ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν θα τα "ξηλώσει" όλα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε συνέντευξη Τύπου
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε συνέντευξη Τύπου PAUL WHITE/ASSOCIATED PRESS

Η διαφορά σκέψης και νοοτροπίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν ξεκινάει τη θητεία του στον Παναθηναϊκό με διάθεση να "ξηλώσει" όλο το ρόστερ, αλλά θα προσπαθήσει πρώτα απ’ όλα να το "ξεζουμίσει"

Από το 2015 και μετά ο Παναθηναϊκός έμπαινε κάθε καλοκαίρι, σε μία αέναη διαδικασία "ράβε-ξήλωνε" του ρόστερ του. Αλλαγές πρότζεκτ, 10 με 12 προσθήκες, άλλες τόσες (ή και παραπάνω) αποχωρήσεις και δημιουργία μίας ομάδας απ’ την αρχή. Η κεντρική στόχευση άλλαζε κάθε λίγους μήνες, παίκτες που έρχονταν με διετή και τριετή συμβόλαια, μετά από ένα χρόνο έβγαιναν εκτός πλάνου και το κλαμπ καλείτο να βρει τρόπο αποδέσμευσής τους με υψηλότατο κόστος κάθε φορά, εις βάρος των υπέρ-συμπιεσμένων οικονομικών της ΠΑΕ.

Και φέτος το καλοκαίρι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο πράσινο δυναμικό σε αποχωρήσεις, αλλά και προσθήκες. Η ειδοποιός διαφορά εντούτοις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ξεκινάει τη θητεία του στο "τριφύλλι" με διάθεση να τα "ξηλώσει" όλα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Τουναντίον, στις συζητήσεις που έχει κάνει με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, έχει ξεκαθαρίσει πως ο πρωταρχικός του στόχος είναι να αξιολογήσει σωστά κάθε μέλος του ρόστερ, κάθε παίκτη ξεχωριστά και να επιχειρήσει να πάρει πράγματα ακόμη κι από ορισμένους ποδοσφαιριστές που δεν πέρασαν τον... πήχη την περασμένη σεζόν.

Ο Σέρβος τεχνικός παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό επί μήνες. Έχει πολύ καλή εικόνα σχεδόν για όλους τους παίκτες, έχει μελετήσει με προσοχή τι δεν πήγε καλά κι γιατί δεν έδωσαν κάποιοι αυτά που μπορούσαν. Είτε με δική τους ευθύνη, είτε επειδή υπήρχαν πολλές παθογένειες σε όλο το αγωνιστικό οικοδόμημα.

Δεν έχει, ωστόσο, πρόθεση να βγάλει τους πάντες εκτός "κάδρου" κι όπως έχει επισημάνει προς τους πράσινους, υπάρχουν παίκτες της ομάδας που μπορεί να βγάλουν πολύ περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κι αυτός είναι ο πρώτος στόχος του: Να "ξεζουμίσει" το ρόστερ και να πάρει ότι καλύτερο μπορεί απ’ τον καθένα ξεχωριστά, θεωρώντας πως οι περισσότεροι στην ομάδα δεν έπιασαν ούτε καν το 50%-60% των δυνατοτήτων τους στην περσινή -"τραυματική" απ’ όλες τις απόψεις- χρονιά.

Κάποιοι θα αποχωρήσουν δεδομένα (π.χ. Αϊτόρ), είτε γιατί δεν "κούμπωσαν" και δεν "ταίριαξαν" με τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Κάποιοι άλλοι όμως, που μπορεί στο μυαλό των περισσότερων να μοιάζουν με "καμένα χαρτιά", για τον Γιοβάνοβιτς είναι δεδομένο πως μπορούν να δώσουν πολλά παραπάνω, εάν στηριχθούν εξαρχής σωστά, εισπράξουν εμπιστοσύνη και μπουν σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, με ξεκάθαρους ρόλους κι αποστολές.

Αυτό, εν πολλοίς, είναι και το πρώτο, μεγάλο "στοίχημα" του Σέρβου και μετά έπονται οι μεταγραφές. Διότι κι εκεί οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές θα είναι πολύ συγκεκριμένες. Όχι μόνο πάνω σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και σε θέματα χαρακτήρα, νοοτροπίας, συμπεριφορών εντός κι εκτός γηπέδων, αλλά και ιατρικού παρελθόντος.

Και κάθε νέος παίκτης για να φτάσει να υπογράψει, θα περάσει πρώτα από πολύ μεγάλο "κοσκίνισμα". Προκειμένου κάθε ευρώ που θα ρίξει αυτή τη φορά στην αγορά ο Παναθηναϊκός να πιάσει... τόπο και να μην πέσει στο γνωστό βαρέλι δίχως πάτο, όπου "πετάχτηκαν" τόσα και τόσα χρήματα τα προηγούμενα χρόνια...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ