ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0
παναθηναικος πανηγυρικο

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Γκούμα νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό και "σκαρφάλωσε" στην κορυφή

Οι "πράσινοι" στο β' ημίχρονο παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, με αποτέλεσμα οι Βοιωτοί να βγουν στην επίθεση και να ψάξουν την ισοφάριση, ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα υπήρχαν και αποδοκιμασίες με αποδέκτη τον Πεσέιρο για τις αλλαγές που πραγματοποίησε.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Γκονζάλες (60' Μάτος), Καραγκούνης, Ίβανσιτς (89' Τζιόλης), Παπαδόπουλος (60'Σαλπιγγίδης), Ν'Ντόι.

Λεβαδειακός (Γ. Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Έμεραν, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Λεονάρντο, Μοντόγια (82' Κρουπί), Λουμπούτης, Ζησόπουλος (75' Ντιμπαλά), Διαμάντης (63' Ρέγες Βερντέχο), Σίντζιλορτζ, Θεοδοσιάδης.

Διαιτητής: Ντάτης Ν. (Χίου)
Βοηθοί: Λιόλιος Γ. (Λάρισας), Αραμπόπουλος Δ. (Φθιώτιδας)
Τέταρτος: Τριτσώνης Σ. (Αθηνών)
Κίτρινες: Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός) - Άντερσον (Λεβαδειακός)
Με μια ματιά
Ο Ζοσέ Πεσέιρο αποφάσισε ν' αλλάξει αρκετά την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον αγώνα με την Ρέιντζερς, αφήνοντας εκτός τους Μόρις, Νίλσον, Μάτος, Τζιόλη, Σαλπιγγίδη και Ποστίγκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άλλαξε το σύστημα της ομάδας (4-4-2), όμως προσπάθησε να της δώσει περισσότερες επιθετικές επιλογές. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Γκούμας-Σαριέγκι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στο δεξί άκρο ο Βύντρα, ενώ αριστερά έκανε ντεμπούτο με το "τριφύλλι" στο στήθος ο Σπυρόπουλος.

Στην μεσαία γραμμή, ο Σιμάο ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, με τον Έκι Γκονζάλες στο πλευρό του, ενώ στ' άκρα ήταν οι Καραγκούνης (δεξιά) και Ίβανσιτς (αριστερά), με τους Παπαδόπουλο-Ν'Ντόι επιθετικό δίδυμο.

Ο Γκεόργκι Βασίλιεφ απο την άλλη, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Μπλάζιτς ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Λουμπούτης και Έμεραν στην άμυνα, Ζησόπουλος και Σίντζιελορτζ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Διαμάντης, Θεοδοσιάδης και Λεονάρντο αποτελούσαν την τριάδα πίσω απο τον Μοντόγια που ήταν ο μοανδικός προωθημένος για τους Βοιωτούς.

Απο τα πρώτα λεπτά φάνηκε οτι οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν σκοπό να κλειστούν αλλά να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στον Παναθηναϊκό, κάτι που κατάφεραν μέχρι ένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" είχαν κάποιες προσπάθειες ν' απειλήσουν την εστία του Μπλάζιτς (σουτ του Ίβανσιτς στο 2', σουτ του Σπυρόπουλου στο 7' και σέντρα-σουτ του Ίβανσιτς στο 8') όμως καμία δεν στέφθηκε απο επιτυχία. Οι παίκτες του Βασίλιεφ απο την άλλη, προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, όμως η προσπάθεια του Μοντόγια στο 3' δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς την ώρα που προσπάθησε να γυρίσει την μπάλσ την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, ο Γκούμας έβαλε την κόντρα και του έκοψε την φόρα.

Γκούμας και... 1-0!

Στο 11' ήρθε το γκολ για τους "πράσινους". Ο Καραγκούνης εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ απο αριστερά για τον Ίβανσιτς, ο Αυστριακός μέσος έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Γκούμας με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μπλάζιτς και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0).

Τρία λεπτά αργότερα (14'), ο Ν'Ντόι βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε απο πλάγια θέση, όμως ο Μπλάζιτς μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Ο Λεβαδειακός δεν δίστασε και βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, στο 15' έγινε σέντρα απο τα δεξιά, ο Μοντόγια προσπάθησε να κάνει κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε αριστερά και έφθασε στον Διαμάντη που σούταρε αλλά έστειλε άουτ την μπάλα.

Οι Βοιωτοί συνέχισαν να προσπαθούν και στο 17' ο Λεονάρντο έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Διαμάντη που μπήκε στην περιοχή όμως την ώρα που ήταν έτοιμος να σουτάρει ο Βύντρα έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ, όμως η κεφαλιά του Άντερσον έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.

Πεντάλεπτο ευκαιριών

Στην συνέχεια είχαμε ένα πεντάλεπτο ευκαιριών για τις δυο ομάδες. Στο 22' έγινε η πάσα προς τον Μοντόγια που έβγαινε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Γκούμας τον πρόλαβε και "καθάρισε" την φάση παραχωρώντας κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα (25') είχαμε έναν ωραίο συνδυασμό απο τους παίκτες του Πεσέιρο, με τον Ίβανσιτς ν' ανοίγει πολύ ωραία δεξιά για τον Καραγκούνη, εκείνος γύρισε στην περιοχή για τον Παπαδόπουλο, όμως εκείνος καθυστέρησε να σουτάρει και τελικά όταν το έκανε νικήθηκε απο τον Μπλάζιτς.

Στο επόμενο λεπτό, ο Γκονζάλες έβγαλε στην πλάτη της άμυνας για τον Παπαδόπουλο που προσπάθησε να περάσει τον Μπλάζιτς, όμως την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Έπεσε ο ρυθμός
Μετά το 28ο λεπτό έπεσε ο ρυθμός, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να παίζουν ανοικτά αλλά να μην μπορούν να φέρουν την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 40' για να έχουμε μια αξιόλογη φάση, όταν ο Ν'Ντόι έκανε κάθετη πάσα για τον Παπαδόπουλο που σούταρε αλλά ο Έμεραν έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε την μπάλα απο τα καρέ της ομάδας του.

Δυο λεπτά μετά είχαμε ένα σουτ του Γκονζάλες με το αριστερό όμως η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Μπλάζιτς. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ίβανσιτς εκτέλεσε κόρνερ απο δεξιά και ο Μπλάζιτς έδιωξε με γροθιές.

Κακός ρυθμός, λιγοστές φάσεις και... αποδοκιμασίες
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ κακός, με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι λιγοστές. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να δείχνουν σημάδια κόπωσης, οι φιλοξενούμενοι το αντιλήφθηκαν και απο την στιγμή που δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ για τους "πράσινους" αποφάσισαν να βγουν στην επίθεση και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Στο 56' ο Παναθηναϊκός πλησίασε το δεύτερο γκολ. Ο Σπυρόπουλος έκανε σέντρα απο αριστερά στο δεύτερο δοκάρι για τον Παπαδόπουλο, εκείνος είχε λάθος θέση με αποτέλεσμα να κάνει κάτι ανάμεσα σε σέντρα-σουτ και η μπάλα ν' απομακρυνθεί απο τους αμυντικούς του Λεβαδειακού.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Βύντρα έκανε σέντρα απο δεξιά, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να κάνει κοντρόλ με το στήθος, όμως άνοιξε την μπάλα με αποτέλεσμα ο Μπλάζιτς να βγει και να μπλοκάρει. Στο 66', οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μάτος έκανε λάθος, ο Λεονάρντο πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Σαριέγκι και σούταρε απο αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 72', ο Καραγκούνης έκανε την πάσα για τον Σαλπιγγίδη που σούταρε δυνατά απο πλάγια θέση, αλλά ο Μπλάζιτς ήταν σε ετοιμότητα. Κάπου εκεί σταμάτησαν οι φάσεις και άρχισαν οι γκρίνιες απο την εξέδρα. Αξίζει να σημειωθεί οτι μόλις οι "πράσινοι" έκαναν δυο αλλαγές στο 60' οι οπαδοί φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Νίνη και τον αποθέωσαν λίγη ώρα αργότερα που σηκώθηκε να κάνει προθερμάνση, όμως όταν επέστρεψε στον πάγκο, άρχισαν οι πρώτες μουρμούρες που αργότερα έγιναν αποδοκιμασίες... Είναι χαρακτηριστικό οτι στο 89' όταν ο Τζιόλης πήρε την θέση του Ίβανσιτς, οι αποδοκιμασίες εντάθηκαν, ενώ μερικοί αποχώρησαν απο το γήπεδο.
Συνέντευξη Τύπου
Ζοσέ Πεσέιρο

"Πιστεύω οτι η νίκη είναι δίκαιη. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα κακό δεύτερο. Τα τελευταία ματς τα κερδίζουμε 1-0 και αυτό ισως να μας χάλασε την ψυχολογία γι' αυτόν τον αγώνα. Είχαμε την κούραση απο τον αγώνα της Πέμπτης, όμως θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει τον αγώνα απο το πρώτο ημίχρονο.Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έπαιξαν αυτό το δύσκολο και δυναμικό ματς.

Οι οπαδοί θα ήθελα να γεμίσουν το γήπεδο και να μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του πρωτάθληματος. Να μας στηρίζουν κατά την διάρκεια του αγώνα και στο τέλος αν δεν τους ικανοποιεί το θέαμα που παρουσιάσαμε να μας αποδοκιμάζουν.

Αν θέλουν πραγματικά να μας βοηθήσουν ας αφήσουν τις αποδοκιμασίες για το τέλος του ματς. Εμένα δεν με απασχολούν οι αποδοκιμασίες, δεν είμαι αυτός που παίζει. Οι παίκτες προσπαθούν και δουλεύουν σκληρά και θεωρώ οτι αξίζουν τον σεβασμό και την στήριξη των οπαδών. Δεν με απασχολούν οι αποδοκιμασίες, ενοχλούμαι όμως όταν κεντράρουν συγκεκριμένους παίκτες.

Με την ΑΕΚ περιμένουμε αποδοκιμασίες γιατί θ' αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και αυτό μπορεί να μας δώσει κίνητρα. Οι αποδοκιμασίες απο τους οπαδούς μας δεν δινουν κίνητρα... Και είμαστε στην πρώτη θέση.

Στον σύλλογο όλοι κάνουν οτι μπορούν για να βοηθήσουμε τον Νίνη ν' αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς. Τον στηρίζουμε για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει και να γίνει μεγάλος παίκτης. Εγώ δεν περιμένω απο τα ΜΜΕ να με βοηθήσουν αλλά σας ζητάω να μην τον χαλάσετε για το καλό του Σωτήρη.

Δεν είναι για μένα, εγώ κάποια μέρα θα φύγω απο τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον ίδιο τον Νίνη. Δεν είναι εύκολο να ακούει και να διαβάζει οσα γράφονται και να μπορεί να διατηρήσει ισορροπία. Πρέπει να αναπτυχθεί με σίγουρα βήματα και ο Νίνης είναι αυτός που φταίει λιγότερο απ' όλους".

Γκεόργκι Βασίλιεφ

"Στόχος και επιθυμία μας ήταν να κάνουμε δυνατό και καλό παιχνίδι. Εμείς έχουμε δυνατότητες αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες δείχνεις τι μπορείς να κάνεις. Κάναμε σοβαρό λάθος σε μια στημένη φάση νωρίς στον αγώνα και το πληρώσαμε. Δεν εκμεταλλευθήκαμε την κούραση του Παναθηναϊκού απο τον αγώνα της Πέμπτης.

Είχαμε ευκαιρίες. Μπορώ να πω οτι είμαι ικανοποιημένος απο την απόδοση των παικτών μου παρά το γεγονός οτι ηττηθήκαμε.Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη, οσο για μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο απ' το να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ".
Όλα τα λεφτά...
O Γιάννης Γκούμας για το γκολ που σημείωσε, ενώ και ο Σπυρόπουλος έκανε καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο του.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον εκνευρισμό και τις αποδοκιμασίες των τελευταίων λεπτών...

Το Live του αγώνα


Συνθέσεις ομάδων
Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Γκούμας, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Γκονζάλες, Σιμάο, Ίβανσιτς, Παπαδόπουλος, Ν'Ντόι
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν, Παρασκευαΐδης, Άντερσον, Λουμπούτης, Θεοδοσιάδης, Σίντζιλορτζ, Ζησόπουλος, Μοντόγια, Διαμάντης, Λεονάρντο
1' Έναρξη αγώνα
8' Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να έχει απειλήσει την εστία του Μπλάζιτς.
11' Γκολ Παναθηναϊκός : Γκούμας
Σέντρα του Ίβανσιτς από τα αριστερά, συστημένη για τον Γκούμα, που με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή "ανοίγει" το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
21' Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός, μετά το γκολ του Γκούμα, προσπαθεί με κάθετες μπαλιές να "τρυπήσει" την άμυνα του Λεβαδειακού. Οι φιλοξενούμενοι πιέζουν για την ισοφάριση.
24' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Κάθετη μπαλιά του Ίβανσιτς προς τον Καραγκούνη, που φεύγει από θέση οφσάιντ, αυτός βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Παπαδόπουλο, που στο σουτ που επιχειρεί νικιέται από τον Μπλάζιτς.
26' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Ο Παπαδόπουλος βγαίνει απέναντι στον Μπλάζιτς, ο οποίος τον νικάει και πάλι.
45' Σχόλιο
Κακό ματς στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
56' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Σέντρα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά, ο Παπαδόπουλος προσπαθεί για το σουτ, αλλά "στέλνει" την μπάλα προς τα πίσω.
57' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο από τις δύο ομάδες στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς προσπαθούν αμφότερες να πάρουν τον έλεγχο του ρυθμού.
60' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Παπαδόπουλου
61' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Μάτος στη θέση του Γκονζάλες
63' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ρέγες στη θέση του Διαμάντη
66' Ευκαιρία Λεβαδειακός : Λεονάρντο
Εντυπωσιακή επέλαση του Λεονάρντο από τα αριστερά, που αποφεύγει δύο αμυντικούς του Παναθηναϊκού, αλλά απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
68' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Άντερσον
70' Σουτ Λεβαδειακός : Σίντζιλορτζ
Δυνατό σουτ του Σίντζιλορτζ έξω από την περιοχή, αρκετά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
72' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Κάθετη μπαλιά του Καραγκούνη στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος "ανοίγεται" προς τα αριστερά και το σουτ που επιχειρεί, μπλοκάρει εύκολα ο Μπλάζιτς.
75' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά στη θέση του Ζησόπουλου
78' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάτος
Ο Σαλπιγγίδης στρώνει στον Μάτος, που σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά εντελώς άστοχα.
81' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Σπυρόπουλος
83' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Κρουπί στη θέση του Μοντόγια
88' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Ρέγες
89' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Τζιόλης στη θέση του Ίβανσιτς
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία λεπτά καθυστερήσεις υπέδειξε ο 4ος διαιτητής
93' Λήξη αγώνα

























































TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ