ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1

Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
Σκούφαλης

Ο Πανιώνιος με γκολ των Σκούφαλη (20') και Όμο (90) επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου. Ο Περόνε στο 74' το γκολ των φιλοξενούμενων

Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί στο 20' έπειτα από ενέργεια του Κουμορτζί και άψογο τελείωμα του Σκούφαλη. Ο Ατρόμητος στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ωστόσο να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το τέρμα, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε στο 74'. Όμως στο 90' ο Όμο με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Κοντοές, Τζαβέλλας, Νικολάου, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Σκούφαλης (75' Γουνδουλάκης), Ριέρα (92' Σιόβας), Μπάλαμπαν (57' Μπαρόνι).

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (46' Περόνε), Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (67' Μπρίτο), Τάτος, Σκόνδρας (59' Κάμπας).

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Χ. Μπάλτας (Αχαΐας), Α. Καρατζίκας (Αθηνών)
Κίτρινες: Όμο, Σκούφαλης, Καστελιόνε, Σιόβας / Σκόνδρας, Τάτος, Φαβάλι, Μπλένχιο
Κόκκινες: -
Με μια ματιά
Πανιώνιος και Ατρόμητος πριν την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, βρίσκονταν "βυθισμένοι" στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με τις δύο ομάδες να μετρούν μετά από πέντε παιχνίδια μόλις 2 βαθμούς.

Το συγκεκριμένο ματς δικαίως λοιπόν αντιμετωπιζόταν και από τις δύο ομάδες ως μία ευκαιρία για νέο ξεκίνημα και βαθμολογική αντεπίθεση στο πρωτάθλημα.

Ατρόμητος ο... Πανιώνιος

Η αναμέτρηση στο γήπεδο της "Νέας Σμύρνης" βρήκε τις δύο ομάδες να παρατάσσονται με 4-3-3 και επιθετικές βλέψεις στο παιχνίδι τους. Άξιο αναφοράς αποτελεί επίσης το γεγονός ότι από τους 22 παίκτες του αγωνιστικού χώρου οι 13 ήταν Έλληνες.

Το ματς στα πρώτα του λεπτά δεν επεφύλασσε σπουδαίες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με ένα σουτ του Μανιάτη στο 2' να μην ανησυχεί τον Κηπουρό και ακόμα ένα του Νεμπεγλέρα στο 6' για λογαριασμό του Ατρόμητου να εξουδετερώνεται από τον Μπέλιτς.

Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 10' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καλαντζής από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπλένχιο δεν κατάφερε προ κενής εστίας να κάνει την προβολή και να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα.

Το δεκάλεπτο που ακολούθησε δεν είχε ρυθμό και ευκαιρίες μέχρι όμως τη στιγμή που ο Κουμορτζί με εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Κηπουρού, στρώνοντας την μπάλα στον Σκούφαλη που με έξοχο σουτ άνοιξε το σκορ στο 20'.

Μάλιστα με τον ενθουσιασμό του 1-0 οι "κυανέρυθροι" απείλησαν ξανά στο 25' με μία φωτοβολίδα του Μπάλαμπαν από τα όρια της μεγάλης περιοχής αλλά ο Κηπουρός με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ.

Αντέδρασε αλλά...

Ο Πανιώνιος είχε πετύχει το βραχυπρόθεσμο στόχο της επίτευξης του γρήγορου τέρματος και τα πλάνα του Φερέρα για την κατάκτηση του πρώτου τριπόντου της χρονιάς όδευαν βάσει σχεδίου. Στον αντίποδα οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έχοντας το σκορ εις βάρος τους καλούνταν να αντιδράσουν... και μάλιστα άμεσα.

Οι Περιστεριώτες στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχαν την κατοχή, πίεσαν τους αντιπάλους τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές στα καρέ των γηπεδούχων, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έφτασαν με αξιώσεις στο γκολ και όταν το έκαναν με την κεφαλιά του Αναστασάκου, ο επιθετικός του Ατρόμητου ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δυνατά στην επανάληψη

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους του αγώνα ο Δώνης προχώρησε σε μία αλλαγή τοποθετώντας στη θέση του Αναστασάκου τον Περόνε. Και μερικά λεπτά αργότερα ο νεοεισελθόντας άσος του Ατρόμητου παραλίγο να δικαιώσει άμεσα τον προπονητή του για την απόφαση να τον ρίξει στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, μετά από ωραία τομική ενέργεια του Σαρμιέντο, ο Περόνε υποδέχθηκε την μπάλα, στόπαρε και επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά, ωστόσο πάνω στον Μπέλιτς που μπλόκαρε με σχετική ευκολία.

Στο 62' ο Ατρόμητος πλησίασε ξανά την ισοφάριση με τον Φαβάλι όταν με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όντας υπό την επιτήρηση του Όμο, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς.

Όσον αφορά τον Πανιώνιο, η πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 71' με τον Σκούφαλη πάντως να προτιμά να τα κάνει όλα μόνος του και την μπάλα να προσκρούει στο Νάστο προτού αυτή καταλήξει κόρνερ.

Λύτρωση στο 74'

Και τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, έστω και από την άσπρη βούλα. Ο Τζαβέλλας έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Κάμπα και ο κ. Κουκουλάκης σφύριξε δίχως δεύτερη σκέψη την εσχάτη των ποινών.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Περόνε και με περιπετειώδη τρόπο (σ.σ. γλίστρησε κατά τη διάρκειά της) έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπέλιτς κάνοντας το 1-1.

Kαι Όμο-ς νίκη

Στο 87' ο Κουμορτζί παραλίγο να αναδειχθεί σε ήρωα του αγώνα καθώς με μία ακόμα έξοχη ενεργειά του μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Κηπουρού. Στην επαναφορά ο Νικολάου έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Όμως στο 90' ο Πανιώνιος βρήκε τον ήρωά του στο πρόσωπο του Όμο. Ο αμυντικός των "κυανέρυθρων" πήρε την κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού που απλά παρακολουθούσε την πορεία της.

Με αυτό το τέρμα στην εκπνοή ουσιαστικά του παιχνιδιού, ο Πανιώνιος δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι ο νικητής, σπάζοντας το... ρόδι στο πρωτάθλημα, έστω και την 6η αγωνιστική της Super League, με την κατάκτηση του πρώτου φετινού τριπόντου.
Συνέντευξη Τύπου
Δώνης (Ατρόμητος): " Η επιπολαιότητα και η ανικανότητά μας, μας οδήγησαν στην ήττα. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και αν δεν το συνειδητοποιήσουν αυτό οι παίκτες μου θα έχουν πρόβλημα. Το τελευταίο γκολ που δεχθήκαμε ήταν αστείο. Ούτε ερασιτεχνική ομάδα δεν το τρώει αυτό το γκολ. Είμαστε σοφτ σαν ομάδα. Δεν γίνεται να είσαι 90 λεπτά καλύτερος και να μην τρως την μπάλα στο τέλος".

Φερέρα (Πανιώνιος): " Είμαι ικανοποιημένος για τη σημερινή νίκη. Η εξέλιξη του σκορ δείχνει ακριβώς την εικόνα του ματς. Μέχρι το 1-0 ήμασταν καλύτεροι, ενώ μέχρι την ισοφάριση ήταν καλύτερος ο αντίπαλός μας. Στο τέλος πιέσαμε και πήραμε τη νίκη. Μπορεί να μην παίξαμε καλά σήμερα, αλλά είχαμε ουσία. Η νίκη αυτή μας δίνει χρόνο για να δουλέψουμε με ηρεμία, ώστε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στη συνέχεια".
Όλα τα λεφτά...
Ο Κουμορτζί για την όμορφη ενέργειά του τόσο στο γκολ του Σκούφαλη όσο και στο δοκάρι του 87'. Φυσικά στους διακριθέντες και ο Όμο όχι τόσο για την εμφάνισή του όσο για το γκολ του στο 90' που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα εύσημα και στην ομάδα του Γιώργου Δώνη που κυνήγησε το θετικό αποτέλεσμα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Πανιώνιο από το 21' έως το 86'.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
(Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Κοντοές, Τζαβέλλας, Νικολάου, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Σκούφαλης, Ριέρα, Μπάλαμπαν.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ατρόμητος
(Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος, Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής, Τάτος, Σκόνδρας.
1' Έναρξη αγώνα
6' Σουτ Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
Μακρινό σουτ από τον Νεμπεγλέρα, πέφτει και μπλοκάρει ο Μπέλιτς.
10' Ευκαιρία Ατρόμητος Καλαντζής
Πρώτη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Καλαντζής κερδίζει τη κεφαλιά έπειτα από κόρνερ όμως ο Μπλένχιο σε κενή εστία δεν καταφέρνει να την σπρώξει προς τα δίχτυα.
19' Σχόλιο
Δίχως ρυθμό και ευκαιρίες το ματς στα πρώτα λεπτά.
20' Γκολ Πανιώνιος Σκούφαλης
Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κουμορτζί που μπήκε μέσα στην περιοχή, ταλαιπώρησε την άμυνα του Ατρομήτου και με πάσα αρκιβείας βρήκε τον Σκούφαλη ο οποίος άνοιξε το σκορ.
24' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Όμο
25' Ευκαιρία Πανιώνιος Μπάλαμπαν
Δυνατό σουτ του Μπάλαμπαν έξω από την περιοχή, ο Κηπουρός έδιωξε σε κόρνερ.
31' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Σκόνδρας
32' Κεφαλιά Ατρόμητος Αναστασάκος
Σέντρα του Τάτου από τα αριστερά ο Αναστασάκος κάνει την κεφαλιά από μακρινή απόσταση (λίγο έξω από την περιοχή), όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
33' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Τάτος
35' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Φαβάλι
40' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Σκούφαλης
41' Ακυρωθέν γκολ Ατρόμητος Αναστασάκος
Ο Αναστασάκος στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα όμως ο διαιτητής σωστά ακυρώνει το γκολ αφού ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ.
45' Σουτ Πανιώνιος Τζαβέλλας
Μακρινό δυνατό σουτ του Τζαβέλλα ο Κηπουρός έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Πρώτη αλλαγή από τον Δώνη. Ο Περόνε στη θέση του Αναστασάκου.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Ευκαιρία Ατρόμητος Περόνε
Η καλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου μέχρι στιγμής. Ο Σαρμιέντο αλά Κουμορτζί μπήκε στη μεγάλη περιοχή έκανε τη σέντρα, ο Περόνε έκανε το κοντρόλ, σούταρε αλλά ο Μπέλιτς δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.
54' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Καστελιόνε
56' Σουτ Ατρόμητος Φαβάλι
Εξαιρετικό σουτ του Φαβάλι με το αριστερό, η μπάλα περνάει όμως λίγο άουτ.
57' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Αναγκαστική αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Μπαρόνι στη θέση του Μπάλαμπαν.
59' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κάμπας στη θέση του Σκόνδρα.
62' Ευκαιρία Ατρόμητος Φαβάλι
Κεφαλιά του Φαβάλι υπό πίεση, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς.
64' Σχόλιο
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι όταν ο Κάμπας ανατρέπεται από τον Καστελιόνε όμως ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας.
65' Σουτ Ατρόμητος Περόνε
Σουτ του Περόνε ύστερα από διώξιμο του Μπέλιτς, όμως η μπάλα περνά πάνω από τα δοκάρια του Πανιωνίου.
67' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Στη θέση του Καλαντζή ο Μπρίτο.
71' Ευκαιρία Πανιώνιος Σκούφαλης
Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο στο δεύτερο μέρος. Στην αντεπίθεση ο Σκούφαλης προτίμησε να τα κάνει όλα μόνος του όμως το σουτ του κοντράρει στον Νάστο και καταλήγει κόρνερ.
73' Πέναλτι Ατρόμητος
Ο Τζαβέλλας σπρώχνει τον Κάμπα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
74' Γκολ Ατρόμητος Περόνε
Εύστοχη εκτέλεση από τον Περόνε που ισοφαρίζει για την ομάδα του. Οι Νεοσμυρνιώτες διαμαρτύρονται γιατί ο άσος της ομάδας του Περιστερίου πήγε να προσποιηθεί (κάτι που απαγορεύεται) και γλίστρησε όμως ο διαιτητής το μέτρησε κανονικά.
88' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουμορτζί
Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Κουμορτζί σε τρομερή ατομική ενέργεια αποφεύγει 3 παίκτες του Ατρομήτου κάνει το πλασέ απέναντι από τον Κηπουρό όμως η μπάλα χτυπάει στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
90' Γκολ Πανιώνιος Όμο
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Όμο κερδίζει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού που απλά παρακολουθεί την πορεία της.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
90' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σιόβας στη θέση του Ριέρα.
90' Λήξη αγώνα


























































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ