ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Διατηρεί τα τρία χαφ και επαναφέρει τον Αλεξανδρόπουλο ο Γιοβάνοβιτς

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Πώς τροποποιούν το πλάνο της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού οι απουσίες των "λαβωμένων" Καρλίτος και Λούντκβιστ, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα (28/11, 19:30) με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, ενόψει του μεθαυριανού αγώνα (28/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) με τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Λεωφόρου για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναζητούσε λύσεις εκ των έσω για να "μακιγιάρει" στην πράσινη ενδεκάδα, τις απουσίες των "λαβωμένων" Καρλίτος Λόπεθ και Ραμόν Λούντκβιστ, δίχως όμως να χαλάσει τις ισορροπίες του παιχνιδιού της ομάδας του.

Δύσκολο το τελευταίο σκέλος, δεδομένου ότι άρχισαν να μαζεύονται αρκετές απουσίες και δη παικτών με χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει εν αφθονία το πράσινο ρόστερ. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει ο Γενάρης και να γίνουν οι σχετικές μεταγραφικές "ενέσεις".

Καταλήγει στο σχήμα ο Γιοβάνοβιτς

Δύο 24ωρα πριν από το -πολύ σημαντικό από πολλές απόψεις- παιχνίδι με τους Αγρινιώτες (όπου ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει για πρώτη φορά φέτος το 2Χ2), ο Σέρβος τεχνικός δείχνει να καταλήγει:

α) Στη διατήρηση του σχηματισμού με τα τρία χαφ, που δοκίμασε και σταθεροποίησε απ' την αρχή ως το τέλος στο Πανθεσσαλικό κόντρα στη Λαμία (αυτό το κάτι... ενδιάμεσο σε 4-3-3 και 4-2-3-1) και

β) Στην επαναφορά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο βασικό σχήμα. Ο... εορτάζων σήμερα "Αλεξανδρό" (έκλεισε τα 20 την Παρασκευή 26/11) αναμένεται να πάρει τη θέση του Σουηδού μέσου στην ενδεκάδα, παίζοντας ωστόσο, ως "8άρι" μπροστά από τον Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ ο Λούκας Βιγιαφάνιες θα ανέβει λίγο πιο ψηλά στο γήπεδο, στο ύψος που έπαιζε τη Δευτέρα (22/11) ο Λούντκβιστ, ήτοι ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές και πολύ πιο κοντά στον επιθετικό κορυφής (θα ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός ο Μακέντα αντί του τραυματία Καρλίτος).

Και με διαφορετικό ρόλο ο "Βίγια" όσον αφορά το κουβάλημα της μπάλας και το "χτίσιμο" της επίθεσης από πίσω, καθώς τη συγκεκριμένη αποστολή θα αναλάβει πρώτος ο Ρούμπεν. Με τον Γιοβάνοβιτς να ζητάει (ή για την ακρίβεια να απαιτεί) πολύ μεγαλύτερη "συμμετοχή" στη δημιουργία και από τους δύο wingers, δηλαδή τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και τον Ματέους Βιτάλ, οι οποίοι ήταν σε πολύ κακή βραδιά στο ματς της Δευτέρας (22/11) στο Πανθεσσαλικό.

Γενικά ο 59χρονος τεχνικός δούλεψε πολύ στις ασκήσεις ανάπτυξης και σε όλα τα κομμάτια της τακτικής στις προπονήσεις των τελευταίων δύο ημερών, θέλοντας να προσθέσει κι άλλες εναλλακτικές στο "build up" και στην κυκλοφορία της μπάλας απ' τις πίσω γραμμές, προκειμένου να μην είναι "μονοκόμματο" και προβλέψιμο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα προσπαθεί αφενός να "ξυπνήσει" και να ενεργοποιήσει αγωνιστικά τον Βιτάλ, που συνεχίζει να παίζει εδώ και περίπου τέσσερις εβδομάδες πολύ κάτω απ' τα "κανονικά" στάνταρντς του κι αφετέρου να αρχίζει να παίρνει περισσότερα πράγματα επιθετικά (κι) απ' τους δύο μπακ του (Κώτσιρα και Χουάνκαρ), οι οποίοι είναι αλήθεια πως έχουν "ρίξει ταχύτητα" στα τελευταία ματς. Κι αυτό στερεί επιλογές στον τρόπο επίθεσης του Παναθηναϊκού, διευκολύνοντας την "αναχαίτιση" των υπολοίπων απ' τις αντίπαλες άμυνες...

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ