ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: "Τσεκάρει" και την περίπτωση του διεθνούς Μαροκινού στόπερ, Ζουχαΐρ Φεντάλ

Zouhair Feddal of Sporting CP celebrates after scoring a goal during the Portuguese League football match between Sporting CP and CD Nacional at Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal on May 1, 2021. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)
Zouhair Feddal of Sporting CP celebrates after scoring a goal during the Portuguese League football match between Sporting CP and CD Nacional at Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal on May 1, 2021. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto) PHOTO BY PEDRO FIUZA / NURPHOTO VIA AFP

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του 32χρονου Μαροκινού στόπερ, Ζουχαΐρ Φεντάλ, ο οποίος έμεινε ελύθερος από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για την ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ισλανδίας, Χόρντουρ Μάγκνουσον, το όνομα του οποίου έφερε στο φως της δημοσιότητας από της 8 Ιουνίου το SPORT24, φαίνεται πως δεν "παίζει" μόνος του για τον παίκτη που θα κληθεί να αντικαταστήσει το κενό που θα δημιουργηθεί στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού με την επικείμενη πώληση του Φραν Βέλεθ στην Αλ Φατέχ (αν δεν... τσακίσει κάτι στο 90’ με την παραχώρηση του Ισπανού).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "πράσινοι" τσεκάρουν κι άλλες περιπτώσεις έμπειρων κεντρικών αμυντικών στην αναζήτηση μίας ισχυρής προσωπικότητας για την οπισθοφυλακή τους και μέσα στα ονόματα που εξετάζονται είναι κι αυτό του διεθνούς Μαροκινού Ζουχαΐρ Φεντάλ (εκ των αρχηγών της Εθνικής Ομάδας της χώρας του), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο 32χρονος στόπερ έχει πίσω του μία πολύ "γεμάτη" πορεία, με παραστάσεις σε μεγάλα πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί εκτός απ’ την Ραμπάτ της πατρίδας του και στις Πάρμα, Σιένα, Παλέρμο στην Ιταλία, Λεβάντε, Αλαβές, Μπέτις στην Ισπανία και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στην Πορτογαλία.

Συνολικά μετράει 108 αγώνες στη La Liga (8 γκολ, 6 ασίστ), 42 ματς στην Πορτογαλία (2 γκολ, 4 ασίστ), 20 ματς στη Serie A και 27 στη Serie B.

Με τα "λιοντάρια" της Λισσαβόνας κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021 (όντας βασικό κι αναντικατάστατο μέλος, 34 ματς, 2 γκολ 4 ασίστ), ενώ σήκωσε τα δύο τελευταία League Cup Πορτογαλίας και το Super Cup της χώρας το καλοκαίρι του 2021.

Η Σπόρτινγκ δεν ενεργοποίησε την οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του στο τέλος της περασμένης χρονιάς, έπειτα από απόφαση του προπονητή της, του Αμορίμ, ο οποίος θέλει να προχωρήσει σε μία συνολική αλλαγή της αμυντικής γραμμής της ομάδας του την επόμενη σεζόν.

Για την απόκτησή του αριστεροπόδαρου στόπερ (ύψους 1,91μ.) έχουν δείξει ενδιαφέρον η Αλμερία και η Έλτσε, αλλά κι ένας πορτογαλικός σύλλογος, με τον Παναθηναϊκό να παρακολουθεί με προσοχή την περίπτωσή του εδώ κι αρκετό καιρό, όπως έχει κάνει αντίστοιχα και με τον Μάγκνουσον.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ