STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Επιβλητικός ο δικέφαλος με εξάρα και ιστορικό γκολ του Τζίμα που έσπασε το ρεκόρ του Κούδα

ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Επιβλητικός ο δικέφαλος με εξάρα και ιστορικό γκολ του Τζίμα που έσπασε το ρεκόρ του Κούδα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 6-0 του Ιωνικού στην Τούμπα σε ένα ματς στο οποίο ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας που πέτυχε το έκτο γκολ του δικεφάλου να γράφει ιστορία καθώς έσπασε το ρεκόρ του Κούδα και είναι ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Μια τρομερή παράσταση με πολλούς πρωταγωνιστές και κορυφαίων όλων των Στέφανο Τζίμα έδωσε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής επικρατώντας 6-0 του Ιωνικού στην Τούμπα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, πέτυχε τρία γκολ σε έξι λεπτά και ουσιαστικά καθάρισε την αναμέτρηση από το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο ακόμη τέρματα με το δεύτερο να έχει ξεχωριστή σημασία καθώς ο 17χρονος Τζίμας με το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις έσπασε το ρεκόρ του Κούδα και έγινε ο νεαρός σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξε το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ, μόλις στο 2' αλλά και η αποβολή του Μασάς στο 49' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επίσης ο Δικέφαλος είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ο Νάρεϊ είχε τρεις ασίστ, ενώ ο Κετζιόρα πέτυχε και αυτός το πρώτο του τέρμα με τον ΠΑΟΚ. Κερασάκι στην τούρτα και το υπέροχο τέρμα του Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Επιβλητικός ο δικέφαλος με εξάρα και ιστορικό γκολ του Τζίμα που έσπασε το ρεκόρ του Κούδα

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και το γεγονός πως ο Ιωνικός κατέβηκε στην Τούμπα με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κλειστεί στην άμυνα παρά τις πολλές απουσίες που είχε πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 2' όταν σε γύρισμα από τα αριστερά ο Νάρεϊ έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στον Ρομαό και κατέληξε στα δίχτυα του Ιωνικού για το 1-0 του δικεφάλου.

Ο Ιωνικός προσπάθησε από την πλευρά του να απειλήσει και τα κατάφερε στο 13' με το σουτ του Σεμπά που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι αλλά εν συνεχεία ήρθε ένα "καταιγιστικό" εξάλεπτο από τον ΠΑΟΚ με τρία γκολ.

Τρία γκολ σε έξι λεπτά

Αρχικά στο 24' ο Νάρεϊ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά, έκανε την προσπάθεια και την παράλληλη μπαλιά προς τον Κωνσταντέλια, ο Χουτεσιώτης προσπάθησε να διώξει αλλά η μπάλα βρήκε στον 20χρονο μέσο ο οποίος έκανε το 2-0 και πήρε το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε μια φάση καρμπόν με τον Νάρεϊ και πάλι από δεξιά να κάνει μια υπέροχη μπαλιά, αυτή τη φορά με αποδέκτη τον Μπράντον Τόμας που έκανε το πλασέ και έγραψε το 3-0. Στο 30' ο Νάρεϊ πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα και την έδωσε στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος από τα αριστερά είδε τον Χουτεσιώτη λίγο έξω από την εστία του και τον "κρέμασε" υπέροχα με το αριστερό στο ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49' ο Ιωνικός έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μασάς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές, ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμούς αλλά πέτυχε δύο ακόμη τέρματα και είχε δοκάρι.

Σκόραρε και ο Κετζιόρα

Στο 54' ο Νάρεϊ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι με τον Κετζιόρα με υπέροχη προβολή να νικάει τον Χουτεσιώτη και να σκοράρει στο ντεμπούτο του, ως βασικός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Τάισον που πέρασε εν συνεχεία στο ματς είχε μεγάλη όρεξη και στο 68' με έναν τρομερό κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη με το 5-0 να παραμένει.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τζίμας έγραψε ιστορία με τον ΠΑΟΚ όταν ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Έλληνα φορ να πετυχαίνει με κεφαλιά το τελικό 6-0 και να πανηγυρίζει μπροστά από τη θύρα 4.

ΠΑΟΚ - Ιωνικός 6-0: Επιβλητικός ο δικέφαλος με εξάρα και ιστορικό γκολ του Τζίμα που έσπασε το ρεκόρ του Κούδα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Σοάρες, Αουγκούστο (58' Ελ Καντούρι), Ντάντας, Ζίβκοβιτς (76' Ρικάρντο), Νάρεϊ (59' Τάισον), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Μπράντον (71' Τζίμας).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Κάνιας, Μασάς (46' Τσίμπσαχ), Αντούνες, Λοβέρα (77' Πογκοσιάν), Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (77' Μάνος).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ