THE SPORTS ECONOMIST

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Έχει ανέβει για τον Αντούνα με νέα πρόταση

Ο Αριέλ Αντούνα
Ο Αριέλ Αντούνα 2021 FERNANDO LLANO/AP IMAGES

Εξαντλεί τα περιθώρια και πιέζει ο Παναθηναϊκός ώστε να πετύχει ένα πανάκριβο και πολύ δύσκολο deal για την απόκτηση του Ουριέλ Αντούνα. Οι πράσινοι έχουν αυξήσει περισσότερο την προσφορά τους, αξιοποιώντας και την επιθυμία του ποδοσφαιριστή για μεταγραφή στην Ευρώπη

Όταν το SPORT24, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αποκάλυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Κάρλος Ουριέλ Αντούνα, υπογραμμίστηκε πως αυτό είχε ήδη πάρει επίσημη μορφή. Μεξικάνικα media έκαναν χτες λόγο για πρόταση ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τους "πράσινους". Και ισχύει. Με τη διαφορά πως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ – και όχι δολάρια όπως ανέφεραν οι Μεξικάνοι – ήταν το ποσό που περιλάμβανε η πρώτη προσφορά του Παναθηναϊκού, η οποία και έγινε πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Πρόταση που προέβλεπε αρχικά τον δανεισμό, με loan fee 600.000 ευρώ, του διεθνή Μεξικανού μεσοεπιθετικού ως το τέλος της σεζόν, οπότε και θα ενεργοποιούνταν η συγκεκριμένη option αγοράς (3,5 εκατ.).

Η Κρουζ Αζούλ αρνήθηκε, αξιώνοντας 7 εκατομμύρια ευρώ. Υπό άλλες συνθήκες, κάτι τέτοιο θα τερμάτιζε οποιαδήποτε συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός όμως επανήλθε, δείγμα και αυτό της αποφασιστικότητας να εξαντληθούν τα περιθώρια της πολύπλευρα πολύ δύσκολης περίπτωσης του Αντούνα, ο οποίος βάσιμα πλέον μπορεί να θεωρηθεί κύριος στόχος για τη θέση του εξτρέμ.

Στο μεσοδιάστημα λοιπόν, οι πρωτοπόροι της Super League έχουν ανεβάσει την προσφορά τους. Διατηρείται πάντα ως μορφή ο αρχικός δανεισμός (όπως και το "ενοίκιο" των 600.000 ευρώ), το ποσό όμως του υποχρεωτικού buy out στο τέλος της σεζόν έχει αυξηθεί. Δεν είναι πλήρως αποσαφηνισμένο το ακριβές αντίτιμο (έχει να κάνει και από άλλες παραμέτρους της πρότασης), εκτιμάται όμως βάσιμα πως αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση αναδεικνύει το γόνιμο έδαφος

Σε κάθε περίπτωση, αυτή ακριβώς η βελτιωμένη προσφορά και η επιμονή του Παναθηναϊκού, αφενός είναι ένας από τους λόγους που η Κρουζ Αζούλ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και αφετέρου αναδεικνύει πως υπάρχει πλέον γόνιμο έδαφος. Χαρακτηριστικά ήταν άλλωστε και άλλα έγκυρα δημοσιεύματα στο Μεξικό, με τα οποία επισημαίνονταν πως το deal είναι εφικτό, συνυπολογίζοντας τα διάφορα μπόνους και το ποσοστό μεταπώλησης που έτσι κι αλλιώς έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι.

Επιπρόσθετα – και καταλυτικά - υπάρχει και η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Και αυτό είναι κάτι που ενισχύει τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης μιας και ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ θέλει να δοκιμάσει για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη μετά το ξεκίνημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Πρόθεση για την οποία έχει ενημερώσει και τη διοίκηση της Κρουζ Αζούλ, ενώ παράλληλα έχει ξεκαθαρίσει και στην πλευρά του Παναθηναϊκού – από την πρώτη κιόλας στιγμή της επαφής - πως είναι θετικός στην προοπτική μιας μετακόμισής στους «πράσινους».

Ειδικά μάλιστα εφόσον καλύπτεται και οικονομικά από το συμβόλαιο που του έχει προταθεί από τον Παναθηναϊκό, το οποίο – σε αρχικό μάλιστα επίπεδο, μιας και επιδέχεται περαιτέρω βελτίωσης – αυξάνει κατά 50% τις απολαβές που έχει στην Κρουζ Αζούλ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ευοίωνες ενδείξεις για την σοβαρή και οικονομικά υπερβατική προσπάθεια που καταβάλλει ο Παναθηναϊκός για να αποκτήσει τον Αντούνα. Έστω για τη διατήρησή και την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας. Επ’ ουδενί όμως αναιρούν τις δυσκολίες που υπάρχουν, σε κάθε κομμάτι και επίπεδο, στην επιδίωξη ενός πανάκριβου deal και μιας εξαιρετικά απαιτητικής διαπραγμάτευσης.

Πόσω μάλλον όταν στόχος των «πράσινων» είναι να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ανεξαρτήτως έκβασης, προφανώς πιέζοντας μέχρις ορίων για θετική, αλλά όντας και προετοιμασμένοι για την αρνητική.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ