FOOTBALL ANALYSIS

Βιγιαφάνιες - Χατζηγιοβάνης, οι x-Factors του Παναθηναϊκού

O Μακέντα πανηγυρίζει το γκολ με Χατζηγιοβάνη και Βιγιαφάνιες
O Μακέντα πανηγυρίζει το γκολ με Χατζηγιοβάνη και Βιγιαφάνιες EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει την καταλυτική συμβολή των Τάσου Χατζηγιοβάνη και Λούκας Βιγιαφάνιες σε ανάπτυξη και δημιουργία προκειμένου να έρθει το "τρίποντο".

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ στο "Απ. Νικολαΐδης" και κλείνοντας ιδανικά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Για να έρθει, ωστόσο, το θετικό αποτέλεσμα χρειάστηκε η καταλυτική συμβολή δύο εκ των πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός. Ο λόγος, προφανώς, για τους Τάσο Χατζηγιοβάνη και Λούκας Βιγιαφάνιες, οι οποίοι ύστερα από ένα "χλιαρό" πρώτο μέρος, ανέβασαν απόδοση στο δεύτερο και συνέβαλαν στα μέγιστα στο "τρίποντο".

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΩΡΙΜΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Χρειάστηκε, βέβαια, κι η τύχη, αφού οι "πράσινοι" κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την πρώτη τελική τους στο παιχνίδι, στο 39ο λεπτό, με σκόρερ τον Φεντερίκο Μακέντα. Σε μία φάση που άρχισε από τα πόδια του Βιγιαφάνιες, ο οποίος ελευθέρωσε υπέροχα στον Χατζηγιοβάνη, με τον τελευταίο να βγάζει μία σέντρα ακριβείας στον Ιταλό για το 1-0.

Γενικότερα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν ο πρώτος σε επιτυχημένες πάσες (21) από τους μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού, βοηθώντας σημαντικά στον τομέα της ανάπτυξης, ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του, ανοίγοντας εξαιρετικά την αντεπίθεση, προτού ο Φώτης Ιωαννίδης την στείλει στα δίχτυα.

Στο γράφημα της Opta οι πάσες των Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη:

Με πράσινο οι επιτυχημένες, με κόκκινο οι αποτυχημένες πάσες των Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη και με κίτρινο η ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, καθοριστικό ρόλο έπαιξε κι ο Χατζηγιοβάνης, δημιουργώντας ρήγματα από τα άκρα. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος οι συμπαίκτες του τον σημάδευαν διαρκώς με μακρινές μπαλιές, αλλά, πέρα από τη φάση του γκολ, ο διεθνής εξτρέμ δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ανέβασε ένταση και ρυθμό, πήγε σε προσωπικές μονομαχίες και κατάφερε να βγει νικητής. Ήταν, μάλιστα, πρώτος σε πάσες που έφτιαξαν τελική (2), συμβάλλοντας στο κομμάτι της δημιουργίας. Την ίδια στιγμή, κέρδισε μέτρα, "ροκάνισε" τον χρόνο με την μπάλα στα πόδια, πήρε φάουλ από τους αντιπάλους του και διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα της ομάδας του.

Εν όψει των playoffs, ο Λάζλο Μπόλονι είδε δύο σημαντικούς παίκτες να αποκτούν αυτοπεποίθηση και να του προσφέρουν έξτρα λύσεις μεσοεπιθετικά, σε ένα διάστημα που η ομάδα του έδειχνε να βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση. Χατζηγιοβάνης και Βιγιαφάνιες φώναξαν "παρών" και ετοιμάζονται για την σκληρή μάχη του μίνι πρωταθλήματος. Το ευρωπαϊκό όνειρο παραμένει ζωντανό για τους "πράσινους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ