τον Μάλαρζ.
59' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
61' Γκολ Πανιώνιος Κουμορτζί
Ο Κουτσόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουμορτζί έκανε την κεφαλιά πάσα στον Χούτο αλλά το πλασέ του τελευταίου απέκρουσε ο Μάλαρζ. Ο Κουμορτζί που ακολούθησε τη φάση πήρε το "ριμπάουντ" και με κοντινή κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 1-0.
65' Γκολ ΟΦΗ Εντόι
Ο Μαϊστόροβιτς απομάκρυνε με κεφαλιά την μπάλα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφτασε στον Ρουμπάκη που έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Εντόι και ο τελευταίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς που γύριζε εκείνη την ώρα στην εστία του.
71' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Εντόι
72' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπάρκογλου έδωσε τη θέση του στον Άντερσον και ο Σκούφαλης στον Κοιλιάρα.
75' Τραυματισμός ΟΦΗ
Ο Σίμιτς στη θέση του Ρουμπάκη
78' Σουτ Πανιώνιος Κοιλιάρας
Ο μέσος του Πανιωνίου έκανε το σουτ από μακρινή και πλάγια θέση αλλά ο Μάλαρζ δεν δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
79' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ισά
85' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπαρκαουάν
87' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Ντελούρα στη θέση του Χούτου
89' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Γκέρμπερ στη θέση του Σφακιανάκη
91' Δοκάρι Πανιώνιος Κοιλιάρας
Ο Κοιλιάρας εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ.
95' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης





















































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ