ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Λοντίγκιν ήταν ο 3ος τερματοφύλακας σε clean sheets στο πρωτάθλημα

Ο Γιούρι Λοντίγκιν σε αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Γιούρι Λοντίγκιν σε αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Ο νέος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Γιούρι Λοντίγκιν, είναι ο τρίτος γκολκίπερ σε clean sheets στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του, καθώς συμφώνησε με τον 32χρονο τερματοφύλακα, Γιούρι Λοντίγκιν. Οι πράσινοι απέκτησαν έναν από τους πιο συνεπείς γκολκίπερ του φετινού πρωταθλήματος και αυτό μπορεί να φανεί μέσα από τους αριθμούς.

Συγκεκριμένα, ο Λοντίγκιν κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 14 περιπτώσεις στα 32 παιχνίδια που υπερασπίστηκε το τέρμα των Ηπειρωτών. Μάλιστα, έρχεται τρίτος στη σχετική κατηγορία μεταξύ των τερματοφυλάκων της Super League Interwetten πίσω από τον νέο του συμπαίκτη, Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τον Χούλιαν Κουέστα. Ωστόσο κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Τόμας Βατσλίκ και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Στην κανονική διάρκεια είχε δεχθεί 1,8 γκολ παραπάνω από τον μέσο τερματοφύλακα χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι.

Το Top-5 των clean sheets

  1. Μπρινιόλι 14/25 (56%)
  2. Κουέστα 14/27 (51,8%)
  3. Λοντίγκιν 14/32 (43,75%)
  4. Βατσλίκ 13/32 (40,62%)
  5. Πασχαλάκης 12/34 (35,29%)

Επιπλέον, ο Λοντίγκιν στο φετινό πρωτάθλημα είχε 70,8% επιτυχία στις αποκρούσεις του, ενώ συνολικά στη Super League Interwetten είχε 44 επεμβάσεις.

Όσον αφορά στις μεταβιβάσεις του έκανε 773 πάσες συνολικά, από τις οποίες οι 518 ήταν επιτυχημένες. Με λίγα λόγια είχε 67% ποσοστό επιτυχίας. Τέλος εμφάνισε 37,5% επιτυχία στις μακρινές πάσες που επιχείρησε.

Θυμίζουμε πως η μεταγραφή του Ρώσου πορτιέρε αποτελεί προσωπική εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι απολαβές του θα ισοδυναμούν με ποδοσφαιριστή ενδεκάδας. Μ' αυτήν την προοπτική άλλωστε πήγε στον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που υπήρχε η προοπτική της μετακίνησης σε ομάδα εκτός Ελλάδας.

Προφανώς γίνεται κατανοητό πως πλέον οι Μπρινιόλι, Διούδης, Λοντίγκιν δεν χωρούν ταυτόχρονα στο ρόστερ των πρασίνων και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις

Αναλυτικά τα στατιστικά του Λοντίγκιν:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ