ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πίσω από τις λέξεις του Δώνη για τον Αλαφούζο

Παναθηναϊκός: Πίσω από τις λέξεις του Δώνη για τον Αλαφούζο

Ο Γιώργος Δώνης επιμένει ότι ο κόσμος πρέπει να διαχωρίσει τα συναισθήματα του για τον Αλαφούζο και να στηρίξει τον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr εξηγεί.

Τα λεγόμενα του Γιώργου Δώνη για την αναγκαιότητα μιας πώλησης και η κυνικότητα του για τους στόχους του Παναθηναϊκού, τέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής. Ωστόσο, ο 50χρονος προπονητής έθιξε ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα: τις αντιδράσεις των οπαδών απέναντι στον Γιάννη Αλαφούζο. Αυτό που ζήτησε για άλλη μία φορά ο Δώνης, είναι να διαχωρίσουν τα συναισθήματα τους για τον Σύλλογο και για τον εφοπλιστή.

Ασφαλώς, η αναφορά του Δώνη στον Αλαφούζο ήχησε άσχημα σε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Για τη συντριπτική πλειονότητα των φίλων του Τριφυλλιού, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για τα πρωτόγνωρα φαινόμενα που βιώνει ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία. Στάση πληρωμών, προσφυγές, τιμωρίες από την UEFA και την ΕΠΟ, πολιτική λιτότητας συνιστούν μία πραγματικότητα που πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδιανόητη.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΘΩΩΣΗΣ

Αρκετοί εκλαμβάνουν τα λόγια του Δώνη ως μία έμμεση προσπάθεια αθώωσης του Αλαφούζου. Όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος αναδείχτηκε ποδοσφαιρικά στον Panathinaikos της δεκαετίας του 1990 που πρωταγωνιστούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη, αντιλαμβάνεται και κατανοεί την οργή στο φίλαθλο κοινό του Συλλόγου. Όμως, ο Δώνης δεν είναι ένα απλό μέλος της "πράσινης" οικογένειας, αλλά ο προπονητής και υποχρεούται να λειτουργεί με επαγγελματισμό και ρεαλισμό και όχι με συναισθηματισμό.

Άλλωστε, για τον ίδιο λόγο ο Δώνης επαναλαμβάνει συχνά ότι όλοι επιβάλλεται να προσαρμοστούν στις συνθήκες που επικρατούν και να μην αναπολούν τα μεγαλεία του παρελθόντος. Ο Δώνης δεν έχει καμία πρόθεση να μικρύνει το μέγεθος του Παναθηναϊκού, αλλά δεν θέλει η ιστορία να αποτελέσει τροχοπέδη για το μέλλον.

Για να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, πρέπει να συντελεστεί αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Όμως, κανένας επιχειρηματίας δεν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου, επομένως η μετοχική σύνθεση παραμένει ως έχει. Προς το παρόν, ο Αλαφούζος έχει τα ηνία του Παναθηναϊκού και αυτός ορίζει τους κανόνες λειτουργίας της εταιρίας.

ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Στον Δώνη μπορεί να καταλογίσει κάποιος ότι αποδέχεται το πλαίσιο που θέτει ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, αλλά τίποτα περισσότερο. Ο Δώνης δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το οικονομικό περιβάλλον, ούτε να βρει κάποιον επενδυτή και να τον φέρει στην ΠΑΕ. Το "τραίνο" είναι προπονητής και δεν ασχολείται καν με τις αρμοδιότητες της διοίκησης.

Ωστόσο, επειδή ο Δώνης έχει "πράσινα" συναισθήματα και έχει απήχηση στον κόσμο, εκτός από τη δουλειά του, αισθάνθηκε την ανάγκη να τονίσει την ανάγκη για ενότητα. Ο Δώνης πιστεύει ότι χωρίς τη στήριξη του κόσμου, το πλάνο τριετίας που εφαρμόζει με τον Νίκο Νταμπίζα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Επιπροσθέτως, ο Δώνης κατανοεί ότι το όνομα του φθείρεται όταν μιλά για τον Αλαφούζο, αλλά έχει την ευχέρεια να απορροφήσει τη φθορά. Αφενός επειδή έχει καταξιωθεί στην προπονητική και δεν περιμένει την αναγνώριση από τον Παναθηναϊκό. Αφετέρου, διότι πήρε τη δουλειά αναλαμβάνοντας το σχετικό ρίσκο και γνωρίζοντας τις δυσκολίες, που δεν τον πτοούν.

Περαιτέρω, σε ότι αφορά τη δική τους συνεργασία, ο Αλαφούζος έως τώρα έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του στον Δώνη. Οι προκάτοχοι (Στραματσόνι, Ουζουνίδης) του "τραίνου" έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται, επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του και δεν τους επέτρεπε να εργαστούν υπό κανονικές προϋποθέσεις. Όμως, μέχρι στιγμής ο Αλαφούζος έχει φανεί συνεπής και ο Δώνης εργάζεται χωρίς περισπασμούς λόγω των εκκρεμοτήτων.

Διαβάστε ακόμη
Δώνης: "Για να γίνουμε καλύτεροι πρέπει να πουληθεί παίκτης"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ