ΑΕΛ

Πανιώνιος-Λάρισα 1-1

Πανιώνιος-Λάρισα 1-1
πανιωνιος

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και δύο γκολ ο Πανιώνιος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Λάρισα.

Στον πάγκο του Πανιωνίου κάθισε για πρώτη φορά ο Γιώτης Σταματόπουλος, ενώ ο Λάμπρος Χούτος επέστρεψε στην 11άδα της ομάδας μετά από περίπου ένα μήνα.
Η Λάρισα, που παρατάχθηκε με επιθετικές βλέψεις έχοντας ως σκοπό τη νίκη, έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Σμύρνη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος(Γιώτης Σταματόπουλος): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ(77' Ντρεσκ), Εστογιάνοφ(68' Γκονσάγκα), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλας, Χούτος(73' Μπάρκογλου)

Λάρισα(Mαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο, Κυριακίδης, Σολάνο(71' Πάρα), Γκουέλα(76' Τσίγκας), Σαρμιέντο, Φωτάκης(89' Ιγκλέσια), Ααράμπ, Βέμπερ, Ζουράφσκι

Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος(Θεσ/νικης)
Με μια ματιά
Απαρατήρητο πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Χωρίς ευκαιρίες και η μοναδική φάση που ξεσήκωσε τον κόσμο στη Νέα Σμύρνη ήταν το σκληρό φάουλ του Γκουέλα στον Κοντοέ.

Οι δύο αντίπαλοι "ξύπνησαν" στη συνέχεια και προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η Λάρισα ήταν αυτή που απείλησε και προειδοποίησε τον Πανιώνιο με τον Ζουράφσκι. Η έξοδος του Κρέσιτς, μετά από μπαλιά προς τον Πολωνό επιθετικό, απεσόβησε την εστία του από πιθανή παραβίαση.

Ίδια φάση εξελίχτηκε δύο λεπτά αργότερα στην αντίπαλη εστία, με τον Κοτσόλη να προλαβαίνει τον Γουνδουλάκη και να απομακρύνει τον κίνδυνο από την περιοχή του.

Ο γρήγορος ρυθμός άλλαξε την ροή του αγώνα. Ο Πανιώνιος είχε την εδαφική υπεροχή, με την Λάρισα να χτυπάει στις αντεπιθέσεις.

Ο Γουνδουλάκης, στο 29', έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους "κυανέρυθρους". Με κεφαλιά ο μέσος του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.

Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες ώστε να ανοίξουν το σκορ, αλλά κόντρα στην μορφή του ματς, ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Λάρισας Ματσεϊ Ζουράφσκι, σε αντεπίθεση των "βυσσινί", έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΛ στο 35', με κεφαλιά από την μικρή περιοχή.

Το γκολ ανάγκασε τους παίκτες του Γιώτη Σταματόπουλου, να αντιδράσουν ανακτώντας πλήρως τα ηνία του ματς. Στο 38', σε διπλή φάση, ο Εστογιάνοφ, πρώτα, με σουτ που έδιωξε ο Κοτσόλης σε κόρνερ και ο Τζαβέλας στη συνέχεια της φάσης με σουτ ππου επίσης έφυγε άουτ, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του πορτιέρο της ΑΕΛ.

Ο Πανιώνιος είχε πλέον τον έλεγχο του αγώνα και στο 42' ο Χούτος από ευνοϊκή θέση με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν να μην πάνε στα αποδυτήρια βρισκόμενη πίσω στο σκορ και ισοφάρισαν με τον Τζαβέλα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο αμυντικός του Πανιωνίου, που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Λάρισας να διώξουν την μπάλα και από κοντά ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες διατήρησαν τον γρήγορο ρυθμό που ανέπτυξαν στον τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, οι φάσεις ήταν λιγότερες σε σύγκριση με το πρώτο μέρος του ματς.

Οι δύο πρώτες φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου ανήκουν στην Λάρισα. Στο 49' ο Φωτάκης με σουτ απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο ημίχρονο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζουράφσκι σε τετ-α-τετ, αλλά υπό πίεση, έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 69' ο Γκονσάγκα πέρασε στην θέση του Εστογιάνοφ και τον Γιώτη Σταματόπουλου να χρησιμοποιεί πλέον δύο καθαρόαιμους επιθετικούς. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκονσάγκα απείλησε για πρώτη φορά αλλά ο Κοτσόλης, για ακόμα μία φορά ήταν σε σωστή θέση και έδιωξε τον κίνδυνο.

Η τελευταία φάση ανήκει στην Λάρισα με σουτ του Φωτάκη στις καθυστερήσεις που μπλόκαρε εύκολα ο Κρέσιτς, καθώς το σουτ ήταν αδύναμο.

Στις καθυστερήσεις, ο σκόρερ του Πανιωνίου Τζαβέλας, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Πάρα.
Συνέντευξη Τύπου
Γιώτης Σταματόπουλος (Πανιώνιος) : "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα. Ο πρώτος στόχος μας ήταν να μπούμε με θετική ενέργεια. Όλοι ξέραμε ότι μας περίμενε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι όσοι αγωνίστηκαν τα πήγαν πάρα πολύ καλά.

Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε πολύ δυνατά. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Ελέγξαμε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, κάναμε ευκαιρίες και σε μία στιγμή που δεν προσέξαμε την αμυντική λειτουργία ήρθε το γκολ για την Λάρισα.

Παρότι η ομάδα πέρασε πολλές δυσκολίες όλη την εβδομάδα, έδειξε χαρακτήρα, πίστεψε στο ματς και έβαλε το γκολ πριν βγει το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε τυχεροί αρχικά. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά μας έλειπε η τύχη για να νικήσουμε.

Πιστεύω πάντως ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε δίπλα στο γήπεδο και την ομάδα και την εμπιστοσύνη του σε αυτή. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Έδειξε μέχρι το τέλος ότι θέλει το παιχνίδι".









Μαρίνος Ουζουνίδης (Λάρισα) : "Παρότι ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε. Μία αδράνεια έφερε την ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πάρα πολύ, πάντα σε σχέση με την κατάσταση που υπήρχε, αφού ήταν δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο σε αυτό το γήπεδο.

Οταν όμως δεν κατορθώνουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Χάσαμε μία ευκαιρία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια".

Όλα τα λεφτά...
Ο αγώνας στο μεγαλύτερο μέρος είχε καλό ρυθμό με φάσεις και από τις δύο ομάδες.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακιά στιγμή του Τζαβέλα με το σκληρό φάουλ πάνω στον Πάρα, αναγκάζοντας τον διαιτητή Καλόπουλο να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Πανιωνίου.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Γιώτης Σταματόπουλος): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Εστογιάνοφ, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλας, Χούτος

Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος(Θεσ/νικης)

Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Mαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο, Κυριακίδης, Γκουέλα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ααράμπ, Βέμπερ, Ζουράφσκι
1' Έναρξη αγώνα
13' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Νικολάου
17' Σχόλιο
Κακό παιχνίδι χωρίς σημαντική φάση μπροστά από τις δύο εστίες.
21' Ευκαιρία Λάρισα Ζουράφκσι
Πρόλαβε ο Κρέσιστς και έκλεισε το οπτικό πεδίο του επιθετικού της Λάρισας και έσωσε την εστία του από πιθανή παραβίαση.
23' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Κοντοές βρήκε τον Γουνδουλάκη και λίγο πριν μπει στην περιοχή ο μέσος του Πανιωνίου, ο Κοτσόλης έδιωξε την μπάλα.
28' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κυριακίδης
29' Δοκάρι Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.
35' Γκολ Λάρισα Ζουράφκσι
Ολομόναχος από την μικρή περιοχή με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Φωτάκη, ο επιθετικός της ΑΕΛ ανοίγει το σκορ.
38' Ευκαιρία Πανιώνιος
Σουτ του Εστογιάνοφ έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Στη συνέχεια της φάσης ο Τζαβέλας με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
42' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Χούτος μέσα από την περιοχή με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
45' Γκολ Πανιώνιος
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζαβέλας με σουτ από κοντινή απόσταση από την εστία του Κοτσόλη, ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Ευκαιρία Λάρισα
Σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Κρέσιτς.
53' Ευκαιρία Λάρισα
Σε τετ-α-τετ ο Ζουράφσκι υπό πίεση δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κρέσιτς.
57' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Σολάνο
68' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος Γκονσάγκα
Ο Εστογιάνοφ εκτός αγώνα.
71' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Πάρα
Ο Σολάνο εκτός αγώνα.
73' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος Μπάρκογλου
Ο Χούτος εκτός αγώνα.
74' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Νταμπίζας
76' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Τσίγκας
Ο Γκουέλα εκτός αγώνα.
77' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος Ντρεσκ
Ο Μπερτέ εκτός αγώνα.
89' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Ιγκλέσιας
Ο Φωτάκης πέρασε εκτός αγώνα.
91' Ευκαιρία Λάρισα Τσίγκας
Το σουτ μπλόκαρε ο Κρέσιτς.
92' Κόκκινη κάρτα Πανιώνιος Τζαβέλας
Για δυνατό φάουλ πάνω στον Πάρα.
93' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ