STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1: Ιδανικοί αυτόχειρες οι πράσινοι, έχασαν το ματς και μαζί τεράστιο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1: Ιδανικοί αυτόχειρες οι πράσινοι, έχασαν το ματς και μαζί τεράστιο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο
EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης με κεφαλιά του Σαμόρα από το 2' πήρε προβάδισμα και εν τέλει νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο σε ένα αποτέλεσμα που κάνει την προσπάθεια του τριφυλλιού για τον τίτλο αρκετά δύσκολη.

Ιδανικός αυτόχειρας στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τους Θεσσαλονικείς και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα playoffs, τρεις μέρες μετά την ήττα στην OPAP Arena από την ΑΕΚ, με τον Σαμόρα να σκοράρει στο 2' με κεφαλιά, τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ και να το διατηρούν μέχρι το 90+7' που έλειξε το παιχνίδι.

Το τριφύλλι με την ήττα αυτή δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ με 3-2 στην Τούμπα και θα είχε την ευκαιρία να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά από τους κιτρινόμαυρους στη μάχη του τίτλου.

Οι πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τα... αποδυτήρια και στη συνέχεια όσο και αν πάλεψαν, με σωστό ή και ανορθόδοξο τρόπο έφτιαξαν φάσεις, απείλησαν τον Κουέστα αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν με αποτέλεσμα τις έντονες αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης προς τους παίκτες αλλά και τον Φατίχ Τερίμ.

Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Άρης
Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Άρης SPORT24/OPTA

Τα πλάνα των Τερίμ και Μάντζιου

Ο Φατίχ Τερίμ που είχε αρκετές απουσίες, κυρίως στα στόπερ, είχε αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με την ήττα κόντρα στην ΑΕΚ με τους Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Βιλένα, Βέρμπιτς να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ντραγκόβσκι με τον Κώτσιρα να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς να παίζει αριστερά ενώ οι Ούγκο-Αράο ήταν το δίδυμο στα στόπερ. Μπροστά τους έπαιξαν οι Βιλένα-Τσέριν με τον Λημνιό να ξεκινάει στο δεξί φτερό και τον Βέρμπιτς στο αριστερό και τον Μπακασέτα πίσω από τον Ιωαννίδη.

Με αλλαγές παρέταξε τον Άρη στη Λεωφόρο και ο Άκης Μάντζιος καθώς κράτησε στον πάγκο τους Μόρον και Τζούρασεκ ενώ δεν είχε στη διάθεση του και τον Βέλεθ.

Γκολ από τα αποδυτήρια ο Άρης

Ο Άρης κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με το καλημέρα στην αναμέτρηση με τον Σαμόρα να πιάνει την κεφαλιά προ του Αράο μετά από σέντρα του Μανού Γκαρθία από τα δεξιά.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στην ισοφάριση και απείλησε στο 8' με τον Ούγκο όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο στόπερ των πράσινων πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε τη μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Τσέριν, που έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι και την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη.

Στο 20' μετά από νέο κόρνερ από τα αριστερά και πάλι ο Ούγκο έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Μπράμπετς απομάκρυνε τη μπάλα με το πόδι του.

Ο Άρης θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 21' μετά από μια γκάφα του Ντραγκόβσκι. Σε βαθιά μπαλιά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού βγήκε στα δεξιά της περιοχής, επιχείρησε να την μπλοκάρει, αλλά αυτή του έφυγε από τα χέρια. Ο Σαμόρα έγινε κάτοχος της, ο Πολωνός τον παρενόχλησε με τον επιθετικό του Άρη να πλασάρει αλλά τον Ούγκο να έχει επιστρέψει και να σταματάει τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Στο ίδιο λεπτό ο Λημνιός μπήκε από τα δεξιά, γύρισε προς τον Βέρμπιτς, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω από την εστία του Κουέστα. Το τριφύλλι συνέχισε να έχει την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Ενώ η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους ήταν μια νέα κεφαλιά του Ούγκο στο 44' που έφυγε επίσης έξω.

Φουλ επίθεση με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε δύο αλλαγές. Έριξε στο ματς τους Σπόραρ και Μαντσίνι και έβγαλε τους δύο εξτρέμ του, Βέρμπιτς και Λημνιό,. ενώ άλλαξε το σύστημα του τριφυλλιού σε 4-4-2.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να απειλεί ακόμα περισσότερο, να πατάει στην περιοχή του Άρη και αν προσπαθεί να ισοφαρίσει. Στο 49' ο Σπόραρ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αυτό ήταν αδύναμο και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Ο Άρης απάντησε με... δοκάρι του Σαμόρα στο 52'. Ο Μανού Γκαρθία σήκωσε τη μπάλα για τον σκόρερ των φιλοξενούμενων που έπιασε με τη μία το σουτ το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόβσκι.

Το τριφύλλι είχε την καλύτερη του στιγμή για να ισοφαρίσει στο 54' όταν ο Μλαντένοβιτς από τα αριστέρα έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Σπόραρ ο οποίος την τσίμπησε προ το Κουέστα αλλά την έστειλε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Με Γερεμέγεφ, Σπόραρ και... Ιωαννίδη

Στο 63' της αναμέτρησης ο Τερίμ έριξε στο ματς τον Γερεμέγεφ αντί του Βιλένα με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο με τους Γερεμέγεφ, Σπόραρ και Ιωαννίδη να παίζουν μαζί. Οι δύο πρώτοι έπαιξαν ως δίδυμο στην επίθεση με τον Ιωαννίδη να παίζει από πίσω τους. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος και περισσότερο μπέρδεψε το τριφύλλι.

Στο 69' ο Μπακασέτας απείλησε με σουτ αλλά ο Κουέστα κατάφερε και απομάκρυνε τη μπάλα η οποία έφτασε στον Κώτσιρα που έκανε το σουτ αλλά και αυτό πέρασε έξω.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 86' με τον Μαντσίνι αρχικά από το ύψος του πέναλτι να κάνει το σουτ και τον Μπράμπετς να διώχνει τη μπάλα με το σώμα του ενώ εν συνεχεία ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ με τον Κουέστα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Παναθηναϊκός - Άρης
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Παναθηναϊκός - Άρης SPORT24/OPTA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79' Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79' Τζούριτσιτς), Βιλένα (63' Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46' Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46' Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζιλ (73' Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (73' Φετφατζίδης), Σαβέριο (58' Τζούρασεκ), Γκαρθία (59' Ρόουζ), Σαμόρα (66' Μορόν).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ