ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Κίνηση για κεντρικό χαφ επιπέδου και κόστους "Μπερνάρντ"

Ο Μπερνάρντ κατά την παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό
Ο Μπερνάρντ κατά την παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Ειλημμένη είναι, πλέον, η απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να τρυπήσει το οικονομικό ταβάνι και να φέρει έναν χαφ από κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης που θα καλύπτει τις προϋποθέσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη επενδύσει συνολικά πάνω από 10 εκατ. ευρώ από το εφετινό μπάτζετ του για τα επτά θερινά, μεταγραφικά αποκτήματά του (Μπερνάρντ, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον, Τσέριν, Λοντίγκιν, Γκάνεα). Τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τα συμβόλαιά τους για τη σεζόν 2022/23 (5 εκατ. ευρώ "καθαρά"), όσο και για τα χρήματα προς τις ομάδες (3,5 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ για τον Σπόραρ, 450.000 ευρώ στη Νυρεμβέργη για τον Τσέριν) ή τις προμήθειες των ατζέντηδων.

Παρόλα αυτά ετοιμάζεται για άλλο ένα, τελευταίο, "μεγάλο χτύπημα". Σαν grand finale ή κερασάκι στην τούρτα και θ' αφορά τον έναν εκ των δύο κεντρικών χαφ που θα αποκτηθούν για να γεμίσουν τον λειψό άξονά του. Θα πρόκειται δηλαδή για τον παίκτη που προορίζεται ως βασική επιλογή στο rotation.

Η απόφαση για νέα οικονομική υπέρβαση

Η απόφαση που έχει ληφθεί στα υψηλά κλιμάκια της "πράσινης" ΠΑΕ είναι να γίνει κίνηση για έναν χαφ επιπέδου, αλλά και... κόστους "Μπερνάρντ". Δηλαδή να υπάρξει άλλη μία μεγάλη επένδυση με ποδοσφαιριστή "πρώτης γραμμής", ο οποίος θα έχει βιογραφικό και υψηλές παραστάσεις όπως ο Βραζιλιάνος, αλλά ταυτόχρονα θα καλύπτει τα στοιχεία που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον άξονα και δη τις θέσεις "8" και "6" (χαφ με ταχύτητα, aggressive χαρακτηριστικά, ικανότητα στο κράτημα της μπάλας).

Γι' αυτό και είναι ξεκάθαρη βούληση να επενδυθεί ακόμη ένα υψηλό ποσό τόσο σε ομάδα όσο και σε συμβόλαιο ποδοσφαιριστή, με στόχο να ανέβει κι άλλο το επίπεδο του ρόστερ μ' έναν χαφ που θα κάνει τη... διαφορά, μαζί με τους Ρούμπεν, Κουρμπέλη, Τσέριν και Μπερνάρ.

Μάλιστα, εδώ κι αρκετές ημέρες εξετάζονται με μεγάλη προσοχή αρκετές περιπτώσεις μέσων από μεγάλα πρωταθλήματα (δίχως να έχουν ξεκινήσει ακόμη συζητήσεις με τους περισσότερους), με τους "πράσινους" να έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: το γεγονός ότι στην Ελλάδα παραμένει ανοικτό το μεταγραφικό "παράθυρο" έως τις 15 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που στις περισσότερες χώρες οι αγορές έχουν πλέον κλείσει, αλλά έχουν ξεμείνει αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές σε ομάδες μεγάλων λιγκών που δεν υπολογίζονται.

Ο δεύτερος χαφ θα είναι νεότερος

Πέρα από τον βασικό κεντρικό μέσο, θα γίνει κίνηση για τη μεταγραφή ενός δεύτερου χαφ, ο οποίος θα είναι πιο νέος ηλικιακά και θα έρθει ως έξτρα επιλογή στο rotation για το "8", με προοπτική για το παρόν και το μέλλον.

Από εκεί και πέρα, το ρόστερ θα κλείσει εκεί, εκτός αν στην πορεία των επόμενων δύο εβδομάδων προκύψει κάποια αποχώρηση απ’ το κέντρο της "πράσινης" άμυνας ή βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση "πρώτης γραμμής" για την επίθεση.

Τι ισχύει για όσους δεν υπολογίζονται

Σε ό,τι αφορά τέλος, τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και παραμένουν για την ώρα στο ρόστερ (Διούδης, Σαβιέρ), στον Παναθηναϊκό εξετάζουν διάφορες λύσεις από πρωταθλήματα που έχουν ακόμη ανοικτά παράθυρα και ίσως να υπάρξουν εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα. Ειδάλλως θα παραμείνουν στο δυναμικό, δίχως να είναι στα πλάνα ως τον Ιανουάριο του 2023.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ