ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Και Ενγκμπακοτό και Μεντόσα

O Στίβεν Μεντόσα με τη φανέλα της εθνικής Κολομβίας σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Ισημερινό
O Στίβεν Μεντόσα με τη φανέλα της εθνικής Κολομβίας σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Ισημερινό Ⓒ 2019 FRANK FRANKLIN II/ASSOCIATED PRESS

O Παναθηναϊκός επιχειρεί το μεγάλο μπαμ στο 90’ των μεταγραφών και κινείται για να κλείσει και τον Γενί Ενγκμπακοτό, αλλά και τον Στίβεν Μεντόσα, με τον οποίο άνοιξε εκ νέου ο δίαυλος επικοινωνίας. Πολύ πιθανή η παραχώρηση του Μακέντα, ανεπίσημη προσέγγιση κι από Ισπανία για Αϊτόρ.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γιουνούς Σανκαρέ με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει στο... 90’ των μεταγραφών ακόμη ένα, διπλό "χτύπημα" κλείνοντας τόσο τον Γενί Ενγκμπακοτό, όσο και τον Στίβεν Μεντόσα!

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (30/1) οι δύο υποθέσεις ήταν αλληλένδετες, όμως οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και πλέον οι "πράσινοι" προσπαθούν να αποκτήσουν και τους δύο παίκτες "πακέτο" την τελευταία μέρα του χειμερινού, μεταγραφικού "παραθύρου".

Αμφότεροι είναι παίκτες που παίζουν στα άκρα της επίθεσης, όμως ο Ενγκμπακοτό μπορεί να υποστηρίξει αντίστοιχα και τη θέση του επιθετικού κορυφής σε 4-3-3 ή σε 4-4-2 έχοντας και δεύτερο φορ δίπλα του. Πως "συνδέονται" όλα αυτά; Με το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο πλέον να παραχωρηθεί ο Φεντερίκο Μακέντα, είτε στην Εσπανιόλ η οποία έχει κάνει ανεπίσημη προσέγγιση προς τους "πράσινους" για τον Ιταλό φορ, είτε από ομάδα της Ιταλίας που έχει δείξει ένα αντίστοιχο "ζεστό" ενδιαφέρον.

Ο Πιέρ Ντρεοσί έχει πάρει το "πράσινο φως" από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να "τρέξει" και τις δύο υποθέσεις (Ενγκμπακοτό και Μεντόσα), αλλά και το "θέμα Μακέντα" και τόσο η αποψινή βραδιά, όσο και η αυριανή μέρα (1/2), τελευταία της μεταγραφικής περιόδου αναμένονται πολύ... θερμές.

Με τον Ενγκμπακοτό, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον συμφωνημένος σε όλα κι ο παίκτης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τη Δευτέρα (1/2) συμβόλαιο 1,5 έτους (καλοκαίρι 2022).

Για τον Μεντόσα, εκεί που όλα έδειχναν πως το θέμα όδευε προς οριστικό... ναυάγιο, η επιμονή του Γάλλου general manager του Παναθηναϊκού, επανέφερε την υπόθεση στον... αφρό, με τον διεθνή Κολομβιανό εξτρέμ να βρίσκεται ξανά σε ανοικτή γραμμή με το "τριφύλλι", εξετάζοντας πολύ σοβαρά πλέον την προοπτική της μετακόμισής του στην Ελλάδα για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ώρες, με τους μεταγραφικούς "μηχανισμούς" του Παναθηναϊκού να έχουν πάρει... φωτιά, καθώς την ύστατη ώρα προκύπτουν διαρκώς κι άλλες προτάσεις. Όπως αυτή που ήρθε (ανεπίσημα, μέσω ατζέντη) προ 48 ωρών από σύλλογο της Ισπανίας για τον Αϊτόρ, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει ακόμη επίσημο χαρακτήρα.

Τέλος, ίσως κι εντός της ημέρας, θα ανακοινωθεί η μετακίνηση του Φάνη Μαυρομμάτη στον Ατρόμητο με ελεύθερη μεταγραφή με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 30%.

Photo credits: AP Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ