ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεν μπαίνει στο χειρουργείο -για την ώρα- ο Μακέντα, ξεκινάει συντηρητική αποκατάσταση

Ο Φεντερίκο Μακέντα σε προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο | 7 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Φεντερίκο Μακέντα σε προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο | 7 Σεπτεμβρίου 2021 INTIME SPORTS

Προκρίνεται η απόφαση να μην υποβληθεί (προσώρας) σε επέμβαση στον αστράγαλό του ο Φεντερίκο Μακέντα. Αρχίζει τη συντηρητική αποκατάσταση με ειδικές ενέσεις, μπαίνει από εβδομάδα σε προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο -άμεσης- επέμβασης στον αστράγαλο του Φεντερίκο Μακέντα κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SPORT24, επιλέχθηκε (προσώρας) η πιο συντηρητική επιλογή, με τον Ιταλό επιθετικό να ξεκινάει τις επόμενες ημέρες συντηρητική αποκατάσταση, με ειδικές ενέσεις στο σημείο που πονάει εδώ και μήνες.

Ο 30χρονος άσος ταλαιπωρείται εδώ και περίπου ένα πεντάμηνο (από τα τελευταία ματς των περσινών playoffs) από ένα "θέμα" στον αστράγαλο, που προκαλείται από ένα μικρό κοκαλάκι, το οποίο εξέχει και του δημιουργεί πολύ έντονους πόνους. Σε σημείο που να μην μπορεί να ακολουθήσει την υπόλοιπη ομάδα και να δείχνει στις προπονήσεις ότι παίζει στο 40% και 50%.

Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα (μόλις 76 αγωνιστικά λεπτά μετράει φέτος και 4 συμμετοχές ως αλλαγή) και κυρίως η εικόνα του μέσα στο γήπεδο να απέχει... χιλιόμετρα από τον παίκτη που επί μία τριετία ήταν πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με διψήφιους αριθμούς γκολ (10, 14 και 10), όπως είχε αναλύσει το SPORT24 από τις 6 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες 10-15 μέρες ο Μακέντα και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τα έβαλαν... κάτω μαζί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και (κυρίως) το ιατρικό τιμ κι αναζήτησαν την καλύτερη δυνατή λύση, τόσο για την υγεία του παίκτη, όσο και για την ομάδα.

Οι δρόμοι που είχαν ήταν δύο: Είτε ο Ιταλός θα έμπαινε σε μία περίοδο συντηρητικής αποκατάστασης με ειδικές ενέσεις, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος στο λαβωμένο σημείο και να αρχίσει να βελτιώνει την αγωνιστική εικόνα του (ακολουθούν άλλωστε, συνεχόμενα ματς-φωτιά, όπου ουδείς περισσεύει στον Παναθηναϊκό), είτε θα έμπαινε στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει μια και καλή το πρόβλημα, με αφαίρεση του μικρού οστού.

Στον δεύτερο δρόμο βεβαίως (αυτόν της επέμβασης), ο Μακέντα θα έμενε όμως εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο με δυόμισι μήνες και θα επέστρεφε στα ματς του Παναθηναϊκού στις αρχές του 2022!

Τις τελευταίες 4-5 μέρες έγινε κι άλλες συζητήσεις πάνω στο όλο θέμα, υπήρξαν αλλαγές... κατεύθυνσης, όμως τελικά φαίνεται ότι προκρίνεται οριστικά η λύση να μην κάνει επέμβαση ο 30χρονος επιθετικός. Τουλάχιστον όχι σ’ αυτή τη φάση.

Αντίθετα, ο Μακέντα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα συντηρητικής αποκατάστασης με τις ειδικές ενέσεις κι απ’ την προσεχή Δευτέρα (18/10) ή Τρίτη (19/10), αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, την ώρα που το ιατρικό τιμ θα περιμένει για να δει το πώς θα αντιδράσει το πόδι του στην ειδική αγωγή. Αν δηλαδή θα είναι σε θέση να ανεβάσει στροφές χωρίς πόνους και θα μπορέσει να επανέλθει σε υψηλότερα στάνταρντς.

Δεδομένα, το όλο ζήτημα παραμένει πολύ λεπτό και οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα καταδείξουν αν ο Φεντερίκο Μακέντα θα γλιτώσει οριστικά το χειρουργείο, καθώς θα γίνεται διαρκής επαναξιολόγηση από το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ