ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με μία ή δύο αλλαγές, αλλά ίδια φιλοσοφία για το διπλό στη Λαμία πριν τους "τελικούς"

Παναθηναϊκός: Με μία ή δύο αλλαγές, αλλά ίδια φιλοσοφία για το διπλό στη Λαμία πριν τους "τελικούς"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει σήμερα (21/4, 17:00, COSMOTESPORTS 1ΗD, LIVE SPORT24) το "2Χ2" με τη Λαμία πριν αφοσιωθεί στο μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Επαναφέρει το 4-2-3-1 ο Τερίμ και δίνει φανέλα βασικού στον Δημήτρη Λημνιό.

Σε τρία βράδια (Τετάρτη 24/4, 20:30) ακολουθεί ο πρώτος "τελικός" για τον τίτλο με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, όμως για να αποκτήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα του "τελικού", προέχει για τον Παναθηναϊκό να κάνει σωστά τη δουλειά του στο σημερινό (21/4, 17:00, COSMOTESPORTS 1ΗD, LIVE SPORT24) ματς με τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 6η αγωνιστική των playoffs.

Και σ’ αυτό το παιχνίδι, ισχύει ακριβώς ότι ίσχυε και πριν από ακριβώς μία εβδομάδα για το "τριφύλλι": Δεν υπάρχει κάτι λιγότερο απ’ τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσει το σερί του, να προσπεράσει ξανά την ΑΕΚ και να αποτραβηχτεί ακόμη πιο μακριά από ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό οι οποίοι παίζουν αργότερα, μεταφέροντας επιπλέον πίεση στους άμεσους ανταγωνιστές του.

Σε ένα ματς που θα είναι ακόμη πιο δύσκολο απ’ το προ εβδομάδος στο "Απόστολος Νικολαΐδης", με έναν αντίπαλο που θα μπει στο γήπεδο για να τα δώσει όλα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι ακόμη πιο αποφασιστικός, στιβαρός και συγκεντρωμένος απ’ το πρώτο λεπτό. Και βεβαίως δεν θα πρέπει για άλλη μία φορά να δώσει την ευκαιρία σε αντίπαλό του να πάρει προβάδισμα και να (ξανα)μπεί ακολούθως σε ρόλο κυνηγού.

Οι "πράσινοι" οφείλουν να είναι (και αυτή τη φορά) απόλυτα συγκεντρωμένοι και υποψιασμένοι και να επιβάλλουν το δικό τους παιχνίδι απ’ το ξεκίνημα, για να πάρουν τους τρεις βαθμούς κι ακολούθως να αφοσιωθούν σ’ αυτά που... έρχονται. Δίχως να ρισκάρουν το παραμικρό από πλευράς ετοιμότητας και προσέγγισης του αγώνα απ’ το πρώτο σφύριγμα του Ευαγγέλου, έως το τελευταίο.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κι ο Φατίχ Τερίμ δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα γύρω απ’ την ενδεκάδα του "τριφυλλιού" στο σημερινό ματς επενδύοντας για άλλη μία φορά στον κορμό με τον οποίο πορεύεται σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτή τη σειρά των playoffs. Διατηρώντας την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Κάτι που εν πολλοίς "φωτογράφισε" κι ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε στο pregame του SportShow της COSMOTE TV, τονίζοντας πως "...για μένα ο κάθε αγώνας έχει μια διαφορετική ιστορία.

Η φιλοσοφία μου είναι πως ο πιο σημαντικός αγώνας είναι ο επόμενος που υπάρχει στο πρόγραμμα. Γι’ αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ τον αμέσως επόμενο και να αλλάξω πολλά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, σε κάθε αντίπαλο έχουμε πάντα σεβασμό και η Λαμία είναι μια ομάδα που οφείλουμε να σεβόμαστε. Όπως όλους άλλωστε. Πρώτα θέλουμε να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και μετά θα σκεφτούμε την ΑΕΚ".

Επαναφέρει το 4-2-3-1

Αν του "βγει" μέσα απ’ το ματς κι ο Παναθηναϊκός το φέρει σε απόλυτο έλεγχο, σίγουρα θα δώσει και τις απαιτούμενες ανάσες στους πλέον επιβαρυμένους παίκτες του ρόστερ, όπως είναι ο Ιωαννίδης, ο Μπακασέτας ή ο Μπερνάρ, έχοντας στον πάγκο τρεις εξτρέμ και τον Σπόραρ.

Η ενδεκάδα θα έχει μία ή μάξιμουμ δύο (σε περίπτωση... έκπληξης) αλλαγές σε σχέση με το προ εβδομάδος παιχνίδι με τη Λαμία. Κι αυτό λόγω αλλαγής διάταξης, καθώς ο Τούρκος τεχνικός θα αφήσει κατά μέρος το 4-2-2-2 με το οποίο παρέταξε τους "πράσινους" πριν από μία εβδομάδα στη Λεωφόρο, επιλέγοντας το 4-2-3-1.

Προβάδισμα ο Λημνιός

Η μία αλλαγή αφορά την επίθεση, όπου θα βγει απ’ την ενδεκάδα ο Σπόραρ, προκειμένου να παίξει ένας καθαρός εξτρέμ, με τον Δημήτρη Λημνιό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να ξεκινήσει βασικός για πρώτη φορά μετά το ματς της 25ης Φεβρουαρίου με την Κηφισιά στη Λεωφόρο.

Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει μία "έκπληξη" αυτή θα αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει βασικός ο Ρουμπέν Πέρεθ αντί του Γουίλιαν Αράο, προκειμένου να πάρει "ανάσες" ο δεύτερος. Ο Βραζιλιάνος βεβαίως παραμένει το φαβορί για το δίδυμο στον άξονα, μαζί με τον Άνταμ Τσέριν.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι λίγο-πολύ "κλειδωμένες", με τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι στο τέρμα και τους, Γιάννη Κώτσιρα, Σαμέτ Ακαϊντίν, Τιν Γεντβάι και Χουάνκαρ στην αμυντική τετράδα μπροστά του. Ο Τάσος Μπακασέτας θα έχει αυτόν τον σύνθετο ρόλο του "8-10" μπροστά απ’ τους δύο κεντρικούς χαφ, ο Μπερνάρ Ντουάρτε θα ξεκινήσει αριστερά κι ο Φώτης Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός "Τούκου" και "Τζούρι"

Εκτός αποστολής έχει μείνει ο Φίλιπ Τζούριτσιτς λόγω (νέων) ενοχλήσεων στη γάμπα (σημείο που τον ταλαιπώρησε δύο φορές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) κι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος ο οποίος πρέπει να πάρει λίγο παραπάνω ξεκούραση, καθώς δεν ήταν ιδιαίτερα καλός στα τελευταία 1-2 παιχνίδια όταν μπήκε ως αλλαγή.

Στον αντίποδα, επέστρεψε στην αποστολή μετά από αρκετές εβδομάδες ο Αϊτόρ, ενώ εκτός για αγωνιστικούς λόγους έμειναν ακόμα οι Ζέκα, Ούγκο και Γερεμέγεφ.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον σημερινό (21/4, 17:00) αγώνα με τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος" συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς και Ακαϊντίν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ