ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το σχέδιο μάχης του Γιοβάνοβιτς κόντρα στην ΑΕΚ και η ευκαιρία δυνατής εκκίνησης στην OPAP Arena

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πανηγυρίζει το 2-0 του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πανηγυρίζει το 2-0 του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεκινήσει με φόρα στα playoffs της Stoiximan Super League στον σημερινό (19/3) αγώνα με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena" (21:30, COSMOTESPORTS 1HD και Live από το SPORT24). Η επιστροφή του Σένκεφελντ, το προβάδισμα του Τσέριν και τα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η κανονική περίοδος της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κι από απόψε (19/3, 21:30, COSMOTESPORTS 1HD και Live από το SPORT24) στην OPAP Arena αρχίζουν πλέον οι "τελικοί" για τους "πράσινους", οι οποίοι καλούνται να δείξουν αντίστοιχη συνέπεια και διάρκεια στα playoffs προκειμένου να φτάσουν πρώτοι ως το τέλος του δρόμου.

Απέναντι στην ΑΕΚ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στη σειρά των αγώνων κατάταξης και να διατηρεί έπειτα απ’ το φινάλε κάθε αγωνιστικής τη θέση της στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Μεταφέροντας μεγαλύτερη πίεση, αγώνα με τον αγώνα, σ’ όλο τον ανταγωνισμό της και πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στο δικό της στόχο.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στους αγώνες που έδωσε με τις ομάδες της Big-4 στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Δεν σκόραρε σε κανένα απ’ τα τρία ματς που έπαιξε, ηττήθηκε δύο φορές, πήρε μία "λευκή" ισοπαλία απ’ τον Ολυμπιακό έπειτα από ένα δύσκολο βράδυ στο Φάληρο. Κι όλο αυτό θέλει να το αλλάξει από απόψε κιόλας, απέναντι στην ομάδα που τον ακολουθεί σε κοντινότερη απόσταση από κάθε άλλο.

Με περισσότερες επιλογές πλέον σε ενδεκάδα και πάγκο (με εξαίρεση τον απόντα Σπόραρ) σε σχέση με το προηγούμενο αντάμωμά του με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και με πολλούς παίκτες "κλειδιά" όπως ο Ρουμπέν, ο Χουάνκαρ κι ο Παλάσιος, σε πολύ καλύτερη, αγωνιστική κατάσταση.

Όλη η εβδομάδα που προηγήθηκε της αποψινής μεγάλης αναμέτρησης με την ΑΕΚ, αφιερώθηκε απ’ την πλευρά του Σέρβου τεχνικού σε μικρές λεπτομέρειες πάνω στην τακτική. Σε τρόπους αποφυγής του επιθετικού pressing των "κιτρινόμαυρων", στο πως θα πρέπει να υπάρχει πάντα ισορροπία στις γραμμές όταν χάνεται η μπάλα, στο πως θα πρέπει να βγαίνουν συντεταγμένα οι συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο για να "χτυπηθεί" η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ -ιδίως όταν ανεβαίνει ψηλά στο γήπεδο- προκειμένου να προηγηθεί για πρώτη φορά πρώτος στο σκορ σε ματς με την Big-4.

Το ξεκίνημα του αγώνα, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τόνιζε κατ’ επανάληψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων προπονήσεων πως θα πρέπει να αποφεύγονται τα εύκολα λάθη στην αρχή, σαν αυτά που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (στο 4o λεπτό που κατέληξε στο δοκάρι του Μπακαμπού) ή στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (στο 3o λεπτό, απ’ την ασυνεννοησία των Σάρλια-Κώτσιρα, που διορθώθηκε την ύστατη ώρα με το τάκλιν του Κροάτη πάνω στον Ρομπάιγ).

Το προβάδισμα του Τσέριν στον άξονα

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στην "OPAP Arena", φαίνεται πως ο Άνταμ Τσέριν διατηρεί ένα σχετικό προβάδισμα για τη μία θέση η οποία "παίζεται" στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε -που ξεπέρασε το πρόβλημα με το νεφρό που τον κράτησε εκτός για δύο ματς- να έρχεται σε πρώτη φάση απ’ τον πάγκο ως έξτρα επιλογή.

Δεδομένου ότι το ματς θα είναι υψηλής έντασης, η επιλογή να μείνει ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στον πάγκο, έχοντας χάσει δέκα προπονήσεις τις τελευταίες 15 μέρες, φαντάζει και η πιο πιθανή, με τη χρησιμοποίηση του Τσέριν να εξυπηρετεί σε πρώτη φάση και το πλάνο της έξτρα πίεσης που θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός στην κυκλοφορία της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη αλλαγή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο, αφορά την επιστροφή του ο Μπαρτ Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Με τον Ολλανδό να έχει εκτίσει πλέον την ποινή της μιας αγωνιστικής και να παίρνει τη θέση του (τραυματία) Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Οι υπόλοιπες 9 θέσεις στο βασικό σχήμα θα καλυφθούν εκ νέου απ’ τους Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Γιάννη Κώτσιρα, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Δημήτρη Κουρμπέλη, Σεμπαστιάν Παλάσιος, Ντάνιελ Μαντσίνι και Φώτη Ιωαννίδη.

Εκτός αποστολής έχει μείνει ο Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος αν και την Παρασκευή (17/3) ακολούθησε μεγάλο μέρος του προγράμματος, χθες το πρωί (18/3) έκανε μόνο θεραπεία, διότι οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό δεν τον έχουν εγκαταλείψει σε απόλυτο βαθμό. Κι έτσι ο Γιοβάνοβιτς τον άφησε εκτός για να τον προφυλάξει απ’ την στιγμή που ο Σλοβένος φορ δεν ήταν στο 100%.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό ματς με την ΑΕΚ συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ