ΗΡΑΚΛΗΣ

Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0

Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0
Κουμορτζί

Πανιώνιος και Ηρακλής έμειναν στο μηδέν στην Νέα Σμύρνη με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες

Στο ντέρμπι της παραμονής, όπως έχει εξελιχθεί η πορεία των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα, Πανιώνιος και Ηρακλής έμειναν στο 0-0 στην Νέα Σμύρνη, σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες κυρίως για τους γηπεδούχους.
Ο Ηρακλής έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες, αφού ο Γιάκομπ δέχθηκε δυο κίτρινες κάρτες σε έξι λεπτά, όμως οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν μπόρεσαν να φανούν αποτελεσματικοί, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης, οι οπαδοί του Πανιώνιου αποδοκίμασαν τον προπονητή της ομάδας τους όπως και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, αφού ήταν απογοητευμένοι.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπάλτας (Αχαΐας)
4ος: Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

Πανιώνιος(Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον(Μπουβάλ 76'), Τζαβέλλας, Κουμορτζί, Λάκτα, Όμο(Κούκετς 46'), Σιόβας, Ριέρα, Εστογιανόφ(Γουνδουλάκης 39'), Μπάλαμπαν.

Ηρακλής(Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Μάρτος, Μάρα(Παπαστεργιανός 60'), Ηλιάδης, Ιάκομπ, Κονέ(Καρλίνιος 81'), Εσπτάιν, Πίτου Γκαρσία(Κομπαγιάσι 90').

Κίτρινες: Γιάκομπ (30, 36' Ηρακλής), Μανιάτης (65' Πανιώνιος), Σαρακατσάνος (68' Ηρακλής), Λάτκα (72' Πανιώνιος).
Κόκκινες: Γιάκομπ (36').

Με μια ματιά


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να έχει τα ηνία του αγώνα στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης. Στην συνέχεια ο Ηρακλής ισορρόπησε τον αγώνα και κατάφερε να κερδίσει την κυκλοφορία της μπάλας στην μεσαία γραμμή.

Μοναδικές φάσεις, αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι, στο πρώτο τέταρτο ήταν ένα καλό σουτ του Εστογιανόφ στο 3ο λεπτό, με την μπάλα να περνά μπροστά από πολλά σώματα και να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γηραιού να απειλήσει την εστία του Πανιώνιου, όταν ο Εσπτάιν έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Ιάκομπ αν και σε καλή θέση να μην παίρνει σωστά την κεφαλιά.

* (Στο διάστημα 8-11 έγιναν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στο κέντρο, με τον διαιτητή του αγώνα να λέει στους παίκτες να ηρεμήσουν αλλιώς θα τους "κιτρινίσει")

Η πίεση του Ηρακλή έγινε ακόμα πιο έντονη στη συνέχεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία στο 29ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Επστάιν με προσωπική ενέργεια βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου έκανε το σουτ με τον Ανδριόλα να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Μόνο ο Γιάκομπ...

Στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιάκομπ έκανε μια πολύ ανόητη ενέργεια, καθώς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση παίκτη του Πανιώνιου να εκτελέσει φάουλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη την πήρε έξι λεπτά νωρίτερα για ακριβώς τον ίδιο λόγο.

Μόνο που την πρώτη φορά δεν άφησε τον Ανδριόλα να εκτελέσει ελεύθερο χτύπημα από το τέρμα του. Μάλιστα οι άνθρωποι του Ηρακλή του φώναζαν να φύγει από την φάση, με τον Ρουμάνο ωστόσο να μην ακούει. Κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο, κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ, δείχνοντας έτσι τον εκνευρισμό του.

* (Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ρουμάνος επιθετικός έχει δεχθεί 11 κίτρινες και μια κόκκινη συνολικά στο πρωτάθλημα, πριν την σημερινή αναμέτρηση)

Φάουλ του... Σιδηρόπουλου

Στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης η απόφαση του διαιτητή Σιδηρόπουλου να σφυρίξει φάουλ και να μην αφήσει πλεονέκτημα, προκάλεσε την αντίδραση παικτών και πάγκου στον Ηρακλή.

Συγκεκριμένα ο Γκαρσία με ατομική ενέργεια ξεπέρασε τέσσερις αντιπάλους και ανέβηκε από τα αριστερά, εκεί έκανε πάσα στον Κονέ που άφησε την μπάλα να περάσει από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον Επστάιν που γύρισε το σώμα του μόνος μέσα στην περιοχή, όπου και σούταρε σκοράροντας.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως αν και είχε καλή θέση έδωσε φάουλ πάνω στον Κονέ, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο 39ο λεπτό ο Πανιώνιος έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Εστογιανόφ να αποχωρεί και τη θέση του να παίρνει ο Γουνδουλάκης.

Κυρίαρχος ο Πανιώνιος

Μέσα σε πέντε λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλες φάσεις για να προηγηθούν στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 50' ο Ριέρα εκτέλεσε κόρνερ με τον Κούκετς να κάνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τζαβέλλας εκτέλεσε κόρνερ, με τον Λάτκα να κάνει δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Ο Μανιάτης έκανε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα και πάλι στο δοκάρι.

Στο 55' ο Τζαβέλλας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Σιόβα μόνο αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντάς την μπάλα όμως λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φερνάντες.

* (Στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος είχε κερδίσει τον Ηρακλή με 0-2, με τους Μπάλαμπαν και Μανιάτη να σκοράρουν)

Στο 68ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη κάρτα του Μπάλαμπαν, καθώς ο Κροάτης επιθετικός φάνηκε να χτυπά με τον αγκώνα του στο πρόσωπο τον Σαρακατσάνο, με τον διαιτητή ωστόσο να βγάζει κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Γηραιού.

Παρολίγον αυτογκολ

Η φάση του αγώνα πήγε να γίνει στο 78ο λεπτό, όταν σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, ο Παπαστεργιανός έκανε τάκλιν για να διώξει την μπάλα, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία του Ανδριόλα, που με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 82ο λεπτό Πανιώνιος έχασε ακόμα μια ευκαιρία για να σκοράρει, όταν ο Τζαβέλλας έβγαλε σέντρα από τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στον Κουμορτζί μετά από κόντρες. Ο Γκανέζος μέσος έκανε δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ηρακλή να “τσιμπάει” τον βαθμό στην Νέα Σμύρνη, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 36ο λεπτό.

Συνέντευξη Τύπου


Παράχος (Πανιώνιος): " Η ομάδα έχει μεγάλο άγχος στα εντός έδρας. Ίσως εκτός έδρας να παίζουμε πιο απελευθερωμένα. Από το 1' μέχρι το 90' και συν το γεγονός ότι ο αντίπαλος ήταν με δέκα, δεν είχαμε καθόλου ηρεμία. Επίσης χάσαμε κάποιες απίστευτες ευκαιρίες που δεν το θεωρώ φυσιολογικό να χαθούν, κάτι που οφείλεται στην νευρικότητα. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Δεν αρμόζει στον Πανιώνιο να είναι σε αυτή τη θέση. Οι παίκτες μας είναι ντεφορμέ".

Μπουμπένκο (Ηρακλής): " Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τους γρήγορους παίκτες του Πανιωνίου, όπως είναι ο Μπάλαμπαν, ο Εστογιανόφ και ο Ριέρα. Δεν θέλαμε να τους δώσουμε χώρο. Θέλαμε να κάνουμε και κάτι καλό στην επίθεση με τις κάθετες μπαλιές, αλλά δεν μας βγήκαν. Κάναμε και πολλά λάθη. Στην συνέχεια η κόκκινη κάρτα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός για εμάς".
Όλα τα λεφτά...


Μα φυσικά ο φοβερός φίλος του Πανιώνιου με την κόκκινη περούκα και τα περίεργα γυαλιά. Στα αγωνιστικά, το μόνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του Ηρακλή.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Τον Γιάκομπ. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σκεφτόταν την ώρα που εμπόδισε τον παίκτη του Πανιώνιου να εκτελέσει το φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη.

Videos με τα γκολ της αναμέτρησης




To Live του αγώνα...


Η 11άδα των γηπεδούχων
Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Εστογιάνοφ, Κουμόρτζι, Σιόβας, Τζαβέλλας
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Μάρτος, Μάρα, Ηλιάδης, Κονέ, Ιάκομπ, Επστάιν, Γκαρσία
1' Έναρξη αγώνα
3' Σουτ Πανιώνιος
Μακρινό σουτ του Εστογιάνοφ από πλάγια θέση, ο Φερνάντες δεν απειλείται, καθώς η μπάλα περνά μακριά από την εστία του
10' Σουτ Πανιώνιος
Δυνατό σουτ του Γιόνσον έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φερνάντες
23' Σχόλιο
Γρήγορος ρυθμός στα τελευταία λεπτά, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να παίζουν με αντεπιθέσεις
29' Σουτ Ηρακλής
Μακρινό σουτ του Επστάιν από τον άξονα, ο Ανδριόλας διώχνει δύσκολα στην αριστερή του γωνία
30' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Ιάκομπ για παρεμπόδιση του Ανδριόλα
36' Κόκκινη κάρτα Ηρακλής
Ακόμα μία ανόητη ενέργεια από τον Ιάκομπ, που δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς εμποδίζει τους γηπεδούχους να εκτελέσουν φάουλ
39' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Εστογιάνοφ, που δεν μπορεί να συνεχίσει
45' Ακυρωθέν γκολ Ηρακλής
Λάθος του διαιτητή! Ο Επστάιν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής δεν μετράει το γκολ, καθώς δεν αφήνει το πλεονέκτημα και σφυρίζει φάουλ υπέρ του Ηρακλή
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κούκετς στη θέση του Όμο
48' Κεφαλιά Πανιώνιος
Εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα από δεξιά, ο Μανιάτης παίρνει κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια
52' Δοκάρι Πανιώνιος
Εκτέλεση κόρνερ του Τζαβέλλα Από αριστερά, ο Λάτκα σουτάρει έξω από την περιοχή, ο Μανιάτης στην πορεία της μπάλας σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες
55' Κεφαλιά Πανιώνιος
Εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Σιόβα μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες
60' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Παπαστεριανός στη θέση του Μάρα
65' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη
68' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Σαρακατσάνο για διαμαρτυρία
71' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Κίτρινη κάρτα στον Λάτκα για μαρκάρισμα στον Γιαννούλη
76' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπουβάλ στη θέση του Γιόνσον
76' Ευκαιρία Πανιώνιος
Σέντρα του Μανιάτη από δεξιά, ο Παπαστεριανός προσπαθεί να διώξει την μπάλα, που κατευθύνεται προς την εστία, αλλά ο Φερνάντες εκτινάσσεται και διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ
81' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Καρλίνιος στη θέση του Κονέ
82' Ευκαιρία Πανιώνιος
Σέντρα του Τζαβέλλα από αριστερά, η μπάλα στρώνεται στον Κουμόρτζι, που χάνει απίστευτη ευκαιρία με κοντινό σουτ
84' Σουτ Πανιώνιος
Σουτ του Μπουβάλ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες
90' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Κομπαγιάσι στη θέση του Γκαρσία
90' Λήξη αγώνα






















































































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ