STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-ΑΕΚ 2-2

Πανιώνιος-ΑΕΚ 2-2
πανιώνιος

Απίστευτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη! Η ΑΕΚ πήρε στο 94' το βαθμό της ισοπαλίας χάρις σε γκολ του Καφέ. Τα γκολ του Πανιωνίου οι Κυργιάκος (αυτ.) και Ντελούρα. Για την ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σκόκο. Ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Εντίνιο στο 1-1, ενώ ο Σταυρίδης "έκλεισε" τα μάτια σε οφθαλμοφανές πέναλτι πάνω στον Χούτο στο 2-1!

Παρ' ότι η Ένωση μπήκε πιο δυνατά, ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που κατάφερε να προηγηθεί χάρις σε αυτογκόλ του Κυργιάκου στο 26'. Η Ένωση ισοφάρισε με όμορφο τέρμα του Σκόκο στο 58', όμως ο Πανιώνιος πήρε και πάλι "κεφάλι" με γκολ του Ντελούρα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 68'. Δύο λεπτά πριν το τέρμα του Γερμανού, ο κ. Σταυρίδης είχε ακυρώσει καθαρό τέρμα του Εντίνιο, για επιθετικό φάουλ του Κυργιάκου, ενώ στο 73' 'έκλεισε" εκ νέου τα μάτια, σε ανατροπή του Χούτου από τον Χετεμάι. Η χρυσή αλλαγή για τον Δώνη, ο Παντελής Καφές, με πλασέ κατάφερε τελικώς στις καθυστερήσεις να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, μετά από αναταραχή στην περιοχή του Κρέσιτς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ (43' Λάνγκαμπ), Σκούφαλης, Κοιλιάρας (67' Ντελούρα), Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Νικολάου, Χούτος (79' Τζαβέλλας)

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Ράμος (60' Χετεμάι), Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν (79' Παυλής), Εντίνιο, Μπασινάς, Μπλάνκο, Λαγός, Πελετιέρι (86' Καφές), Κυργιάκος, Σκόκο

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Ι. Σταυρίδης
Βοηθοί: Ν. Φαντόπουλος, Σ. Τρύφωνας
Με μια ματιά
Χωρίς δεύτερο επιθετικό για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα παρέταξε την ομάδα του ο Έβαλντ Λίνεν κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Γερμανός τεχνικός, διατήρησε ως είχε την αμυντική του γραμμή με τον Κουτσόπουλο να καλύπτει το αριστερό και τον Μανιάτη το δεξί άκρο της άμυνας και τους Μαϊστόροβιτς και Μπερτέ ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή, ο Μάκος πήρε ρόλο λίμπερο μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, ενώ ο Νικολάου με τον Κουμορτζί ξεκίνησαν ως κεντρικοί μέσοι με τον δεύτερο να παίρνει στην επίθεση περισσότερες πρωτοβουλίες.

Το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής κάλυπτε ο Μανώλης Σκούφαλης, ενώ αριστερά βρέθηκε ο Δημήτρης Κοιλιάρας. Μοναδικός προωθημένος για τους γηπεδούχους ξεκίνησε ο αρχηγός της ομάδας, Λάμπρος Χούτος. Στο τέρμα ως συνήθως, ο Ντάριο Κρέσιτς.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης παρ΄ότι στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας δοκίμασε τον Σκόκο ως παρτενέρ του Μπλάνκο στην επίθεση δεν το τόλμησε και χρησιμοποίησε τον Εντίνιο. Στο 4-4-2 του Έλληνα τεχνικού ο Σάχα έχει πάρει την φανέλα του τερματοφύλακα... σπίτι του με τους Κυργιάκο και Μαϊστόροβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην δεξιά πλευρά των μετόπισθεν ο Ράμος προτιμήθηκε του Γεωργέα με τον Χουανφράν να είναι στην απέναντι πλευρά. Στην μεσαία γραμμή ο Μπασινάς με τον Πελετιέρι δύσκολα αλλάζουν στα αμυντικά χαφ με τον Λαγό να είναι στην αριστερή πλευρά και τον Σκόκο να είναι δεξιά αλλά με πολύ πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο. Τέλος, στην επίθεση ο Ισμαέλ Μπλάνκο είχε δίπλα του γι αυτό το παιχνίδι τον Εντίνιο.

Από την ενδεκάδα κιόλας του Έβαλντ Λίνεν, μπορούσε κανείς να αντιληφθεί πως ο Πανιώνιος δεν θα ανοιγόταν από νωρίς για να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά θα περίμενε ψηλά την αντίπαλό του, ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις.

Έτσι η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν αυτή που εξ αρχής είχε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς βέβαια να μπορεί να μεταφράσει αυτήν της την υπεροχή σε κάποια αξιόλογη φάση, μπροστά από τα καρέ του Κρέσιτς. Η πρώτη καλή φάση για την Ένωση ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Πελετιέρι από αριστερά "χόρεψε τους Μπερτέ και Νικολάου, όμως πριν σπάσει την μπάλα στον Εντίνιο, οι αμυντικοί του Πανιωνίου πρόλαβαν να απομακρύνουν.

Για ένα περίπου πεντάλεπτο οι χαφ του Πανιωνίου, είχαν σοβαρό πρόβλημα να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, την φάση του 22' όταν ο Λαγός βρίσκει αρκετό χώρο έξω από την περιοχή του Κρέσιτς, σουτάρει δυνατά, όμως η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ. Στην συνέχεια της ίδιας φάσης, ο Μπασινάς εκτέλεσε από δεξιά, ο Μαϊστόροβιτς πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κρέσιτς μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Παρά την κυριαρχία της ΑΕΚ στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που χτύπησε στην αντεπίθεση με τον Κοιλιάρα από αριστερά να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει προς τον Χούτο, του οποίου του πλασέ σταμάτησε στο δοκάρι του Σάχα πριν ο Κυργιάκος την βρει στην επαναφορά και κατά λάθος την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, για να ολοκληρώσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, την τρικυμμία στην "κιτρινόμαυρη" άμυνα.

Έτσι στο 26' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, με την αυτοπεποίθηση της ομάδας να ανεβαίνει κατακόρυφα και τους ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, να φτάνουν και πάλι κοντά στο γκολ στο 34ο λεπτό. Σε μια ακόμα αντεπίθεση, ο Σκούφαλης βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Μάκο, με τον τελευταίο να προσπερνά και τον Σάχα, όμως να φεύγει σε πολύ πλάγια θέση και τον Ράμος να κόβει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή μετά το πλασέ του Έλληνα μέσου.

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στο 33', ένα φάουλ του Εντίνιο που φάνηκε να πηγαίνει προς την εστία του Κρέσιτς, κόντραρε στο κεφάλι του Μάκου, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Παρά το προβάδισμά τους, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με απώλειες το πρώτο μέρος, καθώς στο 43', ο Μπερτέ τραυματίστηκε με τον Έβαλντ Λίνεν, να περνά τον Ματίας Λάνγκαμπ στη θέση του αμυντικού από το Μάλι.

Η τελευταία φάση πριν από το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι για την Ένωση. Συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό, ο Άγγελος Μπασινάς εκτέλεσε ένα ακόμα κόρνερ με τον Κυργιάκο να παίρνει την κεφαλιά, τον Κρέσιτς όμως να μπλοκάρει και πάλι εύκολα.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με την ΑΕΚ, δηλαδή, στην επίθεση και τον Πανιώνιο να ψάχνει τα κλεψίματα στη μεσαία γραμμή ώστε να βγει στις αντεπιθέσεις. Ο Κυργιάκος στο 56' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, είδε την μπάλα να φτάνει στα πόδια του στο ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε, όμως ο Μανιάτης πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ ο Μαϊστόροβιτς στον οποίο κατέληξε η μπάλα, δεν κατάφερε να "ρεφάρει" τα τραγικά αμυντικά λάθη του με ένα γκολ, καθώς το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα έξω από το... γήπεδο!

Δύο λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία των Κυργιάκου και Μαϊστόροβιτς, η ΑΕΚ ευτύχησε να σκοράρει. Έτσι στο 58', ο Χουανφράν σέντραρε από αριστερά, με τον Σκόκο να βρίσκει την μπάλα στην κίνηση και με καταπληκτικό σουτ εκτός ισορροπίας να ισοφαρίζει. Το τέρμα της Ένωσης, έφερε τρικυμία στην άμυνα των "κυανέρυθρων" με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον Κρέσιτς, να μένει συνεχώς εκτεθειμένος από τους αμυντικούς του.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει και "κεφάλι" στο σκορ, αν ο διαιτητής Σταυρίδης δεν ανακάλυπτε φάουλ του Κυργιάκου στον Λάνγκαμπ στην φάση που κατέληξε σε εύστοχο πλασέ του Εντίνιο στο 65'. Και αφού δεν το έβαλε η ΑΕΚ, το έκανε ο Πανιώνιος. Ήταν στο 68ο λεπτό, όταν ο Σκούφαλης με αυτοθυσία πρόλαβε την μπάλα πριν βγει πλάγιο, βρίσκοντας τον Μανιάτης εκείνος από δεξιά μπήκε στην περιοχή και "έσπασε" στον Ντελούρα που με καταπληκτικό πλασέ έγραψε το 2-1, ένα μόλις λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, στο 73ο λεπτό, όμως ο διαιτητής Σταυρίδης "έκλεισε" τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Χούτου από τον Χετεμάι... ισοφαρίζοντας το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ με ένα ακόμα οφθαλμοφανές λάθος. Στο 77' λεπτό, η ΑΕΚ έχασε μια ακόμα ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Πελετιέρι βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής με την μπάλα, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν "άψυχο" και δεν προβλημάτισε τον Κρέσιτς.

Ενώ, λοιπόν, όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ όδευε ολοταχώς για την πρώτη της ήττα στο πρωτάθληματην Ένωση έσωσε η χρυσή αλλαγή του Γιώργου Δώνη, Παντελής Καφές, ο οποίος σκόραρε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή.
Συνέντευξη Τύπου
Λίνεν: "Έγινε πέναλτι στον Χούτο. Αυτό είδα από την δική μου οπτική γωνία, ενώ ο διαιτητής σταμάτησε κακώς τον Μανιάτη για οφ σάιντ. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί κράτησε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις στο φινάλε του αγώνα. Το γκολ της ΑΕΚ μπήκε στο 95'. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς και δεν τους κατακτήσαμε. Στο τέλος ίσως ήταν λάθος που οπισθοχωρήσαμε και δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει. Είχαμε τρεις ευκαιρίες να πετύχουμε και τρίτο γκολ, ενώ είχαμε πρόβλημα στις στημένες φάσεις".

Γιώργος Δώνης: "Στο καλύτερό μας παιχνίδι, λίγο έλειψε να μην κερδίσουμε τίποτα. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Κυριαρχήσαμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και αξίζαμε τη νίκη. Οι παίκτες μου πάλεψαν έως τις καθυστερήσεις, έχουν κάνει πρόοδο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τη διαιτησία. Εσείς πρέπει να την κρίνεται"



Κυργιάκος: "Τι να πω;"

"Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία. Τι να πω για τη φάση του γκολ; Υπάρχει και η τηλεόραση και ο κόσμος είδε", δήλωσε αρχικά ο "Sotis" για την φάση του 66' και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς:

"Παίξαμε καλά και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Έπρεπε να νικήσουμε με βάση την απόδοση μας και τις ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος έκανε δύο φάσεις και έβαλε δύο γκολ. Σημασία έχει ότι έπρεπε να κερδίσουμε επειδή ήμασταν καλύτεροι. Το κάθε ματς είναι διαφορετικό και δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει αυτή η ισοπαλία εν όψει του ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας. Κοιτάμε τη δουλειά μας και τον επόμενο αγώνα
Όλα τα λεφτά...
Το καταπληκτικό γκολ του Σκόκο στο 58ο λεπτό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Οι αποφάσεις του διαιτητή Σταυρίδη στο 65' και στο 73', όταν στην πρώτη περίπτωση δεν άφησε την ΑΕΚ να πάρει "κεφάλι" στο σκορ, ενώ στη δεύτερη δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι του Χετεμάι πάνω στον Χούτο, που θα έδινε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να κάνει το 3-1 και να τελειώσει την αναμέτρηση.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
Του Ηλία Ευταξία



Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Ι. Σταυρίδης
Βοηθοί: Ν. Φαντόπουλος, Σ. Τρύφωνας

Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
Γιώργος Δώνης: Σάχα, Ράμος, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Εντίνιο, Μπασινάς, Μπλάνκο, Λαγός, Πελετιέρι, Κυργιάκος, Σκόκο
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
Έβαλντ Λίνεν: Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Σκούφαλης, Κοιλιάρας, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Νικολάου, Χούτος
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
H AEK έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ψάχνει τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Πανιωνίου. Οι φιλοξενούμενοι περιμένουν πίσω από τη σέντρα καλά οργανωμένοι στην άμυνά τους.
10' Σχόλιο
Όσο περνάει η ώρα η Ένωση ανεβάζει στροφές και απειλεί την άμυνα του Πανιωνίου.
19' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Πελετιέρι "χόρεψε τανγκό" την άμυνα του Πανιωνίου αλλά ο Εντίνιο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.
22' Σουτ ΑΕΚ Λαγός
Ο μέσος της ΑΕΚ βρήκε χώρο στον άξονα του Πανιωνίου, έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
23' Κόρνερ ΑΕΚ Μαϊστόροβιτς
Ο Μπασινάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαϊστόροβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε, με τον Μπλάνκο να μην προλαβαίνει να παρέμβει στέλντοντας την μπάλα στα δίχτυα.
26' Γκολ Πανιώνιος Κυργιάκος
Ο Πανιώνιος ανοίγει το σκορ με την συναίνεση της κιτρινόμαυρης άμυνας. Ο Κοιλιάρας έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε (2 φορές!) από τον Μαϊστόροβιτς, ο Χούτος έκανε το πλασέ στο δοκάρι και ο Κυργιάκος βρήκε την μπάλα στην κίνηση και άθελά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
27' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Λαγός
30' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
33' Φάουλ ΑΕΚ Εντίνιο
Ο Πορτογάλος έκανε το δυνατό σουτ η μπάλα βρήκε στον Μάκο και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς.
34' Ευκαιρία Πανιώνιος Μάκος
Ο Σκούφαλης με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Μάκο που πέρασε τον Σάχα, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση αλλά ο Μαϊστόροβιτς έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
43' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Λάνγκαμπ στη θέση του Μπερτέ.
44' Κεφαλιά ΑΕΚ Κυργιάκος
Ο Κυργιάκος έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Σουτ Πανιώνιος Χούτος
Ο επιθετικός του Πανιωνίου βγήκε στην πλάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας αλλά το αδύναμοσουτ που επιχείρησε υπο την πίεση του Μαϊστόροβιτς μπλόκαρε εύκολα ο Σάχα.
56' Ευκαιρία ΑΕΚ Κυργιάκος
Ο Εντίνιο έστρεωσε με κεφαλιά στον Κυργιάκο μετά απο κόρνερ αλλά το πλασέ του κεντρικού αμυντικού σταμάτησε πριν την γραμμή Μανιάτης. Στο "ριμπάουντ" ο Μαϊστόροβιτς έστειλε την μπάλα απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια.
58' Γκολ ΑΕΚ Σκόκο
Ο Χουαφράν από τα αριστερά έδωσε στον Λαγό αυτός σέντραρε και ο Σκόκο με εναέριο μονοκόματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ βγαλμένο από τα βάθη της Αργεντινής.
60' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Χετεμάι στη θέση του Ράμος
64' Ευκαιρία ΑΕΚ Κυργιάκος
Μετά από σύγχηση στα καρέ του Πανιωνίου ο Κυργιάκος έκανε το γυριστό η μπάλα βρήκε στα σώματα και έφυγε κόρνερ.
65' Ακυρωθέν γκολ ΑΕΚ Εντίνιο
Ο Κυργιάκος με κεφαλιά έστρωσε στον Εντίνιο και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2 αλλά ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το γκολ για φάουλ του Κυργιάκου.
67' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Ντελούρα στη θέση του Κοιλιάρα.
68' Γκολ Πανιώνιος Ντελούρα
Εξαιρετική αντεπίθεση από τον Πανιώνιο. Ο Μανιάτης έφτασε μέχρι την τελική γραμμή γύρισε τον Ντελούρακαι ο τελευταίος με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας.
71' Σχόλιο
Αποβλήθηκε ο Λίνεν για διαμαρτυρία
73' Σχόλιο
Ο Χετεμάι στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα βρήκε τον Χούτο μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι.
77' Ευκαιρία ΑΕΚ Πελετιέρι
Ο Λαγό γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Πελετιέρι έπιασε ένα αδύναμο πλασέ που δεν ανησύχησε τον Κρέσιτς.
79' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Τζαβέλας στη θέση του Χούτου.
79' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παυλής στη θέση του Χουανφράν.
86' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Καφές στη θέση του Πελετιέρι.
90' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κρέσιτς
94' Γκολ ΑΕΚ Καφές
Ο Καφές με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά απο σύγχησηστα καρέ του Πανιωνίου έκανε το 2-2
95' Λήξη αγώνα










































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ