ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πάει για δυο εξτρέμ, δύσκολες οι περιπτώσεις των στόπερ

Saint-Etienne's French forward Yohan Mollo, runs with the ball  during their League One soccer match against Marseille, at the Velodrome Stadium, in Marseille, southern France, Tuesday, Sep. 24, 2013. (AP Photo/Claude Paris)
Saint-Etienne's French forward Yohan Mollo, runs with the ball during their League One soccer match against Marseille, at the Velodrome Stadium, in Marseille, southern France, Tuesday, Sep. 24, 2013. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Σε φουλ ρυθμούς είναι οι μηχανές του Παναθηναϊκού ενόψει της μεταγραφικής τους ενίσχυσης με τους πράσινους να θέλουν άμεσα να ολοκληρώσουν κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις.

Έχουμε φτάσει στις 9 Ιουλίου και ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει ούτε μια μεταγραφή αν και σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ωρών οι πράσινοι να ανακοινώσουν τον πρώτο παίκτη που θα προστεθεί στο ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας φανέλας ο Γιώργος Δώνης υποστήριξε πως δεν ανησυχεί αν και θα ήθελε ή περίμενε να έχουν γίνει κάποιες κινήσεις γνωρίζοντας πως είχαν πάει η έως τώρα διαπραγματεύσεις με συγκεκριμένους παίκτες. Ο 50χρονος προπονητής όμως είναι σε θέση να ξέρει σε ποιο επίπεδο όμως είναι οι μεταγραφικές κινήσεις του τριφυλλιού και άρα τι να περιμένει από εδώ και στο εξής.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι πως το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού είναι σε πλήρη ανάπτυξη με πολλές υποθέσεις να δουλεύονται παράλληλα και αρκετά ανοιχτά μέτωπα καθώς ο Νίκος Νταμπίζας έχει χτυπήσει αρκετές πόρτες και περιμένει απαντήσεις.

ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΕΞΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΤΡΕΜ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση των εξτρέμ ο Γιοάν Μολό αποτελεί μια από τις πέντε-έξι περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει τους Νταμπίζα και Δώνη. Άλλωστε για τη συγκεκριμένη θέση ο Παναθηναϊκός πάει για δυο παίκτες και όχι για μια μεταγραφή και για αυτό και έχει ήδη τσεκάρει αρκετούς ποδοσφαιριστές ώστε να καταλήξει στους καλύτερους.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός για τις καλές του μεταγραφές δεν μπορεί να δαπανήσει περισσότερα από 350.000 ευρώ και αυτό παίζει το ρόλο τους στις προτάσεις που κάνει και για αυτό ίσως κάποιες περιπτώσεις καθυστερούν λίγο περισσότερο ώστε οι παίκτες που είναι στο στόχαστρο να πέσουν στα οικονομικά δεδομένα των πράσινων. Φυσικά και ο Δώνης θα ήθελε δυο ποδοσφαιριστές μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για Ολλανδία αλλά γνωρίζει και ο ίδιος αρκετά καλά πως λειτουργεί το κομμάτι των μεταγραφών.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Ο ΖΑΧΙΝΤ

Από εκεί και επειδή άπαντες γνωρίζουν πως μια μεταγραφή μπορεί τη μια μέρα να έχει χαλάσει και την άλλη να πέσουν οι υπογραφές πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για την περίπτωση του Ζαχίντ. Καθώς ο παίκτης αρέσει δεδομένα στον Γιώργο Δώνη ο οποίος θεωρεί απ' όσα ήξερε και από τη συνεργασία που είχαν στο ΑΠΟΕΛ πως μπορεί να προσφέρει τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως δεκάρι αλλά και ως χαφ. Από την άλλη ο Ροντέν είναι ένας παίκτης που παίζει κυρίως ως αμυντικός χαφ.

Εκεί που έως τώρα υπάρχει δυσκολία είναι στην περίπτωση των στόπερ καθώς ναι μεν το τριφύλλι έχει βρει κάποιους στόχους αλλά οι προτάσεις που έχει κάνει έχουν πέσει στο κενό. Είτε λόγω χρημάτων, είτε επειδή οι υποψήφιοι στόχοι δεν ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δώνης δεν θα είχε πρόβλημα να περιμένει λίγο ακόμα ούτως ώστε να αποκτήσει τον παίκτη που θέλει στις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Με αυτά και με αυτά όμως και με τον Παναθηναϊκό να μην έχει κάνει ούτε μια μεταγραφή η βοήθεια των Νέων στις προπονήσεις είναι σημαντική και δεν αποκλείεται πλέον, και οι οκτώ, να βρεθούν στην Ολλανδία. Κάτι που θα βοηθήσει και στο να γίνονται καλύτερα οι προπονήσεις και στο να υπάρχει ροτέισον ενώ θα κάνει καλό και στους 18χρονους ποδοσφαιριστές.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός θα δώσει αρκετά δυνατά φιλικά στη διάρκεια της προετοιμασία του. Φιλικά τα οποία ήθελε ο ίδιος ο Δώνης, όπως και πέρσι άλλωστε. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν για τους πράσινους να έδιναν το πρώτο τους ματς μια εβδομάδα αφού θα ήταν στην Ολλανδία αλλά το πρόγραμμα δεν εξαρτάται μόνο από τον Παναθηναϊκό. Αυτό που περιμένουν όμως στο τριφύλλι είναι να δουν καλύτερη εικόνα από πέρσι καθώς πλέον οι περισσότεροι πράσινοι είναι σε καλύτερο επίπεδο απ' ότι ήταν πέρσι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ