ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πλάνο για να κάνει από τώρα δικό του τον Μακσίμοβιτς

Ο Νεμάνια Μακσίμοβιτς σε ματς της Σερβίας απέναντι στην Σλοβενία για το Nations League | 12 Ιουνίου 2022
Ο Νεμάνια Μακσίμοβιτς σε ματς της Σερβίας απέναντι στην Σλοβενία για το Nations League | 12 Ιουνίου 2022 @2022 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Πώς ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να διαχειριστεί τα επόμενα 24ωρα την υπόθεση του Μακσίμοβιτς προκειμένου να φτάσει στον τελικό κύκλο συζητήσεων με τη Χετάφε για την "εδώ και τώρα" μεταγραφή του Σέρβου μέσου. Η πίεση του παίκτη και του ατζέντη του και η σύσκεψη της διοίκησης της ισπανικής ομάδας με τον προπονητή Χοσέ Μπορδαλάς.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Νεμάνια Μακσίμοβιτς για 3+1 χρόνια (και) με υπογραφές σε προσύμφωνο, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2024, "κλείδωσε" μία τεράστια σε σημασία, αξία και κόστος μεταγραφή για το "τριφύλλι", που θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας δίχως να υπολογίζεται η εφορία ή τα μπόνους και οι προμήθειες.

Κι άνοιξε μία άλλη κουβέντα, για το αν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρει φόρμουλα συμφωνίας με τη Χετάφε για να αποκτήσει από τώρα τον 29χρονο διεθνή Σέρβο μεσοαμυντικό, προκειμένου να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο το δυναμικό του στη μάχη για τους εφετινούς εγχώριους τίτλους.

Σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθότι για τη Χετάφε ο Μακσίμοβιτς είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος, όντας βασικότατο κομμάτι της ομάδας από το καλοκαίρι του 2018, όταν και δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει απ’ τη Βαλένθια (205 αγώνες, 7 γκολ, 3 ασίστ).

Σε πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει το θέμα στα χέρια του παίκτη και του ατζέντη του, οι οποίοι απ’ το βράδυ της Κυριακής (21/1) -όταν υπέγραψε πια ο παίκτης στο "τριφύλλι"- πιέζουν τη διοίκηση της μαδριλένικης ομάδας για να τον αφήσουν να φύγει από τώρα και να ξεκινήσουν συζητήσεις με τους "πράσινους" για να τα βρουν σε ένα λογικό ποσό.

Ο Μακσίμοβιτς έχει ξεκαθαρίσει προς τη Χετάφε πως ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει πλέον και στην παρούσα φάση, αφού πήρε πια τις αποφάσεις του, θα ήταν το καλύτερο για όλες τις πλευρές να υπάρξει μία κοινή συμφωνία για να μετακομίσει τώρα στην Αθήνα και να καρπωθεί ομάδα του κάποια χρήματα κι όχι το καλοκαίρι, όταν πλέον δεν θα βάλει ούτε ευρώ στο ταμείο της.

Η διοίκηση της Χετάφε, δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ακόμη για το μέλλον του Σέρβου μέσου, περιμένοντας να μιλήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο με τον προπονητή Χοσέ Μπορδαλάς, τόσο για το θέμα του Μακσίμοβιτς, όσο και γι’ αυτό του Κάρλες Αλένια, ο οποίος αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο της (σούπερ έκπληξης της εφετινής LaLiga) Ζιρόνα.

Μέχρι την Παρασκευή (26/1) η πλευρά του Μακσίμοβιτς θεωρεί πως θα έχει πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις της Χετάφε. Υπάρχουν πάντως, σε πρώτη φάση ορισμένες ενδείξεις, πως θα συζητήσει εντέλει την προοπτική άμεσης πώλησης του διεθνούς Σέρβου μέσου, για να μην τον χάσει με μηδενικό όφελος.

Αν η Χετάφε δείξει εντέλει διάθεση να καθίσει στo τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τον Παναθηναϊκό (όπως έκανε και η Τραμπζονσπόρ για τον Μπακασέτα, με το άμεσο deal να κλείνει στο 1 εκατ. ευρώ) οι συζητήσεις θα γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, με στόχο να υπάρξει συμφωνία με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει πάνω-κάτω τα χρήματα που δόθηκαν για τον Μπακασέτα (ίσως και λιγότερα).

Κι αν υπάρξει εντέλει deal, ο Μακσίμοβιτς θα μείνει εκτός απ’ την αποστολή του δευτεριάτικου (29/1) αγώνα με την Γρανάδα για την 22η αγωνιστική της LaLiga, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση το προσεχές διήμερο θα είναι καθοριστικό για το αν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μακσίμοβιτς από τώρα ή αν θα πάρει οριστικά παράταση για την 1η Ιουλίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ