ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η ελληνική λίστα για τον 4ο στόπερ, ο Οικονόμου, ο Γούτας κι ο... Πούγγουρας

Ο Μάριος Οικονόμου
Ο Μάριος Οικονόμου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύο Έλληνες που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό για τον 4ο στόπερ της άμυνας και η πιθανότητα αλλαγής δεδομένων με τον Πούγγουρα τον οποίο δεν έχουν... αποχαιρετίσει ακόμα οι "πράσινοι".

Με δεδομένη την επιθυμία των ανθρώπων του "ριφυλλιού να κλείσει τουλάχιστον ο ένας απ’ τους δύο στόπερ που θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός ως την εκκίνηση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, οι "πράσινοι" κινούνται τις τελευταίες ημέρες σε πολλά και διαφορετικά"μέτωπα.

Έχοντας επαφές τόσο για τον τρίτο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον και αποκτηθεί για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις φανέλα βασικού, όσο και για τον στόπερ που θα αποκτηθεί ως τέταρτη επιλογή στο rotation της αμυντικής γραμμής.

Με βάση το πώς εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες οι επαφές με όλους τους υποψηφίους, φαντάζει πλέον αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσει -χρονικά- πρώτα ο τέταρτος κεντρικός αμυντικός που θα υπολογίζεται ως εναλλακτική (θεωρητικά πάντα, διότι όλοι κι όλα στο γήπεδο κρίνονται) και να ακολουθήσει ο εν δυνάμει βασικός στόπερ το προσεχές διάστημα, διότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που φαίνεται πως αξίζει να περιμένει λίγο ο Παναθηναϊκός.

Δεν είναι κρυφό επίσης πως στο τριφύλλι θα προτιμούσαν ο παίκτης που θα αποκτηθεί για την πίσω γραμμή του rotation της άμυνας να είναι Έλληνας, τόσο για να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο, όσο και για τη λίστα γηγενών που θα πρέπει να δηλωθεί στην UEFA και στη λίστα του Παναθηναϊκού υπάρχουν κι ελληνικές επιλογές.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προταθεί στους "πράσινους" τόσο ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος μένει ελεύθερος απ’ την Σαμπντόρια, όσο κι ο Δημήτρης Γούτας που ολοκληρώνει την άκρως επιτυχημένη συνεργασία του με τη Σίβασπορ, η οποία συνοδεύτηκε με μία εξαιρετική πορεία στο εφετινό Europa Conference League.

Για τον 31χρονο Οικονόμου, άλλοτε στόπερ της ΑΕΚ, της Κοπεγχάγης, της Μπολόνια, της ΣΠΑΛ, της Μπάρι και του ΠΑΣ Γιάννινα, υπήρξε ένα εσωτερικό τσεκάρισμα με τους ανθρώπους της ομάδας να συλλέγουν πληροφορίες για τη κατάστασή του τα τελευταία δύο χρόνια κι απ’ τον Ζέκα με τον οποίο συνυπήρξε στην Κοπεγχάγη, αλλά ακόμη κι απ’ την πλευρά του Τζούριτσιτς, καθότι υπήρξαν συμπαίκτες πέρσι στην Σαμπντόρια.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την περίπτωση του Γούτα για τον οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον και η τουρκική Σαμσουνσπόρ.

Το ενδεχόμενο ανατροπής με Πούγγουρα

Εκτός απ’ τις περιπτώσεις που υπάρχουν στην αγορά, υπάρχει πάντοτε ανοικτό το ενδεχόμενο της (απόλυτης) ανατροπής και με τον Αχιλλέα Πούγγουρα, μολονότι με το τριφύλλι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε δέκα μέρες.

Η εισήγηση που είχε γίνει πριν λίγο καιρό απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξαρχής υπέρ της παραμονής του Μακεδόνα στόπερ στην ομάδα και το θέμα επί της ουσίας αφορούσε εξαρχής τον ίδιο τον παίκτη.

Και το κατά πόσο ήταν διατεθειμένος να αποδεχθεί τον συγκεκριμένο ρόλο στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών του Παναθηναϊκού, έχοντας παίξει συνολικά 21 αγώνες την τελευταία διετία, καθώς θα ήθελε κι ο ίδιος να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο τη νέα σεζόν, όπου κι αν αγωνιζόταν.

Το γεγονός πάντως πως ο Παναθηναϊκός εν έχει βγάλει ως τώρα αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση για τον ίδιο, όπως είχε κάνει αντίστοιχα για όλους όσοι αποχώρησαν (Κουρμπέλης, Σάντσες, Σάρλια), σημαίνει πως κρατάει ανοικτή την πόρτα για τον 27χρονο στόπερ. Και ίσως εντέλει να προκύψει ανατροπή δεδομένων τις επόμενες ημέρες…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ