ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναθηναϊκός - Βόλος 2-1: Ανοιχτή η πρόκριση παρά την πράσινη επικράτηση

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Βόλος | 1 Δεκεμβρίου 2021
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Βόλος | 1 Δεκεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Βόλου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους "8" του Κυπέλλου ενόψει και του δεύτερου αγώνα που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Βόλο με 2-1 την Τετάρτη το βράδυ στη Λεωφόρο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας και πήρε προβάδισμα, έστω και μικρό ενόψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το τριφύλλι πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είχε και πάλι πρωταγωνιστές τους Μακέντα και Αλεξανδρόπουλο και έφτασε σε ένα εύκολο 2-0.

Ο Βόλος όμως κατάφερε να μειώσει σχετικά γρήγορα σε 2-1 με τον Φερνάντες με αποτέλεσμα το γκολ αυτό να κόψει τα "φτερά" των πράσινων οι οποίοι εν συνεχεία πρόσεξαν πως θα διατηρήουν το υπέρ τους σκορ και όχι πως να βάλουν και τρίτο τέρμα.

Βέβαια το τελικό σκορ μπορεί και να αδικεί τον Παναθηναϊκό που είχε περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα κόντρα στο Βόλο που σκόραρε στην πρώτη του τελική προς την εστία του Διούδη.

Με δύο αλλαγές ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση με το Βόλο καθώς παρά το γεγονός ότι ακολουθεί ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλησε να κάνει πολλές αλλαγές καθώς τον ενδιέφερε αρχικά να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στο Βόλο.

Ο 60χρονος τεχνικός επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Διούδη ο οποίος είχε να παίξει από το ματς των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα στο τέλος Σεπτεμβρίου ενώ επανέφερε στην ενδεκάδα και τον Παλάσιος αντί του Βιτάλ. Οι υπόλοιποι εννιά ήταν οι ίδιοι με τον Ρούμπεν Πέρεθ για δεύτερο σερί ματς να μένει στον πάγκο.

Αλλαγές έκανε και ο Αμπασκάλ στην ομάδα του Βόλου σε σχέση με το παιχνίδι του "Γ. Καραϊσκάκης" με τους Κότνικ, Νίνη, Τερεζίου να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα των φιλοξενούμενων.

Τέταρτο γκολ σε τρία ματς ο Μακέντα

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς φάσεις για τις δύο ομάδες στο πρώτο 20λεπτο με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την απόδοση του μετά το 20' και να αρχίζει να απειλεί την εστία του Κότνικ. Στο 25' μάλιστα οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα. Ο Παλάσιος έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισμα προς τον Μακέντα ο οποίος υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, έκανε το γύρισμα και πλάσαρε για το 1-0. Αυτό ήταν μάλιστα το τέταρτο γκολ του Ιταλού στράικερ σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους το τριφύλλι, αρχικά με τον Αϊτόρ στο 42' και εν συνεχεία με τον Βέλεθ στο 44' βρέθηκε κοντά στο 2-0 αλλά το σουτ του πρώτου και η κεφαλιά του δεύτερου έφυγαν έξω με αποτέλεσμα να μείνει το 1-0 μέχρι την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Αμπασκάλ προχώρησε σε δύο αλλαγές καθώς έριξε στο ματς τους Ρόμερο και Φερνάντες αντί των Πουρίτα και Μπαρτόλο.

Πίεση και γρήγορο γκολ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να βάλει ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος και τα κατάφερε. Οι πράσινοι ανέβηκαν και πίεσαν όλοι μαζί με αποτέλεσμα ο Αλεξανδρόπουλος να πάρει μέτρα προς την περιοχή του Βόλου, πίεσε τον Τσοκάνη, του έκλεψε τη μπάλα και κατάφερε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ στο 51' της αναμέτρησης.

Το τριφύλλι είχε το μομέντουμ και όλα έδειχναν με βάση την εικόνα των δύο ομάδων σε εκείνο το σημείο πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα.

Ωραία συνεργασία και μείωση του σκορ

Ο Βόλος όμως βλέποντας ότι με το 2-0 εις βάρος του δεν θα είχε ελπίδες στη ρεβάνς, άρχισε να ανεβαίνει και να προσπαθήσει να απειλήσει και αυτός. Κατάφερε μάλιστα να μειώσει το σκορ αρκετά νωρίς. Στο 56' ο Φαν Βέρτ γύρισε όμορφα με τακουνάκι τη μπάλα προς τον Φερνάντες ο οποίος νίκησε τον Διούδη και έγραψε το 2-1.

Εν συνεχεία οι πράσινοι και με το μυαλό τους στο ντέρμπι της Κυριακής που έρχεται με την ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε και κάποιες αλλαγές που είχε στο μυαλό του με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει τη συνοχή του.

Ουσιαστικά μόλις μια φάση έκανε στο 86' όταν ο Βιτάλ εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά είδε τον Κότνικ με σωτήρια επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ.

Γκολ: 25' Μακέντα, 51' Αλεξανδρόπουλος/56' Φερνάντες

Κίτρινες: 37' Μαουρίσιο/31' Τσοκάνης, 20' Μπαρτόλο, 48' Ρίνερ

Κόκκινες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (90' Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69' Πέρεθ), Αϊτόρ (78' Βιτάλ), Παλάσιος (78' Χατζηγιοβάνης), Μακέντα.

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Γκιουλέν, Φεράρι, Πουρίτα (46' Ρομέρο), Ρινέρ, Τσοκάνη, Νίνη (74' Σοάρες), Ρεγκατέν (82' Ορόζ), Μπαρτόλο (46' Φερνάντες), Τερεζίου (63' Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ