STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Με το πρώτο γκολ του Ρούντολφ τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός επικράτησε επί του Άρη με 1-0 σε ένα παιχνίδι που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 60’ λόγω δικαιολογημένης αποβολής του Σπυρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο από τον Άρη τη νίκη στο ματς του ΟΑΚΑ και την πήρε με τον Φερέιρα να βγάζει… Ρούντολφ από τα καπέλο του.

Ο Ούγγρος ο οποίος είχε να παίξει από τις 11 Ιανουαρίου επανήλθε σε αποστολή των πράσινων και μάλιστα ήταν αυτός που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δυο ομάδες να έχουν λίγες καλές στιγμές στην διάρκεια του 90’ αλλά αυτό που φάνηκε σίγουρα είναι πως ο Άρης φοβήθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε τον Παναθηναϊκό.

Καθώς οι πράσινοι από το 60’ έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μια ευκαιρία από εκείνο το διάστημα μέχρι την λήξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός με αυτό το αποτέλεσμα ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση 2η θέση, καθώς προηγείται με 9 βαθμούς από τον Ατρόμητο και 11 από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία (27 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 57, Ατρόμητος 48, ΑΕΚ 46, ΠΑΟΚ 46 | Άρης 39 , Αστέρας 39, ΟΦΗ 34, Ξάνθη 32, Γιάννινα 32, Πανιώνιος 32, Λεβαδειακός 30, Εργοτέλης 28 | Παναιτωλικός 25, Κέρκυρα 25, Δόξα 15.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Μαγιάνης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (65’ Ρούντολφ), Ζέκα (75’ Μαρίνος), Κουίνσι, Κλέιτον (65’ Νίνης).

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Περέιρα, Φατί, Καζναφέρης (46’ Γιαννιώτας), Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος (65’ Πρίττας), Ούμπιντες, Τσουκάνης (46’ Κατίδης).

Σκόρερ: 82’ Ρούντολφ

Κίτρινες κάρτες: 18’ Καζναφέρης, 58’ Σπυρόπουλος, 67’ Σιμάο, 72’ Σανκαρέ

Κόκκινες κάρτες: 60’ Σπυρόπουλος

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη με δυο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ καθώς στη θέση του τιμωρημένου Σαριέγκι έπαιξε ο Καντέ ενώ επανήλθε ο Βιτόλο αντί του Νίνη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός να μην είναι τόσο δημιουργικός και να μην έχει το καλό πρόσωπο που είχε βγάλει στα εξήντα λεπτά του αγώνα με τον ΟΦΗ όταν είχε αγωνιστεί ο Νίνης.

Τέσσερις φάσεις σε όλο το πρώτο μέρος

Οι πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Χριστοδουλόπουλο στο 7’ να κάνει κατά μέτωπο επίθεση, να γυρίζει την κατάλληλη ώρα στον Βιτόλο. Ο Ισπανός έξω από τη περιοχή έκανε το πλασέ με τον Βελλίδη όμως να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 20’ Άρης ισοφάρισε τις καλές ευκαιρίες καθώς ο Νέτο μετά από πάσα του Ούμπιντες έφυγε από καθαρή θέση βρέθηκε τετ α τετ με τον Καρνέζη ο οποίος τον νίκησε και έδιωξε σωτήρια στο κόρνερ. Στο 25’ οι πράσινοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή όταν ο Κουίνσι από τα δεξιά γύρισε την μπάλα η άμυνα του Άρη δεν απομάκρυνε καλά και αυτή έφτασε προς τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος έκανε ένα ψαλιδάκι με το σουτ όμως να φεύγει αρκετά μακριά.

Η τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήταν η επέλαση στο 40’ του Κουίνσι και ένα σουτ του Γκανέζου άσου το οποίο έφυγε έξω.

Καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος

Οι δυο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ενώ ο Μανουέλ Μασάδο με την έναρξη του δευτέρου μέρους έβαλε στο παιχνίδι τους Γιαννιώτα και Κατίδη αντί των Κασναφέρη και Τσουκάνη.

Ο Άρης σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Ούμπιντες να βρίσκει με ωραία κάθετη τον Τριανταφυλάκο μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά αυτός υπό την πίεση του Σιμάο σούταρε ψηλά έξω.

Οι πράσινοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητική και τα κατάφεραν στο 50’ όταν Κουίνσι και Κλέιτον έπαιξαν ωραία το 1-2 με τον Βραζιλιάνο να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας. Αυτός σούταρε αλλά ο Βελλίδης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 56’ οι πράσινοι είχαν την καλύτερη τους ευκαιρία όταν ο Σπυρόπουλος βγήκε από τα αριστερά γύρισε πανέμορφα αλλά από τα δυο μέτρα ο Ζέκα κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ το Τριφύλλι.

Απευθείας κόκκινη στον Σπυρόπουλο

Στο 60’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Σπυρόπουλος αντέδρασε στα «γαλλικά» του Γιαννιώτα πιάνοντας τον από τον λαιμό και αντίκρισε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα του Σιδηρόπουλο.

Το Τριφύλλι έμεινε με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς και για το επόμενο ένα τέταρτο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ούτε οι αλλαγές των Νίνη και Ρούντολφ αντί του Κλέιτον και του Χριστοδουλόπουλου μπόρεσαν να δώσουν ώθηση στους πράσινους. Τουλάχιστον μέχρι το 80’ με τον Παναθηναϊκό μέχρι εκείνο το σημείο να δείχνει ότι του κάνει και το «Χ» αφού έπαιζε με δέκα παίκτες.

Αναθάρρησαν μετά το 80’

Οι πράσινοι όμως αναθάρρησαν βλέποντας ότι και ο Άρης δεν μπορούσε να τους απειλήσει ουσιαστικά και βγήκαν δειλά-δειλά στην επίθεση με κύριο εκφραστή τον Κουίνσι. Ο οποίος εκμεταλλευόταν την ταχύτητα του.

Σε μια από τις κούρσες του μάλιστα στο 82’ ο Γκανέζος πέρασε τον Σανκαρέ από τα αριστερά γύρισε στον Ρούντολφ ο οποίος κοντρόλαρε ωραία, γύρισε υπέροχα και με σουτ στην αντίθετη γωνία άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό κάνοντας το 1-0.

Ο Ούγγρος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά με την φανέλα του Τριφυλλιού ενώ προερχόταν από απουσία δυόμιση και πλέον μηνών καθώς είχε να αγωνιστεί από τις 11 Ιανουαρίου και το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η είσοδος των Ρούντολφ και Νίνη άλλαξε το πρόσωπο των πράσινων και αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν εκείνο το διάστημα με 11 παίκτες όλα θα ήταν διαφορετικά. Η παρουσία του Ούγγρου τόνωσε την πράσινη επίθεση ενώ και ο Νίνης έδωσε λύσεις στο κέντρο των πράσινων. Ουσιαστικά οι δυο τους συνέβαλαν τα μέγιστα για την νίκη του Τριφυλλιού.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο τεχνικός του Άρη θα μπορούσε να επιδιώξει κάτι καλύτερο από το ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά η αλλαγή του Πρίττα αντί του Τριανταφυλλάκου και ενώ το Τριφύλλι έπαιζε με δέκα έδειξε πως ο Πορτογάλος φοβήθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε τους πράσινους.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ