ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στα 4,7 εκατ. ευρώ έκλεισε η τελευταία ΑΜΚ, απορροφώντας και τα 2 εκατ. ευρώ του μισού "Γ. Καλαφάτης"

Παναθηναϊκός: Στα 4,7 εκατ. ευρώ έκλεισε η τελευταία ΑΜΚ, απορροφώντας και τα 2 εκατ. ευρώ του μισού "Γ. Καλαφάτης"
INTIME SPORTS

Η τελευταία ΑΜΚ στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, έδωσε στην "πράσινη" ΠΑΕ -εκτός από ρευστό 2,7 εκατ. ευρώ- και το πρώτο περιουσιακό στοιχείο της Ιστορίας της. Ανάλυση του SPORT24.

Το πρώτο σκέλος της "απορρόφησης" του προπονητικού κέντρου "Γ. Καλαφάτης", από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (20/01), με την πιστοποίηση από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) της μερικής καταβολής ποσού ύψους 4.715.331.90 ευρώ, ως μέρος της τελευταίας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός 5 εκατ. ευρώ, που είχε προκηρυχθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Τα 2.010.000 ευρώ, απ’ αυτά τα 4.715.331.90 ευρώ που πιστοποιήθηκαν στην ΑΜΚ, αφορούν επί της ουσίας την "απορρόφηση" των μετοχών της μίας εκ των δύο εταιριών -συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου- στις οποίες ανήκει το προπονητικό κέντρο "Γ. Καλαφάτης" στο Κορωπί.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει από το τέλος Δεκεμβρίου το SPORT24, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ζητήσει από εταιρία ορκωτών λογιστών να κάνει μία έκθεση αποτίμησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της εταιρείας "ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε.", στην οποία ανήκουν συνολικά 50 στρέμματα γης στο προπονητήριο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί. Κι αυτό, για καταστεί εφικτό -μετά την αποτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων- να εισφερθούν οι μετοχές της στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου άλλης ανώνυμης εταιρείας.

Όπως κι έγινε εντέλει με τις μετοχές της "ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Α.Ε" και τα περιουσιακά στοιχεία της αξίας 2 εκατ. ευρώ, να "απορροφούνται" από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός (μέσω της τελευταίας ΑΜΚ) προσφέροντας στην "πράσινη" ΠΑΕ (εκτός από το ρευστό ύψους 2,7 εκατ. ευρώ που μπήκε απ’ την πλευρά της ιδιοκτησίας του) και το πρώτο περιουσιακό στοιχείο στην 43χρονη Ιστορία της εταιρίας.

Το κομμάτι των μετοχών της δεύτερης εταιρίας στην οποία ανήκουν τα οικόπεδα όπου "πατάει" το προπονητικό κέντρο, θα "απορροφηθεί" σε επόμενη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, που θα προκηρυχθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γ.Ε.ΜΗ. για την τελευταία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

"Καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και δημοσίευσης στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ., στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», το διακριτικό τίτλο «Π.Α.Ο. ΠΑΕ» και αριθμό ΓΕΜΗ 330401000.

Την 20/01/2022 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με ΚΑΚ 2780790, το από 18/01/2022 Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, και διακριτικό τίτλο: Π.Α.Ο. ΠΑΕ και με αριθμό ΓΕΜΗ 330401000, καθώς και η από 14/01/2022 Έκθεση Πιστοποίησης της Καταβολής του Μετοχικού Κεφαλαίου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή κ. Χρήστου Βλάχου (με ΑΜ ΣΟΕΛ 38891), μέλους της ελεγκτικής εταιρείας με την επωνυμία ‘PKF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε.’ (με ΑΜ ΣΟΕΛ 132), σύμφωνα με τα οποία:

Α) Πιστοποιήθηκε η μερική καταβολή ποσού ύψους 4.715.331.90 Ευρώ, που αποτελεί μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ύψους 5.000.010.00 Ευρώ, που είχε αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 05/11/2021.

Β) Αποφασίστηκε η προσαρμογή του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού της εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του κ.ν. 4548/2018. Το νέο κείμενο του καταστατικού είναι συνημμένο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας ανακοίνωσης.

Η παρούσα καταχώριση και δημοσίευση, που υπάγεται στις αυτοματοποιημένες καταχωρίσεις, έγινε από τη Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. (μεταβατικά και επειδή δεν έχουν υλοποιηθεί οι αιτήσεις για τις αυτοματοποιημένες καταχωρίσεις), χωρίς τη διενέργεια ελέγχου πληρότητας ή ελέγχου νομιμότητας και χωρίς έλεγχο του περιεχομένου των πράξεων και των στοιχείων, που υποβλήθηκαν με μέριμνα και ευθύνη του υπόχρεου (άρθρα 85 & 102 του Ν. 4635/2019 (ΦΕΚ 167/Α)".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ