STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Άρης 2-1

Πανιώνιος-Άρης 2-1
αντερσον

Με δημιουργό το Ρεκόμπα και εκτελεστές τους Μανιάτη και Άντερσον, ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή επί του Άρη (2-1)

Ο Πανιώνιος έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, από το γκολ του Χαβίτο, όμως με τις μοναδικές εμπνεύσεις του Ρεκόμπα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι σε 2-1. Ο "Ελ Τσίνο" σέρβιρε δύο φορές και οι Μανιάτης και Άντερσον, χάρισαν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη στην ομάδα τους.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ρεκόμπα, Κουτσόπουλος , Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ (82' Τζαβέλλας), Ντελούρα (59' Άντερσον), Κοντοές, Λάνγκαμπ, Χούτος (74' Λουρένσο)

Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Λέμπο, Ρονάλντο, Ρομπέρζ (45' Βαγγέλι), Νεμπεγλέρας, Βίτολο, Μάρκο Αουρέλιο, Χαβίτο, Κάλβο (72' Βλοντάρτσικ), Σανσόν (45' Σιστόν), Κόκε
Με μια ματιά
Η πρώτη εμφάνιση του Αλβάρο Ρεκόμπα με τη φανέλα του Πανιωνίου σε επίσημο αγώνα, συνδυάστηκε με την μεγάλη προσέλευση των "κυανέρυθρων" οπαδών στις κερκίδες του Σταδίου της Νέας Σμύρνης. Μαζί με τον Ουρουγουανό, ο οποίος ξεκίνησε αριστερά, βρέθηκε και ο συμπατριώτης του Εστογιανόφ δίπλα στον Λάμπρο Χούτο.

Οι θέσεις που αναφέρονται, βέβαια, άλλαζαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς τόσο οι Ουρουγουανοί όσο και ο Ντελούρα άλλαζαν θέσεις μεταξύ τους, με τον Ρεκόμπα να παίζει κυρίως στον άξονα πίσω από τον Χούτο. Παρά τον πλουραλισμό στη μεσαία και επιθετική γραμμή των "κυανέρυθρων", οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στο 2ο λεπτό.

Ήταν όταν ο Αουρέλιο βρήκε ανοιχτή την άμυνα του Πανιωνίου, μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πάσαρε παράλληλα για τον Χαβίτο, Κρέσιτς και Κουτσόπουλος δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Χαβίτο έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Πανιώνιο, ο οποίος σιγά-σιγά, άρχισε να συνέρχεται από το "σοκ" και να ανεβάζει ρυθμό. Στο 15' ο "Ελ Τσίνο" έδωσε μια μικρή γεύση του τεράστιου ταλέντου του, όταν με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια άδειασε δυό αμυνόμενους του Άρη, σούταρε εκτός ισορροπίας με το αριστερό, όμως ο Κέλεμεν έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Εστογιανόφ σέντραρε από αριστερά, ο Χούτος σηκώθηκε ανενόχλητος για την κεφαλιά, όμως η μπάλα "έγλειψε" το αριστερό δοκάρι του Κέλεμεν και κατέληξε άουτ. Ο Ουρουγουανός συνέχισε να σεντράρει "σερβίροντας" έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, οι οποίοι πάντως δεν έδειξαν να είναι έτοιμοι να τελειώσουν τις φάσεις. Ο Εστογιανόφ, λοιπόν, με σέντρα από αριστερά στο 30' βρήκε τον Ντελούρα, όμως η κεφαλιά του τελευταίου έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Κέλεμεν.

Στο 37', ο Ρεκόμπα ξεσήκωσε για μια ακόμα φορά τον κόσμο του Πανιωνίου με μια μοναδικής έμπνευσης κάθετη μπαλιά, που βρήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Κέλεμεν τον Εστογιανόφ, ο οποίος δεν κατάφερε με το δεξί από θέση πλάγια δεξιά να κερδίσει τον κήπερ του Άρη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη, τα πολλά και αβίαστα λάθη των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, έδωσαν σε πολλές περιπτώσεις στον Άρη το δικαίωμα να απειλήσει στην αντεπίθεση και να φτάσει κοντά στο 2-0 που θα τελείωνε κατά πάσα πιθανότητα το ματς. Σε μια από αυτές στο 62' ο Κόκε έβγαλε τον Χαβίτο μόνο του με τον Κρέσιτς, με τον Ισπανό χαφ όμως να σουτάρει άουτ.

Ο Ιστορικός και πάλι ανέβασε ρυθμό μετά την φάση του Χαβίτο και βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει. Τελικά, τα κατάφερε στο 64ο λεπτό, όταν ο Ρεκόμπα εκτέλεσε το κόρνερ, βρίσκοντας τον Μανιάτη στην μικρή περιοχή, με τον τελευταίο ανενόχλητο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Οι ποδοσφαιριστές του Κίκε Ερνάντεθ προσπάθησαν να βγουν και πάλι μπροστά, όμως ο Ισπανός τεχνικός είχε από το ημίχρονο κιόλας δώσει ιδιαίτερα αμυντικές κατευθύνσεις στην ομάδα του.

Ο Άρης έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 71', όταν μια απίθανη εκτέλεση φάουλ του Κάλβο έδιωξε σε κόρνερ ο Κρέσιτς, όμως αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τους "κίτρινους". Στο 77ο λεπτό όμως, είχε έρθει η ώρα του "Ελ Τσίνο" να... μιλήσει. Ο Ουρουγουανός μέσος του Πανιωνίου με καταπληκτική μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Άντερσον που με μια μόνο επαφή νίκησε τον Κέλεμεν για το 2-1.

Συνέντευξη Τύπου
Έβαλντ Λίνεν: "Είμαι πολύ χαρούμενος, έπαιξαν πολύ καλή μπάλα. Δεν περίμενα να δω μια τέτοια απόδοση. Τα παιχνίδια, όμως δεν τα κερδίζουν μόνο ο Ρεκόμπα και ο Εστογιάνοφ, αλλά όλη η ομάδα. Πόσο μάλλον όταν απέναντί μας είχαμε μια ομάδα που έχει τη δυνατότητα και την τεχνική να παίζει με τη μπάλα και αποτελεί μία από τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος.

Κάναμε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα και ο Άρης ήταν πιο εύκολο να παίξει με αντεπιθέσεις. Χρειαστήκαμε 15 λεπτά για να ανακάμψουμε και μετά χάσαμε σπουδαίες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν και πάλι καλοί, ενώ σταθήκαμε και τυχεροί στη χαμένη ευκαιρία του Χαβίτο.

Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι. Καθόμαστε και εμείς στην τηλεόραση, γυρνάμε τις φάσεις πίσω 4-5 φορές και πάλι δεν είμαστε σίγουροι. Αυτό που δεν δέχομαι είναι το βρώμικο παιχνίδι. Για παράδειγμα ο Βιτόλο με το φάουλ στον Βιερίνια στο ματς με τον ΠΑΟΚ έπρεπε να δεχτεί κόκκινη"



.

Κίκε Ερνάντεθ: "Είμαστε δυσαρεστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος όμως από την αγωνιστική συμπεριφορά των περισσότερων ποδοσφαιριστών μου και ειδικότερα από τους τέσσερις (σ.σ. Νεμπεγλέρας, Σιστόν, Βαγκέλι, Ρονάλντο) που είχαν να παίξουν καιρό.

Ήταν ένα παιχνίδι που είχε εντάσεις, πάθος και δύναμη. Το πρώτο μέρος ήταν διαφορετικό από το δεύτερο. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, προηγηθήκαμε νωρίς και στη συνέχεια παίξαμε με αντεπιθέσεις. Είχαμε πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχουμε κι’ άλλα τέρματα. Καθοριστική μάλιστα ήταν η φάση του Χαβίτο. Υπήρξαν προσωπικές ενέργειες ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων οι οποίες έκαναν το παιχνίδι θεαματικό.

Μετά το 1-1 το ματς άνοιξε ακόμα περισσότερο, με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά σε κάποιο ακόμα τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο όπως είπα θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο τέρμα σε κρίσιμο χρονικά σημείο και να πάρουμε το ματς. Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές όμως στο ποδόσφαιρο αυτό το πληρώνεις. Έτσι και εμείς.

Είναι ξεκάθαρο ότι από τον πάγκο δεν μπορείς να δεις καθαρά. Δεν βρίσκεσαι στο καλύτερο σημείο για να κρίνεις τέτοιες φάσεις. Όπως που είπαν όμως από το replay η φάση του Κόκε δεν είναι οφ σάιντ, αλλά και οι παίκτες μου που είπαν πριν ότι έγινε πέναλτι στο Πιότρ (σ.σ.: Βλόνταρτσικ). Και οι δύο φάσεις πάντως ήταν σημαντικές. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι και ο Πανιώνιος προσπάθησε να απειλήσει.

Ψάχναμε να δώσουμε μια φρεσκάδα στην ομάδα και να κλείσουμε τις γραμμές, γιατί ήταν λογικό ο Πανιώνιος να πιέσει. να δώσουμε περισσότερη ισορροπία στην ομάδα. Κάθε άποψη είναι σεβαστή.

Κάναμε ένα άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα όμως θα επιδιώξουμε να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και να πάρουμε αποτελέσματα. Η ομάδα δουλεύει σκληρά και δουλεύουμε συλλογικά. Μέσα από την δουλειά θα έρθουν σίγουρα και τα αποτελέσματα"









.
Όλα τα λεφτά...
Ακόμα και να μην έπαιζαν καλά, η παρουσία των Ρεκόμπα-Εστογιανόφ θα είχε θέση σε αυτήν την κατηγορία. Από τη στιγμή όμως και οι δύο ξεδίπλωσαν στη Νέα Σμύρνη, το πλούσιο ταλέντο τους, η κατηγορία τους ανήκει. Αποτελούν έναν από τους λόγους που το γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα πρέπει από εδω κα πέρα να είναι γεμάτο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακή εμφάνιση του Χούτου, ο οποίος σπατάλησε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες της ομάδας του.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
(Έβαλντ Λίνεν):Κρέσιτς, Μανιάτης, Ρεκόμπα, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ, Ντελούρα, Κοντοές, Λάνγκαμπ, Χούτος.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Αρης
(Κίκε Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Λέμπο, Ρονάλντο, Ρομπέρζ, Νεμπεγλέρας, Βίτολο, Μάρκο Αουρέλιο, Χαβίτο, Κάλβο, Σανσόν, Κόκε.
1' Έναρξη αγώνα
2' Γκολ Αρης Χαβίτο
Συρτή σέντρα του Αουρέλιο από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Κρέσιτς δεν μπλοκάρει την μπάλα και ο Χαβίτο με πλασέ μπροστά σε άδεια εστία δεν δυσκολεύεται να ανοίξει από νωρίς το σκορ για τον Άρη.
8' Σχόλιο
Το γρήγορο γκολ του Χαβίτο έχει επηρεάσει τους παίκτες του Πανιωνίου που σιγά σιγά ανεβάζουν ρυθμό.
15' Ευκαιρία Πανιώνιος Ρεκόμπα
Τρομερή ατομική ενέργεια από τον Ρεκόμπα που "άδειασε" δύο παίκτες, βρήκε χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Κέλεμεν με εξαιρετική επέμβαση διώχνει σε κόρνερ.
16' Ευκαιρία Πανιώνιος Χούτος
Σέντρα του Εστογιανόφ από αριστερά ο Χούτος πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.
24' Σουτ Αρης Αουρέλιο
Εξαιρετικό σουτ του Αουρέλιο με πολλά φάλτσα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Κρέσιτς πέφτει στην δεξιά του γωνία και μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
30' Ευκαιρία Πανιώνιος Ντελούρα
Σέντρα του Εστογιανόφ από τα αριστερά, ο Ντελούρα κερδίζει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
35' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος πιέζει για την ισοφάριση, όμως μέχρι στιγμής οι παίκτες του Άρη έχουν καταφέρει να κρατήσουν το προβάδισμα.
37' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Απίστευτη κάθετη πάσα του Ρεκόμπα που βγάζει μόνο του απέναντι στον Κέλεμεν τον Εστογιανόφ που από πλάγια δεξιά θέση κάνει το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη διώχνει σωτήρια.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη αγώνα
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Βαγγέλι και Σιστόν παίρνουν τις θέσεις των Σανσόν και Ρομπέρζ.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Κίτρινη κάρτα Αρης Βιτόλο
53' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο ξεκίνημα της επανάληψης.
53' Κίτρινη κάρτα Αρης Αουρέλιο
59' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Στη θέση του Ντελούρα μπαίνει ο Άντερσον.
60' Κίτρινη κάρτα Αρης Βαγγέλι
62' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Κόκε με τρομερή μπαλιά βγάζει μόνο του τον Χαβίτο που απέναντι από τον Κρέσιτς κάνει το σουτ όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
63' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουμορτζί
Σουτ του Κουμορτζί έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.
64' Γκολ Πανιώνιος Μανιάτης
Ωραία εκτέλεση κόρνερ του Ρεκόμπα και ο Μανιάτης αφύλαχτος στην μικρή περιοχή κάνει την προβολή και ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους.
65' Ευκαιρία Πανιώνιος Κουτσόπουλος
Σέντρα του Κουτσόπουλου από τα δεξιά, ο Κέλεμεν χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Βαγγέλι διώχνει την μπάλα.
65' Σουτ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Μακρινό σουτ του Ρεκόμπα, ο Κέλεμεν με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
70' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κουτσόπουλος
71' Ευκαιρία Αρης Κάλβο
Τρομερή εκτέλεση φάουλ με πολλά φάλτσα από τον Κάλβο, ο Κρέσιτς με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ.
72' Αλλαγή παίκτη Αρης
Στη θέση του Κάλβο ο Βλοντάρτσικ.
74' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Λουρένσο στη θέση του Χούτου.
77' Γκολ Πανιώνιος Άντερσον
Εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Ρεκόμπα, ο Άντερσον κάνει απευθείας το πλασέ απέναντι από τον Κέλεμεν και βάζει μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο με 2-1.
82' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Τζαβέλλας στη θέση του Εστογιανόφ.
83' Σχόλιο Αρης Κόκε
Ο Άρης διαμαρτύρεται για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτσόπουλου πάνω στον Βλοντάρτσικ. Ο τέταρτος διαιτητής απέβαλε τον Κολτσίδα από τον πάγκο του Άρη για διαμαρτυρία.
83' Κίτρινη κάρτα Αρης Κόκε
86' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Ρεκόμπα
89' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κρέσιτς
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
94' Λήξη αγώνα






















TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ