ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μόνιμη "παραφωνία" ο Κουζνιέτσοφ

Οι Κουζνιέτσοφ και Μπόλονι σε αγώνα του Παναθηναϊκού
Οι Κουζνιέτσοφ και Μπόλονι σε αγώνα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Οι... non-stop καυγάδες του άμεσου συνεργάτη του Λάζλο Μπόλονι, Σεργκέι Κουζνιέτσοφ με παίκτες του Παναθηναϊκού, τα περιστατικά με Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Σέχου κι ο τελευταίος τσακωμός με τον Αϊτόρ, στο τέλος μίας εβδομάδας όπου όλοι οι υπόλοιποι έβαλαν... νερό στο κρασί τους και συμμετείχαν σε μία συντονισμένη προσπάθεια για να έρθουν ένα βήμα πιο "κοντά" προπονητής και ποδοσφαιριστές.

Σ’ όλη αυτή την (σχεδόν) πεντάμηνη πορεία του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του Παναθηναϊκού (20 Οκτωβρίου έγινε η επίσημη παρουσίασή του), ένας απ’ τους -αρκετούς- λόγους που δημιουργήθηκαν κατά καιρούς εντάσεις στο εσωτερικό του "τριφυλλιού", δεν ήταν μόνο ο "εκρηκτικός" χαρακτήρας του Ρουμάνου τεχνικού. Αλλά και η συμπεριφορά του άμεσου συνεργάτη του, Σεργκέι Κουζνιέτσοφ, ο οποίος έχει ένα μόνιμα συγκρουσιακό προφίλ που προκαλεί εντάσεις, έχοντας τσακωθεί ήδη με πολύ κόσμο εντός της ομάδας.

Όχι μια και δυο, αλλά πολύ περισσότερες φορές, υπήρξε "πρωταγωνιστής" σε διάφορα "επεισόδια". Κάποια εξ αυτών είδαν το φως της δημοσιότητας, κάποια όλα όχι... Η ουσία είναι πως ο αψύς κι απότομος τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει καταστάσεις στην καθημερινότητα της ομάδας δημιουργεί διαρκώς "θέματα".

ΥΠΕΡΕΒΗ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ

Ο Μπόλονι έχει μία διαδρομή δεκαετιών στο ποδόσφαιρο κι ως ένα βαθμό (και μέτρο), "δικαιούται" να πει και δύο λόγια παραπάνω ή να βγάλει μεγαλύτερη ένταση, όντας ο προπονητής της ομάδας. Ο Κουζνιέτσοφ, ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις που υπερέβη σε μεγάλο βαθμό τα... εσκαμμένα με τον τρόπο του και τη συμπεριφορά του, βάζοντας "φωτιές".

Μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, είχε πολύ έντονο διάλογο με τον (επίσης "εύφλεκτο") Βιγιαφάνιες και νωρίτερα με τον Χουάνκαρ.

ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΜΕ ΜΑΚΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (20/12), στο φινάλε του πρώτο γύρου, τσακώθηκε "χοντρά" με τον Μακέντα, ο οποίος είχε γίνει αλλαγή κι όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε, έδινε οδηγίες από τον πάγκο, μιλώντας σε συμπαίκτες για να τους βοηθήσει να αποφεύγουν κάποια λάθη.

Ο Ρωσο-ουκρανός γύρισε και είπε ορθά-κοφτά στον 29χρονο επιθετικό "σκάσε και μην ξαναμιλήσεις...", ο Μακέντα νιώθοντας θιγμένος (και με τους παλμούς στο... 200 απ’ την ένταση του ματς) του απάντησε σε αντίστοιχο ύφος και πήγε να γίνει μεγάλος καυγάς εν ώρα αγώνα, τον οποίο απέτρεψαν οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στον πάγκο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, εντούτοις, "στιγμάτισε" μόνο τον Μακέντα που "κρεμάστηκε" στα... μανταλάκια ως " απείθαρχος" (τη στιγμή που επί δύο χρόνια δεν είχε καν... ακουστεί η φωνή του στα αποδυτήρια) κι ο Κουζνιέτσοφ το πέρασε "άβρεχτος".

ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΣΤΟΥ ΣΕΧΟΥ

Ένα μήνα μετά, στις 20 Ιανουαρίου, ο 39χρονος βοηθός του Μπόλονι τσακώθηκε σε προπόνηση με τον Χρίστο Σέχου, όταν ο τελευταίος έδειξε όχι μόνο να αδιαφορεί σε παρατήρηση που του έκανε για την εκτέλεση μίας άσκησης, αλλά έκανε και μία κίνηση "απαξίωσης".

Κι ο Κουζνιέτσοφ πήρε... φόρα και τον έσπρωξε με δύναμη από πίσω, με αποτέλεσμα να απειληθεί ξανά σοβαρός καυγάς.

Ο ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΜΕ ΑΪΤΟΡ

Τελευταίο (γνωστό) επεισόδιο, ο τσακωμός του με τον Αϊτόρ στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου (13/03), την παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Ο "ευερέθιστος" Ρωσο-ουκρανός βοηθός, θεώρησε πως μία απ’ τις ατάκες που είπε ο Αϊτόρ σε άσκηση πάνω στα τελειώματα των φάσεων αφορούσε τον ίδιο και του ζήτησε το λόγο με πολύ άκομψο τρόπο.

Στα όρια της προσβολής (ξανά), με αποτέλεσμα να αντιδράσει κι ο Αϊτόρ. Και μολονότι παρενέβησαν "πυροσβεστικά" οι υπόλοιποι, ο Κουζνιέτσοφ ενημέρωσε σχετικά τον Μπόλονι κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής για ένα παιχνίδι τον 25χρονο εξτρέμ, δίκην "σιωπηρής τιμωρίας".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ "ΑΓΙΟΙ" ΚΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Κι όλα αυτά στο τέλος μίας εβδομάδας όπου προηγήθηκε τεράστια (και συντονισμένη) προσπάθεια απ’ την κορυφή της διοικητικής "πυραμίδας", προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στα "πράσινα" αποδυτήρια: Με group therapy Ντρεοσί-Μπόλονι-παικτών, συζήτηση Αλαφούζου με τους αρχηγούς και τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους για να ρίξουν νερό στο... κρασί τους, να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και να λειτουργήσουν με το "εμείς", μέχρι το φινάλε της χρονιάς, για να μπορέσουν διεκδικήσουν ως το τέλος μία θέση στην τετράδα.

Η ομάδα δεν "επηρεάστηκε" απ’ το επεισόδιο του Σαββάτου ανάμεσα σε Αϊτόρ και Κουζνιέτσοφ, διότι οι συζητήσεις που έγιναν μεσοβδομάδα είχαν "βαθιές ρίζες" κι έθεσαν όλο το πλαίσιο των σχέσεων εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εντελώς διαφορετική "βάση".

Και βεβαίως δεν είναι πάντα "άγιοι" και οι παίκτες. Ο Αϊτόρ για παράδειγμα δεν ήταν διόλου συγκεντρωμένος τις τελευταίες προπονήσεις, βγάζοντας μεγάλη νωχελικότητα.

Τούτο όμως δεν "δικαιολογεί" και τις συμπεριφορές του βοηθού του Μπόλονι, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως έχει μάθει να λειτουργεί σε πιο "απόλυτες" συνθήκες και με πιο "σκληρές" και "στρατιωτικού τύπου" συμπεριφορές.

Όλο αυτό όμως στο τέλος της ημέρας αδικεί την ίδια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, για να "ηρεμήσει" το "Γ. Καλαφάτης", με τον Κουζνιέτσοφ να παραμένει η μοναδική "παραφωνία" στο κομμάτι της συμπεριφοράς...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ