ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος ζήτησε απ' τον Μπένετ να έρθουν καλύτεροι διαιτητές και να αναλάβει συνολικά τις ευθύνες του

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος ζήτησε απ' τον Μπένετ να έρθουν καλύτεροι διαιτητές και να αναλάβει συνολικά τις ευθύνες του
INTIME SPORTS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των 6 ομάδων με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε να έρθουν καλύτεροι διαιτητές.

Η παρουσία του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου στη συνάντηση των 6 ομάδων που μετέχουν στα playoffs με τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3), κράτησε περίπου μία ώρα, καθότι ο ίδιος είχε ενημερώσει πως θα έπρεπε να αποχωρήσει λόγω μίας πολύ σοβαρής επαγγελματικής υποχρέωσής του κι ενός ταξιδιού που έπρεπε να κάνει μέσα στην ημέρα.

Γι' αυτό και ήταν απ' τους πρώτους που πήραν το λόγο στο μίτινγκ με τις διοικητικές "κεφαλές" και τα υψηλόβαθμα στελέχη των υπολοίπων ομάδων, εστιάζοντας εξ αρχής στο θέμα της ποιότητας των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα και των κινήσεων που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια των playoffs και playouts.

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε πως είναι ανεπίτρεπτο να έρχονται διαιτητές επιπέδου Νταμπάνοβιτς και τόνισε προς τον Στιβ Μπένετ, πως είναι δικό του ζήτημα και δική του υποχρέωση να βρει τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να διασφαλίσει την παρουσία ξένων διαιτητών υψηλότερου επιπέδου στο πρωτάθλημα.

Πρόσθεσε επίσης πως κι ο ίδιος είχε επικοινωνία επί προσωπικού με υψηλά κλιμάκια της UEFA, στην οποία του μεταφέρθηκε η δυσκολία, αλλά και η αρνητική διάθεση που υπάρχει από αρκετούς ρέφερι επιπέδου UEFA Elite να έρθουν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως ακόμη κι έτσι είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εγγυάται ένα πολύ καλύτερο και σαφώς υψηλότερο επίπεδο των διαιτητών που θα φέρνει στα playoffs και playouts.

Επ' αυτού μάλιστα ανέφερε πως το αμέσως επόμενο επίπεδο απ' την κατηγορία UEFA Elite, δεν θα πρέπει να είναι "Νταμπάνοβιτς", αφού υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα που είναι και στην Category One με τους οποίους θα μπορούσαν να υπάρξει μία σημαντική προεργασία από την ομοσπονδία και τον αρχιδιαιτητή, ώστε να έρθουν στα ελληνικά παιχνίδια.

Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του υποστήριξε πως ο ίδιος προσωπικά δεν θα ήταν αρνητικός να οριστούν και να σφυρίξουν σε αγώνες ακόμη κι Έλληνες διαιτητές, υπό την προϋπόθεση όμως θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις σε βάρος τους, εάν κάνουν λάθη που θα αλλοιώσουν τις βαθμολογικές ισορροπίες των playoffs και η ΚΕΔ θα αναλάβει αντίστοιχα και τις δικές της ευθύνες πάνω σ' αυτό. Καταλήγοντας ο Γιάννης Αλαφούζος πως το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ένα και μόνο: να υπάρχει ισονομία σ' όλη τη σειρά των αγώνων των playoffs, αλλά και στα playouts.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός πρότεινε να ζητηθεί η συνδρομή της UEFA και της FIFA τόσο για την εξεύρεση όσο και την προστασία των διαιτητών που θα σφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δείτε όλη την εκπομπή του Show Must Go On για τη σύσκεψη των έξι με τους Μπαλτάκο - Μπένετ:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ