ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Στην pole position για τον αντί-Βέλεθ ο Ισπανός Ιγκνάσι Μικέλ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Στην pole position για τον αντί-Βέλεθ ο Ισπανός Ιγκνάσι Μικέλ
AP PHOTO/M.POZO

Παράλληλα με την ενίσχυση στον άξονα, στον Παναθηναϊκό προχωρούν τις διαδικασίες για τον διάδοχο του Φραν Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, με τον 29χρονο Ιγκνάσι Μικέλ της Χετάφε να έχει μπει ήδη στην pole position.

Παράλληλα με την (άμεση) ενίσχυση στις θέσεις του άξονα της μεσαίας γραμμής (κλεισμένος ο Σλοβένος Τσέριν, εν αναμονή απάντησης του Αυστριακού Σεπφ, κοντά στην απόκτηση επιτελικού μέσου), στον Παναθηναϊκό "τρέχουν" πλέον και τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα, προχωρώντας τις διαδικασίες και για τον αντικαταστάτη του Φραν Βέλεθ στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας. Εκεί όπου πλέον έχει μπει στην... pole position ο Ισπανός Ιγκνάσι Μικέλ που ανήκει στην ισπανική Χετάφε.

Ο 29χρονος στόπερ είναι μία απ’ τις τέσσερις περιπτώσεις υποψηφίων κεντρικών αμυντικών που είχαν προκριθεί στην τελική λίστα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Ισλανδό Χόρντουρ Μάγκνουσον και τον Μαροκινό Ζουχαΐρ Φεντάλ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μελέτησε όλες τις περιπτώσεις εξονυχιστικά και πλέον ο Μικέλ δείχνει να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την τελική επιλογή, καθώς καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα "θέλω" του Σέρβου τεχνικού για τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του Βέλεθ στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού: Ύψος (1,89μ.), δύναμη, εμπειρία σε υψηλότερο επίπεδο, ηγετικό προφίλ, αριστεροπόδαρος και μεγάλη συμμετοχή στο build up της ομάδας από την άμυνα.

Το κασέ του είναι λίγο κάτω από τις 800.000 ευρώ και οι "πράσινοι" σκοπεύουν να ξεκινήσουν άμεσα τις συζητήσεις με την πλευρά του Ισπανού, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τη Χετάφε και λογικά δεν θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες στο να "σπάσει" τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του εκεί.

Ο Μίκελ ξεκίνησε την καριέρα του απ’ τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, προτού μετακινηθεί στην Κορνέλια το 2004 κι από εκεί στην Άρσεναλ το 2008. Στα τρία χρόνια που έμεινε στην ομάδα του Λονδίνου (με έναν ενδιάμεσο δανεισμό στη Λέστερ) έπαιξε 14 ματς κι ακολούθως έφυγε για την πατρίδα του.

Ακολούθησαν κατά σειρά οι μετακινήσεις του σε Πονφεραντίνα και Λούγκο, ενώ το 2018 επανήλθε σε πιο υψηλό επίπεδο παίρνοντας μεταγραφή για τη Μάλαγα. Ακολούθησε η αγορά του απ’ τη Χετάφε το 2018 αντί 5 εκατ. ευρώ.

Δεν μπόρεσε ωστόσο, να βρει φανέλα βασικού στην ομάδα της Μαδρίτης και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Τζιρόνα, Λεγανιές και Ουέσκα, μετρώντας 35 συμμετοχές και 4 γκολ με την τελευταία στο περσινό πρωτάθλημα της LaLiga2.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ