ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο εξορκισμός που φέρνει Ευρώπη και η μία η αλλαγή του Γιοβάνοβιτς

Ο Αϊτόρ σε πανηγυρικό στιγμιότυπο
Ο Αϊτόρ σε πανηγυρικό στιγμιότυπο EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει πίσω του την αρνητική παράδοση της τελευταίας πενταετίας στους Ζωσιμάδες και να πάρει διπλό... Ευρώπης στο αποψινό (19:00, NOVASPORTS PRIME, Live SPORT24) καθοριστικό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όσο κι αν μαλλιάζει διαχρονικά η γλώσσα των προπονητών πως "όλοι οι αγώνες πρωταθλήματος δίνουν το ίδιο, τρεις βαθμούς", θα υπάρχουν παιχνίδια (κι όχι απαραίτητα ντέρμπι) που θα αξίζουν και θα σημαίνουν πολλά περισσότερα, σε συνδυασμό πάντα με το timing και το momentum.

Ένα τέτοιο είναι για τον Παναθηναϊκό το αποψινό (Κυριακή 10/4, 19:00, NOVASPORTS PRIME, Live SPORT24), με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs, που έρχεται ακριβώς στο σημείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά για το "τριφύλλι" και την προσπάθειά του να επιστρέψει στα Κύπελλα Ευρώπης.

Στο γήπεδο που έχει υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλο την τελευταία πενταετία, απέναντι σ' έναν αντίπαλο, ο οποίος τους έχει νικήσει έξι σερί φορές ως γηπεδούχος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας (επίδοση που δεν έχει καμία άλλη ομάδα της Λίγκας απέναντι στο "τριφύλλι", ούτε καν οι παραδοσιακοί αντίπαλοί του), ο Παναθηναϊκός καλείται να σβήσει μονοκονδυλιά όλα όσα ακολούθησαν απ’ το τελευταίο διπλό του στους "Ζωσιμάδες" στις 14 Φεβρουαρίου 2016 (3-0, με δύο γκολ του μεγάλου Μάρκους Μπεργκ κι ένα του Παναγιώτη Βλαχοδήμου).

Κι έχει μπροστά του την ευκαιρία να "ξορκίσει" την κατάρα και να κάνει το πιο σημαντικό βήμα για να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Super League Interwetten και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Υπό προϋποθέσεις δε (κι εφόσον πάντα καταφέρει να φύγει με το διπλό απ' τα Ιωάννινα) μπορεί στο τέλος της βραδιάς να έχει πλασαριστεί ακόμη και στην τριάδα, καθώς την ώρα που θα ακουμπάει στο ημίωρο το δικό του ματς, θα αρχίζει στο ΟΑΚΑ το ΑΕΚ-Άρης, στο οποίο ένας εκ των δύο (ή και οι δύο) θα χάσει βαθμούς.

Το ζητούμενο βεβαίως σ' αυτή τη φάση είναι το τι θα κάνει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός και μετά όλοι οι άλλοι. Για να έχει όμως αντίκρισμα η μεγάλη νίκη της περασμένης Κυριακής επί του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να ζευγαρώσει το "τριφύλλι" τα τρίποντά του στους αγώνες κατάταξης, υπερκαλύπτοντας τη σε βάρος του διαφορά με την οποία μπήκε στα playoffs απέναντι σε ΑΕΚ (-4) και Άρη (-3).

Κάποιες ευκαιρίες δεν πρέπει να ξοδεύονται και είναι αλήθεια πως ο εφετινός Παναθηναϊκός, έχοντας αδικήσει πολλάκις τον εαυτό του φέτος, πέταξε πολλούς βαθμούς στην πορεία των 29 προηγούμενων αγώνων του σε κανονική περίοδο (κυρίως) και playoffs. Μα απόψε καλείται να κάνει το πιο σημαντικό βήμα της "επιστροφής", στο ματς που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως "κλειδί" σε όλη τη σειρά των αγώνων κατάταξης.

Στον άξονα η μόνη αλλαγή

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα στην ενδεκάδα που πήρε τη νίκη την περασμένη Κυριακή (3/4) κόντρα στον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια δε, η μόνη αλλαγή που σκοπεύει να κάνει αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου θα πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του τραυματία Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος μπήκε στα "πιτς" πριν από μία εβδομάδα με τράβηγμα στο δικέφαλο και κάνει αγώνα δρόμου (και με καλές πιθανότητες) για να προλάβει το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (17/4) με τον Ολυμπιακό στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (και λόγω χαρακτηριστικών και λόγω του μεγαλύτερου ρυθμού που έχει στα πόδια του) δείχνει να είναι το φαβορί έναντι των Δημήτρη Κουρμπέλη και Μαουρίσιο, αν κι ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει ανοίξει ακόμα στο 100% τα χαρτιά του.

Αυξημένες ευθύνες ο Γκατσίνοβιτς

Ο Γκατσίνοβιτς θα πάρει θέση στο "10" πίσω απ' τον Ιωαννίδη με αυξημένες ευθύνες και αρμοδιότητες στη δημιουργία ελλείψει του "Βίγια", οι σούπερ φορμαρισμένοι Παλάσιος και Αϊτόρ θα είναι ξανά τα δύο "φτερά" της επίθεσης του "τριφυλλιού", ενώ την αμυντική τετράδα μπροστά απ' τον Μπρινιόλι θα αποτελέσουν ξανά οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ.

Εκτός έμειναν ο Καρλίτος Λόπεθ ελέω γάμπας και ο Φεντερίκο, Μακέντα που είναι σε διαδικασία επιστροφής (πολύ πιθανό να μπει την άλλη εβδομάδα στην αποστολή του clasico, για πρώτη φορά μετά την επέμβασή του στον αστράγαλο στις 16 Φεβρουαρίου), με αποτέλεσμα ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός της αποστολής να είναι ο Φώτης Ιωαννίδης.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" συγκροτούν οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ