ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Γιούρι Λοντίγκιν για δύο χρόνια

Ο Γιούρι Λοντίγκιν στη Λεωφόρο
Ο Γιούρι Λοντίγκιν στη Λεωφόρο EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του, καθώς συμφώνησε με τον 32χρονο τερματοφύλακα, Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συμβόλαιο δύο ετών υπέγραψε ο Ρώσος γκολκίπερ.

Ο Παναθηναϊκός ενισχύεται κι άλλο στη θέση του τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι ολοκληρώνουν την πρώτη μεταγραφή τους για τη θερινή περίοδο, καθώς ήρθαν σε συμφωνία με τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο 32χρονος γκολκίπερ μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τέλος του μηνός, καθώς αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Ηπειρώτες. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία αυτή και με άκρα μυστικότητα έκανε την κίνηση για να τον αποκτήσει, εξασφαλίζοντας θετική απάντηση στην πρόταση συνεργασίας. Μαζί και την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Του έδωσε συμβόλαιο βασικού

Ο Λοντίγκιν είχε βρεθεί στο στόχαστρο και άλλων ομάδων της Super League Interwetten. Ο έμπειρος κίπερ, με τη θητεία στη Ζενίτ, ήταν στο κάδρο του Άρη, όπως και της ΑΕΚ, πριν από την έλευση του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πρόλαβε να κλείσει το deal και να τον προσθέσει στο δυναμικό του.

Η μεταγραφή του Ρώσου πορτιέρε αποτελεί προσωπική εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι απολαβές του θα ισοδυναμούν με ποδοσφαιριστή ενδεκάδας. Μ' αυτήν την προοπτική άλλωστε πήγε στον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που υπήρχε η προοπτική της μετακίνησης σε ομάδα εκτός Ελλάδας. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εκ των κλαμπ που ενδιαφέρθηκαν σφόδρα, αλλά ο Ρώσος απέρριψε την πρόταση που του έγινε. Αντιθέτως έβλεπε με πολύ καλό μάτι το ενδεχόμενο να παίξει στο MLS, απλώς στράβωσε την τελευταία στιγμή.

Ένας εκ των Διούδη ή Μπρινιόλι θα αποχωρήσει

Προφανώς γίνεται κατανοητό πως πλέον οι Μπρινιόλι, Διούδης, Λοντίγκιν δεν χωρούν ταυτόχρονα στο ρόστερ των πρασίνων και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Λογικά θ' αποχωρήσει ο Έλληνας γκολκίπερ, εκτός κι αν έρθει πρόταση για τον Ιταλό μετά τη συνεπή παρουσία του κατά την πρώτη σεζόν του στο τριφύλλι.

Ουσιαστικά με την ένταξή του στον ευρωπαίο Παναθηναϊκό, ο Λοντίγκιν εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο αγωνιζόταν από τον Ιανουάριο του 2021. Τη φετινή σεζόν είχε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας κρατήσει σε 14 περιπτώσεις ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα, ο Λοντίγκιν, ο οποίος θα διεκδικήσει θέση βασικού στον Παναθηναϊκό, ήταν ο τρίτος σε clean sheets φέτος στο πρωτάθλημα πίσω από τον πλέον συμπαίκτη του Μπρινιόλι και τον Κουέστα.

Στην καριέρα του ο 32χρονος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί επίσης σε Άρσεναλ Τούλα, Ολυμπιακό, Γκαζιαντέπ, Ξάνθη και Ζενίτ. Με τη ρωσική ομάδα μετράει τις περισσότερές του συμμετοχές, 164 σε αριθμό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ