ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το ντέρμπι που μας γύρισε 20 χρόνια πίσω και η σεζόν καριέρας του Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης INTIME SPORTS

Το ντέρμπι των ρεκόρ, αλλά και αυτό των ανοιχτών λογαριασμών ήταν η ισόπαλη αναμέτρηση (1-1) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Ο χρόνος γύρισε πίσω στο 2004, την ώρα που το 16ο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη φέτος απειλεί την παραγωγική απόδοση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από το 2008.

Το 1-1 της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Ένα ματς που δεν έθελξε το κοινό με το ποδοσφαιρικό του θέαμα, ωστόσο γράφτηκε στα βιβλία της ιστορίας.

Συγκεκριμένα, για να βρούμε ματς που έχουν σκοράρει Έλληνες και για τις δύο ομάδες σε "ντέρμπι αιωνίων" πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις 18 Απριλίου του 2004.

Τότε, το 2-2 της Λεωφόρου είχε διαμορφωθεί με τέρματα των Άγγελου Μπασινά και Γιάννη Γκούμα από την πλευρά των πρασίνων, ενώ για τον Ολυμπιακό είχαν βρει δίχτυα οι Ιεροκλής Στολτίδης και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Στον χθεσινό (10/1) αγώνα τα τέρματα πέτυχαν ξανά μετά από 20 χρόνια δύο Έλληνες, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 45' μετά από εκτέλεση κόρνερ των "ερυθρόλευκων" και τον Φώτη Ιωαννίδη να απαντάει στο 68' με τον ίδιο τρόπο.

Τα ρεκόρ, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, αφού ο "καυτός" Ιωαννίδης σε επίπεδο παραγωγικότητας, απειλεί το επίτευγμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από την αγωνιστική περίοδο 2007/08, σύμφωνα με το soccerbase.gr.

Με την κεφαλιά του στο 68' του ματς, ο 24χρονος επιθετικός έφτασε τα 16 γκολ φέτος σε 29 εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα, κάτι που δεν έχει καταφέρει Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 2007/08 και τα 19 γκολ του "Σάλπι", ενώ κυνηγάει και τα 31 τέρματα του Μάρκους Μπεργκ από την αγωνιστική περίοδο 2016/17.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ