ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει 4 αλλαγές και το "τριφύλλι" θέλει να ανέβει ξανά για 182η μέρα στην κορυφή

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει 4 αλλαγές και το "τριφύλλι" θέλει να ανέβει ξανά για 182η μέρα στην κορυφή
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Παναιτωλικό (19:30, COSMOTE SPORTS 1HD και Live από το SPORT24) για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League ψάχνοντας για την νίκη που θα τον ανεβάσει ξανά στην 1η θέση, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει στο μυαλό του 4 αλλαγές στην αρχική 11αδα

Όλος ανταγωνισμός του Παναθηναϊκού συνέχισε με εμφατικές νίκες την Κυριακή (5/3) στην 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League (3-0 η ΑΕΚ στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, 6-0 ο Ολυμπιακός τον Λεβαδειακό στο Φάληρο, 6-0 ο ΠΑΟΚ τον Ιωνικό στην Τούμπα), η πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε από χθες (5/3) το βράδυ στα χέρια της ΑΕΚ και το "τριφύλλι" καλείται απόψε (6/3, 19:30, COSMOTE SPORTS 1HD και Live από το SPORT24) να νικήσει τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο για να κατακτήσει εκ νέου το "ρετιρέ".

Εκεί δηλαδή όπου βρισκόταν ο Παναθηναϊκός -είτε με "συγκάτοικους" ως το τέλος της 2ης αγωνιστικής, είτε εντελώς μόνος του απ’ το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου, συν τη μία εβδομάδα μετά την ήττα απ’ τον Αστέρα- στις 181 απ’ τις συνολικά 190 μέρες που έχουν "τρέξει" ως τώρα στην εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Όσο η σεζόν πλησιάζει προς το φινάλε, με τις τελευταίες "στροφές" της κανονικής περιόδου και βεβαίως τα playoffs που θα κρίνουν τον εφετινό τίτλο, κάθε ματς, κάθε βαθμός έχει... διπλή αξία κι ως εκ τούτου οι "πράσινοι" δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να ξοδέψουν βαθμούς στο αποψινό παιχνίδι με την αγρινιώτικη ομάδα, προκειμένου να κλείσουν τη regular season με δύο νίκες (ακολουθεί στις 12 Μαρτίου ο αγώνας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο), κοιτώντας πρώτα απ’ όλα τη δική τους "δουλειά" και μετά το τι κάνουν οι υπόλοιποι.

Στο γεμάτο (και) απόψε "Απόστολος Νικολαΐδης", ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει πως η κακή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου στο Φάληρο ήταν μία παρένθεση σ’ αυτό το διάστημα της αγωνιστικής "επιστροφής" τους μετά τον καταστροφικό Γενάρη, προκειμένου να επιστρέψει το... μπαλάκι της πίεσης προς την ΑΕΚ, ενόψει του δικού της αγώνα την προσεχή Τετάρτη (8/3) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και του δικού της ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (12/3) στο φίνις της regular season.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα θα είναι πλέον τέσσερις

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοίμαζε ούτως ή άλλως αλλαγές στην "πράσινη" ενδεκάδα, θέλοντας να σχηματοποιήσει το "βασικό" μοντέλο με το οποίο θα μπει το "τριφύλλι" απ’ τα μέσα Μαρτίου στους αγώνες κατάταξης, έχοντας πλέον στη διάθεσή του μετά από δύο μήνες και τον Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε με τον Μπερνάρ Ντουάρτε, ο οποίος αποκλείστηκε χθες (Κυριακή 5/3) την τελευταία στιγμή απ’ την αποστολή λόγω κολικού του νεφρού -διακόπτοντας το σερί παρουσίας του στα τελευταία 25 ματς του Παναθηναϊκού- φέρνει ακόμη μία αλλαγή στο βασικό σχήμα των "πράσινων" οι οποίοι θα παραταχθούν απόψε με τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προ 8 ημερών ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η επιστροφή του Μάγκνουσον μετά από δύο μήνες

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον έπειτα από απουσία δύο μηνών και 8+1 αγώνων (ήταν στο πάγκο στο clasico) επιστρέφει ως παρτενέρ του Μπαρτ Σένκεφελντ στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας, ενώ ο Γιάννης Κώτσιρας αναμένεται να πάρει τη θέση του Γιώργου Βαγιαννίδη στο δεξιό άκρο της αμυντικής τετράδας, έχοντας στην απέναντι πλευρά τον Χουάνκαρ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Ρουμπέν Πέρεθ και Δημήτρης Κουρμπέλης θα συνθέσουν ξανά το δίδυμο, ενώ προβάδισμα για να πάρει τη θέση του Μπερνάρ ως "8-10" έχει ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, με τους Σεμπαστιάν Παλάσιος και Ντάνιελ Μαντσίνι στα "φτερά" της επίθεσης. Στη δε κορυφή της επίθεσης, ο Άντραζ Σπόραρ αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα, έπειτα από τέσσερα σερί ματς, όπου ήρθε απ’ τον πάγκο σαν αλλαγή, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Άνταμ Τσέριν.

Οι ελπίδες του Βέρμπιτς για το ματς στο Περιστέρι

Εκτός έχει μείνει -πλην του Μπερνάρ- ο τιμωρημένος Σάρλια (έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής), αλλά και ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς που έχει πιθανότητες για να προλάβει πλέον το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μετά τη θλάση α’ βαθμού στο δικέφαλο μηριαίο μυ που υπέστη στην προπόνηση της 24ης Φεβρουαρίου.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό ματς με τον Παναιτωλικό συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Παλάσιος, Πούγγουρας και Καμπετσής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ