CONFERENCE LEAGUE

Παναθηναϊκός - Σλάβια 1-1: Το τριφύλλι στρίμωξε στα "σχοινιά" τους Τσέχους που όμως πήραν την πρόκριση στη Λεωφόρο

EUROPA CONFERENCE LEAGUE /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός στρίμωξε στα "σχοινιά" τη Σλάβια Πράγας βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Σπόραρ για το 1-0 και ένα τρομερό λάθος του Καμπετσή στο 94' έφερε την ισοφάριση για τους Τσέχους και δεν άφησε το τριφύλλι να διεκδικήσει μέχρι τέλους το ενδεχόμενο να στείλει το ματς στην παράταση με το 2-0 του πρώτου αγώνα να δίνει την πρόκριση στη Σλάβια.

Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός στρίμωξε στα "σχοινιά" τη Σλάβια Πράγας βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Σπόραρ στο 58' για το 1-0 και προσπάθησε μέχρι τέλους να πετύχει ένα δεύτερο γκολ με τον Γιοβάνοβιτς να τα παίζει όλα για όλα αλλά ένα τρομερό λάθος του Καμπετσή στο 94' έφερε την ισοφάριση για τους Τσέχους.

Με αποτέλεσμα το τριφύλλι να μην μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το ενδεχόμενο να στείλει το ματς στην παράταση και εκεί να διεκδικήσει την πρόκριση.. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, οι χαμένες ευκαιρίες, το δοκάρι με τον Σπόραρ και εν γένει η εμφάνιση του έδειξε πως η πρόκριση χάθηκε στην Πράγα εκεί όπου το τριφύλλι με τις αποφάσεις του Γάλλου διαιτητή δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση και ηττήθηκε με 2-0.

Το ισόπαλο 1-1 στη Λεωφόρο στέλνει τους Τσέχους στα playoffs του Conference League και τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης αρκετά νωρίς.

Οι πράσινοι πλήρωσαν και τα λάθη τους αλλά και την έλλειψη ενός παίκτη στο "δέκα" που θα μπορούσε να φέρει περισσότερη δημιουργία και ενός εξτρέμ που θα έδινε τις απαραίτητες ανάσες στους ποδοσφαιριστές των πράσινων όταν η κούραση έκανε την εμφάνιση της και φυσικά θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Παλάσιος του οποίου η απουσία φάνηκε.

Ο Παναθηναϊκός είχε και στο παιχνίδι της Λεωφόρου παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης καθώς ζήτησε δύο πέναλτι σε ανατροπές των Σπόραρ και Σένκεφέλντ και κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ της Σλάβια. Και είναι γεγονός πως και στις δύο φάσεις υπάρχει παράβαση που θα μπορούσε να φέρει την εσχάτη των ποινών υπέρ του τριφυλλιού.

Πέντε αλλαγές από τον Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού σε σχέση με την ενδεκάδα της Πράγας. Και αν η μια ήταν επιβεβλημένη καθώς ο τιμωρημένος Παλάσιος οι άλλες τέσσερις είχαν να κάνουν με επιστροφές βασικών ποδοσφαιριστών αλλά και των ρίσκων που έπρεπε να πάρει ο Σέρβος τεχνικός που επέλεξε να αφήσει εκτός τους Σάρλια, Γκάνεα, Κουρμπέλη και Ιωαννίδη και έβαλε τους Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλο και Σπόραρ.

Το τριφύλλι έπαιξε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Τον Κώτσιρα δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά με τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον να είναι το δίδυμο στην άμυνα. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος στην προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς να έχει η ομάδα του περισσότερα τρεξίματα και ανεβάσματα με τη μπάλα προς την περιοχή της Σλάβια. Μπροστά τους ήταν ο Τσέριν με τον Αϊτόρ να ξεκινάει στα αριστερά και τον Βαγιαννίδη να παίζει ως δεξί εξτρέμ με τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το πρώτο ματς είχε και η Σλάβια καθώς και για αυτήν ήταν τιμωρημένος ο Σάντος ενώ στην ενδεκάδα βρέθηκε και ο Ολαγίνκα.

Δοκάρι στο 2' ο Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 2' της αναμέτρησης. Ο Μάγκνουσον έδωσε ωραία την κάθετη μπαλιά στον Χουάνκαρ ο οποίος από τα αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Σπόραρ έκανε την προβολή αλλά στάθηκε άτυχος με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση, να προσπαθούν να βγουν κυρίως από τα αριστερά με συνεργασίες των Μάγκνουσον-Χουάνκαρ ή βαθιές μπαλιές του Ισλανδού στόπερ. Το τριφύλλι σε σχέση με το πρώτο ματς έβγαινε πρώτο στη μπάλα, κέρδιζε τις μονομαχίες και είχε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Την ίδια ώρα η Σλάβια έπαιζε όλη πίσω από τη σέντρα, προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους προς την εστία της και να μην αφήνει τον Παναθηναϊκό να απειλήσει.

Οι πράσινοι βρήκαν μια ακόμη καλή στιγμή με τον Αϊτόρ όταν ο Βαγιαννίδης έκοψε την μετάβαση της Σλάβια στο κέντρο, έδωσε στον Ισπανό ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε τη διπλή προσπάθεια και το σουτ αλλά ο Μάντους μπλόκαρε τη μπάλα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση για τους Τσέχους ήρθε στο 30' όταν σε μια ωραία επίθεση ο Ντούντερα έγινε αποδέκτης της μπάλας στο όριο της περιοχής και έκανε το σουτ πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Κοντά στο 1-0 με Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-0 στο 32' όταν ο Κώτσιρας έκανε μια πανέξυπνη μπαλιά προς τον Σπόραρ που βγήκε τετ α τετ, έκανε το πλασέ υπό την πίεση του Ούσου που τον τράβηξε από το χέρι αλλά ο Μάντους απέκρουσε με τα πόδια τη μπάλα.

Στο 39' Μάντους είδε κίτρινη κάρτα σε μια φάση όπου ο Σπόραρ έβαλε έξυπνα το σώμα του και στο 42' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι και κόκκινη στον γκολκίπερ της Σλάβια όταν σε ένα φάουλ του Αϊτόρ ο Μάντους έπεσε πάνω στον Ολλανδό και τον "γκρέμισε".

Αναγκαστική αλλαγή ο Σένκεφελντ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες αλλά αρκετά γρήγορα ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να βγάλει από το ματς τον Σένκεφελντ που δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Κουρμπέλη να μπαίνει στο ματς στο 55' σε μια κίνηση που έδειξε και τις προθέσεις του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός δεν έβαλε τον Σάρλια ή τον Πούγγουρα καθώς ήθελε να κάνει παιχνίδι και από την άμυνα.

Βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Σλοβένο φορ

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε για να βάλει "φωτιά" στη Λεωφόρο. Ο Αϊτόρ συνεργάστηκε υπέροχα με τον Χουάνκαρ που έβγαλε τη σέντρα προς τον Σπόραρ ο οποίος με ωραία προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σλάβια.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βάζουν νέα πρόσωπα στο παιχνίδι και στο 69' ο Σέβτσικ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος όταν έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε μετά το 70 να χάνει τις δυνάμεις του, ο ρυθμός έπεσε και παρά τις αλλαγές που έκανε ο Σέρβος τεχνικός με την είσοδο στο ματς των Καμπετσή, Ιωαννίδη αντί των Αλεξανδρόπουλου, Βαγιαννίδη και εν συνεχεία του Καρλίτος αντί του Αϊτόρ δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ουσιαστικά οι πράσινοι από το γκολ για το 1-0 και εν συνεχεία δεν μπόρεσαν να βάλουν ξανά τη μπάλα με αξιώσεις μέσα στην περιοχή για να απειλήσουν και πάλι.

Λάθος του Καμπετσή και 1-1

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, από τα επτά που είχε δείξει ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Καμπετής αν και έκλεψε τη μπάλα από τον αντίπαλο του, προσπάθησε να τη γυρίσει παράλληλα προς τον Μπρινιόλι αλλά έστειλε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Ζουρέτσκα να κλέβει τη μπάλα και να νικάει τον Ιταλό γκολκίπερ για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να ζητάει το πρωτάθλημα από τους πράσινους και να χειροκροτά τους παίκτες του τριφυλλιού για την προσπάθεια τους στον αγωνιστικό χώρο.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Γκολ: 58' Σπόραρ/90+4' Ζουρέτσκα

Κίτρινες: 35' Αλεξανδρόπουλος, 47' Πέρεθ/36' Τιεχί, 39' Μάντους, 54' Λινγκρ

Κόκκινες:

Διαιτητής: Πίτερ Μπανκς (Αγγλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (55' Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77' Καμπετσής), Πέρεθ, Τσέριν, Αϊτόρ (88' Καρλίτος), Βαγιαννίδης (77' Ιωαννίδης), Σπόραρ

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μάντους, Ντουντέρα (82' Μάζοπουστ), Κατσαράμπα, Ουσού, Ντόρλεϊ, Τιέχι (81' Ζουρέτσκα), Σρανζ (90+6' Τεκλ), Τραορέ (61' Σεβτσίκ), Χολες, Ολαγίνκα, Λινγκρ (61' Ουσόρ).

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ