ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανοικτό ακόμα και για Πάτρα το ματς με ΠΑΣ Γιάννινα

O Φώτης Ιωαννίδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την Super League
O Φώτης Ιωαννίδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την Super League EUROKINISSI SPORTS

Ο κίνδυνος να (ξανα)μπεί στον πάγο ο προημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό λόγω της "Μήδειας", ο επανέλεγχος της Τρίτης για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στους "Ζωσιμάδες" και το plan B που περιλαμβάνει μέχρι και την προοπτική της Πάτρας.

Η... φαεινή ιδέα της ΕΠΟ να ορίσει για την προσεχή Πέμπτη (18/0, 15:00) τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό, που αναβλήθηκε ήδη μία φορά λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου των "Ζωσιμάδων" -μολονότι άπαντες γνώριζαν πως ερχόταν το κύμα κακοκαιρίας ("Μήδεια") που "σαρώνει" όλη τη χώρα- θέτει εν αμφιβόλω (εκ νέου) τη διεξαγωγή του αγώνα στα Ιωάννινα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΣ κάνουν διαρκείς προσπάθειες για να κρατήσουν το γήπεδο των Ιωαννίνων "καθαρισμένο" απ’ το χιόνι, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση -πέρα απ’ τη λάσπη στον ταλαιπωρημένο χλοοτάπητα του γηπέδου- είναι ο πάγος που έχει πιάσει ο αγωνιστικός χώρος. Μέχρι την Πέμπτη (18/02) υπάρχει ακόμη ένα "γεμάτο" 48ωρο, ωστόσο όλες οι πλευρές είναι σε ανοικτή γραμμή από τη Δευτέρα (15/02), για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και το αν θα διεξαχθεί εντέλει ο αγώνας στους "Ζωσιμάδες".

Στην ΕΠΟ θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα μέσα στην ημέρα, προκειμένου να μην υπάρξει ξανά θέμα κι οδηγηθεί για δεύτερη φορά ο αγώνας σε αναβολή, πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω την όλη διαδικασία. Και στην παρούσα φάση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ακόμα και να διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου σε άλλη έδρα, με τυπικά "γηπεδούχο" τον ΠΑΣ, όπως έγινε στο χθεσινό ματς πρωταθλήματος (22η αγωνιστική), όπου οι "κυανόλευκοι" υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ στη γήπεδο του Περιστερίου, λόγω της κάκιστης κατάστασης και της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στα Ιωάννινα.

Στην ΕΠΟ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνει το παιχνίδι σε άλλη έδρα, με τους Γιαννιώτες να μην επιθυμούν την εκ νέου "μετακόμισή" τους, ξεκαθαρίζοντας πως θέλουν ο αγώνας να γίνει στους "Ζωσιμάδες". Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξετάζονται ήδη και οι εναλλακτικές από την ομοσπονδία, οι οποίες θα "ενεργοποιηθούν", εάν εντός της ημέρας διαπιστωθεί πως το γήπεδο Ιωαννίνων παραμένει "ακατάλληλο" για τέλεση αγώνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει "πέσει" στο τραπέζι ακόμη και η προοπτική της Πάτρας και δη του γηπέδου της Αγυιάς (εφόσον μπορεί να εξυπηρετηθεί το θέμα του VAR με βαν), ως πιο κοντινή επιλογή για τον ΠΑΣ, δεδομένου ότι το γήπεδο του Αγρινίου δύσκολα θα ήταν διαθέσιμο, καθότι τη Δευτέρα (22/02) ο Παναιτωλικός φιλοξενεί εκεί τον Παναθηναϊκό (19:30) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (16/02) το θέμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει και θα υπάρξει και η σχετική ενημέρωση από την ΕΠΟ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως εάν ο προημιτελικός γίνει εντέλει την Πέμπτη (18/02) στους "Ζωσιμάδες" και κριθεί ξανά την ημέρα του αγώνα ακατάλληλο το γήπεδο λόγω "βούρκου", λάσπης ή πάγου και γενικά λόγω καιρικών συνθηκών, ετούτη τη φορά ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος (και βάση ΚΑΠ) να παραμείνει στα Ιωάννινα για άλλη μία ημέρα -προκειμένου να "τεσταριστεί" εκ νέου ο αγωνιστικός χώρος- την Παρασκευή (19/8).

Κι αυτό διότι δεν παίζει Κυριακή (21/02) τον επόμενο αγώνα του για το πρωτάθλημα, αλλά τη Δευτέρα (22/02). Κι ως εκ τούτου, υπάρχει κενό δύο "γεμάτων" ημερών από το ένα παιχνίδι ως το άλλο, όπως προβλέπει ο κανονισμός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ