ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η αδειοδότηση χρειάζεται και άλλα χρήματα

Παναθηναϊκός: Η αδειοδότηση χρειάζεται και άλλα χρήματα
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, πρέπει να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες της ΠΑΕ ενόψει της αδειοδότησης.

Την Τετάρτη (13/3) το Sport24.grσας ενημέρωσε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κάλυψε τα 4,5 από τα 10 εκατομμύρια ευρώ της προηγούμενης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα έχουν ήδη διατεθεί για τις ανάγκες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο μεγαλομέτοχος είναι υποχρεωμένος να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη...

Ο Μάρτιος πλησιάζει στα μισά του και ήδη η διοίκηση έχει τηρήσει τους περισσότερους διακανονισμούς. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες προς διευθέτηση. Για να κλείσουν όλες οι υποθέσεις χρειάζονται χρήματα, τα οποία θα καταβάλλει ο Αλαφούζος, από τη στιγμή που δεν υφίσταται άλλη "πηγή" χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του, ο Αλαφούζος θα πληρώσει ακόμα 1,5 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου. Είναι το σημαντικότερο ποσό της λογιστικής περιόδου 2018-2019, αφού μετά τις 31/3 ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να έχει καμία ανεξόφλητη ή αδιακανόνιστη οφειλή.

Είναι γεγονός ότι ο Αλαφούζος δεν έχει τη ρευστότητα του καλοκαιριού, όμως φαίνεται πως έχει προγραμματίσει τη ροή κεφαλαίων στην ΠΑΕ, ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με την αδειοδότηση. Φυσικά, η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι δύσκολη, ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός πάρει την άδεια συμμετοχής, ωστόσο η κανονικότητα θα έχει επανέρθει για τα καλά, έστω και στο μίνιμουμ επίπεδο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ