ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Πανιώνιος-Εργοτέλης 2-1

Πανιώνιος-Εργοτέλης 2-1
πανηγυρικο τζιμπουρ

Με το επιθετικό του δίδυμο, Τζιμπούρ και Χούτο, να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη

Οι "κυανέρυθροι" κατάφεραν να "κλειδώσουν" ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όταν και πήραν διαφορά δύο τερμάτων, με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Έβαλντ Λίνεν, Ράφικ Τζιμπούρ, να κάνει το 1-0 φτάνοντας τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα, και τον Λάμπρο Χούτο να φέρνει να διπλασιάζεται τα τέρματα για την ομάδα του στο 40.
Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να αντιδράσει, ωστόσο το γκολ του Ογκουνσότο στο 85' ήταν αρκετό για να δώσει νέα τροπή στο ματς στα τελευταία λεπτά, όχι όμως και να αλλάξει το αποτέλεσμα, με τους Κρητικούς να φεύγουν χωρίς κάποιο βαθμό στις αποσκευές τους.

Με τη νίκη αυτή, ο Πανιώνιος επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες (από Ολυμπιακό και Λάρισα) και συνεχίζει να ελπίζει στη συμμετοχή του στα play-off, ενώ στον αντίποδα ο Εργοτέλης εξακολουθεί να παραμένει καθηλωμένος στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, όντας το πρώτο φαβορί για να αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Λίνεν): Κρέσιτς, Μπερτέ (62' Πλασκόνι), Ντιαβαρά, Σκούφαλης (70' Καπετάνος), Τζιμπούρ (79' Τζιμπούρ), Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστοροβιτς, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Χούτος

Εργοτέλης (Καραγεώργιου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Κένεντι, Χίμπλινγκερ, Βακουφτσής, Ογκουνσότο, Δ. Κοιλιάρας (54' Τζούνιορ), Γραμμόζης, Φραγκουλάκης (54' Μπουντιμίρ), Μελισσάς (72' Μάθις), Γιαλούσης

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτες: Αραβίδης (Πανιώνιος), Κένεντι, Δασκαλάκης (Εργοτέλης)
Με μια ματιά
Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό και Λάρισα, οι παίκτες του Πανιωνίου μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον ουραγό Εργοτέλη και τα κατάφεραν, χάρη στην αποτελεσματικότητα στην αντίπαλη περιοχή που επέδειξαν οι "κυανέρυθροι" στο πρώτο μέρος.

Στο 8' ο Χίμπλινγκερ κατάφερε να διώξει την τελευταία στιγμή πριν πιάσει την κεφαλιά ο Χούτος μετά από σέντρα του Μανιάτη, ενώ στο 13' το σουτ του Ογκουνσότο δεν ανησύχησε τον Κρέσιτς, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου, οι περίπου 2500 φίλοι του Πανιωνίου που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης χρειάστηκε να...σηκωθούν από τις θέσεις τους για να πανηγυρίσουν.

Μετά από ωραίο "τριγωνάκι" που έγινε ανάμεσα σε Γουνδουλάκη, Χούτο και Τζιμπούρ, ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου μπήκε μόνος στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Δασκαλάκη για να κάνει το 1-0 και να φτάσει τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Στο 22' το σουτ του Ντιαβαρά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζιμπούρ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ο Εργοτέλης "απάντησε" με δύο καλές στιγμές από τον Ογκουνσότο.

Το σουτ του Νιγηριανού φορ στο 30' πέρασε κοντά από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς, ενώ στο 33' ο Μπερτέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ πριν ο άσος των Κρητικών επιχειρήσει το σουτ.

Στο 40' ήταν η σειρά του Λάμπρου Χούτου να "χτυπήσει" την άμυνα του Εργοτέλη. Μετά από βαθιά μπαλιά του Σκούφαλη έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μόνος απέναντι στον Δασκαλάκη δεν δυσκολεύτηκε με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 2-0.

Με το τέρμα αυτό ο βραχύσωμος φορ επέστρεψε στο ραντεβού του με τα δίχτυα μετά από δύο αγωνιστικές, καθώς είχε πετύχε και δύο τέρματα στη μεγάλη νίκη της ομάδας του με 3-2 επί της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι, όμως δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια.

Στο 47' το γυριστό σουτ του Κορδονούρη από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το δοκάρι του Κρέσιτς, στο 53' ο νεαρός γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα σουτ του Γραμμόζη έξω από την περιοχή, ενώ το γυριστό σουτ του Βακουφτσή στο 61' έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές σε μία προσπάθεια να κερδίσουν στη μάχη των πάγκων, με την επόμενη καλή φάση να έρχεται στο 73' όταν ο Κρέσιτς απέκρουσε με γροθιές σουτ του Ογκουνσότο μέσα από την περιοχή.

Στο 78' ο Κρέσιτς είπε και πάλι "όχι" στον Ογκουνσότο, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από κάθετη πάσα του Μπουντιμίρ, με τον Εργοτέλη να φτάνει τελικά στο γκολ στο 85'.

Ο Κλιντ Μάθις έβγαλε εξαιρετική ασίστ και ο Ογκουνσότο με δυνατό σουτ από τα δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Πανιώνιος κατάφερε να μην απειληθεί και να κρατήσει το υπέρ του 2-1, που του δίνει δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να προλάβει τα play-off του πρωταθλήματος.

Συνέντευξη Τύπου
Ο Έβαλντ Λίνεν μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε: " Είμαστε ικανοποιημένοι που νικήσαμε μετά από δυο ήττες.Ηταν σημαντικό για μας που επέστρεψε ο Τζιμπούρ και έτσι απέκτησε στήριγμα ο Χούτος. Ηταν ένα δύσκολο ματς για μας καθώς όλη περίμεναν τη νίκη του Πανιωνίου. Ομως ο Εργοτέλης παίζει τις τελευταίες του ευκαιρίες για την παραμονή, αλλά τα παιδιά τα κατάφεραν καλά.

Μπήκαμε με σωστή νοοτροπία στον αγώνα. Ηταν πολύ σημαντικό για μας που σκοράραμε νωρίς, καθώς δεν επιτρέψαμε στον Εργοτέλη να παίξει με αντεπιθέσεις. Το δεύτερο γκολ μας έδωσε ηρεμία, καθώς πήγαμε στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Στη συνέχεια είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στο 86’ κάναμε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να δεχθούμε γκολ και να έχουμε αγωνία στα τελευταία λεπτά. Αυτό δε χρειαζόταν

".

Ο Νίκος Καραγεωργίου από την άλλη πλευρά είπε: " Χάσαμε ακόμα ένα σημαντικό αγώνα. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι το μέλλον θα είναι αισιόδοξο".

Νοκ-άουτ για 15 μέρες ο Μπερτέ

Μία σημαντική απώλεια προέκυψε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Πανιώνιο καθώς ο Σεκού Μπερτέ που αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και θα μείνει για 15 μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Όλα τα λεφτά...
Χούτος και Τζιμπούρ που συνεχίζουν να είναι... συνεπείς στο ραντεβού τους με τα αντίπαλα δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Γαλλοαλγερινός άσος έφτασε τα 12 τέρματα στη φετινή Σούπερ Λίγκα και είναι φυσικά ο πρώτος σκόρερ για τους "κυανέρυθρους", ενώ ο Χούτος επέστρεψε στα γκολ μετά τα δύο που είχε σημειώσει με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 19η αγωνιστική.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο Εργοτέλης δημιούργησε αρκετές καλές φάσεις στη αντίπαλη εστία, κυρίως στο δεύτερο μέρος, όμως είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μειώσει στο 85' και να μην προλάβει να κάνει τίποτα άλλο μέχρι το τέλος του ματς.

Θα πρέπει οι Κρητικοί να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται αν θέλουν να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης(Καβάλας)
Βοηθοί: Σταματόγλου(Καβάλας), Γκάγκας(Λάρισας)



Η 11άδα των γηπεδούχων
(Λίνεν): Κρέσιτς, Μπερτέ, Ντιαβαρά, Σκούφαλης, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Χούτος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Κένεντι, Χίμπλινγκερ, Βακουφτσής, Ογκουνσότο, Κοιλιάρας, Γραμμόζης, Φραγκουλάκης, Μελισσάς, Γιαλούσης
1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Καμία μεγάλη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο, παιχνίδι κέντρου ανάμεσα στις δύο ομάδες.
15' Γκολ Πανιώνιος Τζιμπούρ
1-0 για τον Πανιώνιο! Ωραία συνεργασία του επιθετικού διδύμου των γηπεδούχων, Χούτου-Τζιμπούρ και του Γουνδουλάκη, με τον Γαλλοαλγερινό άσο να νικάει τον Δασκακάκη με ψύχραιμο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
16' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Κένεντι
22' Σουτ Πανιώνιος Ντιαβαρά
Σουτ του κεντρικού αμυντικού του Πανιωνίου μετά από κόρνερ του Τζιμπούρ, η μπάλα έφυγε άουτ.
30' Σχόλιο
Δεν έχει κάποια μεγάλη φάση μετά το 1-0 του Πανιωνίου.
33' Ευκαιρία Εργοτέλης
Ο Μπερτέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή, πριν κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή ο Ογκουνσότο και έδιωξε σε κόρνερ.
40' Γκολ Πανιώνιος Χούτος
2-0 για τον Πανιώνιο! Ωραία ασίστ του Σκούφαλη, ο Χούτος μπήκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και με άνετο πλασέ, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σχόλιο
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο δεύτερο μέρος στο ξεκίνημά του. Καμία αλλαγή από τις δύο ομάδες.
53' Σουτ Εργοτέλης Γραμμόζης
Σουτ του Γραμμόζη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.
54' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Ζούνιορ πέρασε στη θέση του Κοιλιάρα.
54' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μπουντιμίρ πήρε τη θέση του Φραγκουλάκη.
61' Σουτ Εργοτέλης Βακουφτσή
Γυριστό σουτ του Βακουφτσή, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κρέσιτς.
62' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Πλασκόνι πέρασε στη θέση του τραυματία Μπερτέ.
70' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Καπετάνος στη θέση του Σκούφαλη.
72' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μάθις πήρε τη θέση του Μελισσά.
73' Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκουνσότο
Σουτ του Ογκουνσότο μέσα από την περιοχή, απέκρουσε με γροθιές ο Κρέσιτς.
78' Σουτ Εργοτέλης Ογκουνσότο
Σουτ του Ογκουνσότο μετά από κάθετη πάσα του Μπουντιμίρ, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.
79' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Αραβίδης στη θέση του Τζιμπούρ.
85' Γκολ Εργοτέλης Ογκουνσότο
Μειώνει σε 2-1 ο Εργοτέλης. Θαυμάσια πάσα από Μάθις, ωραία κίνηση του Ογκουνσότο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή.
90' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Αραβίδης
91' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Δασκαλάκης
92' Λήξη αγώνα

















































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ