ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο 50άρης Γιοβάνοβιτς και το "κλειστό" γκρουπ των 15 προπονητών

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ιωνικό συμπλήρωσε 50 ματς πρωταθλήματος στον πάγκο του Παναθηναϊκού και έγινε μόλις ο 15ος τεχνικός σε σύνολο 61 προπονητών από καταβολής Α' Εθνικής που πέτυχε κάτι τέτοιο.

Ο δεύτερος γύρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό καθώς η ισοπαλία στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό ήταν ουσιαστικά η πρώτη γκέλα της φετινής σεζόν για το τριφύλλι μετά από δεκατέσσερα ματς. Παρόλα αυτά το ματς της 14ης αγωνιστικής της Super League ήταν σημαδιακό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του τριφυλλιού.

Ο Σέρβος τεχνικός καθοδήγησε για 50η φορά τους πράσινους σε ματς πρωταθλήματος και μπήκε σε ένα κλειστό γκρουπ μόλις 15 προπονητών που από το 1959-60' έως και σήμερα έχουν καθίσει σε 15 και περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας.

Μιλάμε για προπονητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο σύλλογο και που έχουν μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας της ομάδας. Φυσικά το επίτευγμα του Γιοβάνοβιτς ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται στο τριφύλλι γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως αυτά 63 χρόνια συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε 61 προπονητές και μόλις οι 15, δηλαδή το 25% σχεδόν έχει καθίσει στον πάγκο σε 50 και πλέον αγώνες.

Φυσικά ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να ανέβει και άλλο στη σχετική λίστα και στο τέλος αυτής της σεζόν το πιθανότερο είναι πως θα έχει μπει και στην πρώτη δεκάδα. Μπροστά του μεταξύ άλλων βρίσκονται προπονητές όπως οι Δανιήλ, Μπόμπεκ, Πετρόπουλος, Πούσκας, Ρότσα, Γκέιμ, Γκόρσκι, Όσιμ.

Δείτε τη σχετική λίστα με τους προπονητές που έχουν 50+ παιχνίδια στον Παναθηναϊκό:

  1. Βασίλης Δανιήλ 161
  2. Στέφαν Μπόμπεκ 150
  3. Λάκης Πετρόπουλος 143
  4. Φέρεντς Πούσκας 136
  5. Χουάν Ραμόν Ρότσα 97
  6. Χάρι Γκέιμ 91
  7. Γιάννης Αναστασίου 88
  8. Ζεσουάλδο Φερέιρα 71
  9. Κάζιμιρ Γκόρσκι 66
  10. Γιώργος Δώνης 66
  11. Ίβιτσα Όσιμ 61
  12. Γιάτσεκ Γκμοχ 61
  13. Μαρίνος Ουζουνίδης 57
  14. Γκούντερ Μπένγκστον 51
  15. Ιβάν Γιοβάνοβιτς 50

Οι προπονητές που έχει προσπεράσει

Την ίδια ώρα ο Σέρβος τεχνικός έχει αφήσει πίσω του και έχει ξεπεράσει αξιόλογους προπονητές που είχαν καθοδηγήσει το τριφύλλι στο παρελθόν. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι πίσω από τον Γιοβάνοβιτς.

Σε αυτή τη λίστα συναντάμε τα ονόματα των Τεν Κάτε, Κυράστα, Μαρκαριάν, Μαλεζάνι, Πεσέιρο, Μηγιάκη, Μορέιρα, Στραματσόνι, Σουμ, Τσούτσο, Σίμο, Μπόλονι, Πάκερτ, Σενέκοβιτς, Ζάετς, Νιόπλια, Μπόνεφ, Μουνιόθ, Χόχμπεργκερ, Πεζάολα, Κόβατς, Αναστασιάδη, Σκάζνι, Αποστολάκη, Φάμπρι, Τσάκο, Παπαεμμανουήλ, Ίβιτς, Θεοφάνη, Γαζή, Βονόρτα, Τζουνάκο, Πανάκη, Σάντος, Μπάκε, Συλαϊδόπουλο, Βέλιτς, Παπουλίδη, Άλεν, Καλογερά, Γκούτμαν, Γαλάκο, Καρούλια, Ρούτερ, Φυλακούρη και Πογιάτος.

Ο απολογισμός του Ιβάν

Σε αυτά τα 50 παιχνίδια ο απολογισμός του Σέρβου προπονητή είναι 30 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες και είναι άξιο αναφοράς πως και σε επίπεδο νικών ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει το όνομα του να φιγουράρει στην 15η θέση της σχετικής κατάταξης. Καθώς μόλις δεκαπέντε είναι οι προπονητές με 30+ νίκες στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Βέβαια στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν προπονητές που έπιασαν τον συγκεκριμένο στόχο με λιγότερα παιχνίδια όπως οι Μαρκαριάν, Κυράστας και Τεν Κάτε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ