ΠΑΟΚ

Παναγιωτούδης, η... ανακάλυψη του Μπόλονι

Παναγιωτούδης, η... ανακάλυψη του Μπόλονι

Διαβάστε λεπτομέρειες για τον νεαρό, Κώστα Παναγιωτούδη, που ξεχώρισε στο ματς με την Δόξα Δράμας καθώς και η συμβολή που είχε ο Ρουμάνος τεχνικός στο... ξεπέταγμά του.

Με το καλημέρα ως βασικός, ο Κώστα Παναγιωτούδης ικανοποίησε ιδιαίτερα στο ματς την Δόξα Δράμας πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ.

Γενικώς "τράβηξε" τα βλέμματα πάνω του και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Πως όμως ο νεαρός έφτασε στο σημείο στα 17 του να αγωνίζεται σε ματς πρωταθλήματος της πρώτης ομάδας και ποιος ήταν αυτός που τον... ανακάλυψε; Η αλήθεια είναι πως εκείνος που ουσιαστικά εντόπισε το ταλέντο του ήταν ο Λάσλο Μπόλονι, o οποίος γενικώς έχει... προιστορία στο να ανακαλύπτει φέρελπις παίκτες.

Ο Μπόλονι τον ζήτησε στη πρώτη ομάδα

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εδώ και πολλούς μήνες είχαν μιλήσει στον Ρουμάνο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και την προώθησή τους στη πρώτη ομάδα, όπως για παράδειγμα τους Σταφυλίδη και Πόποβιτς, ωστόσο δεν περίμεναν τον Παναγιωτούδη ώστε να κάνει ένα τέτοιο μεγάλο βήμα από φέτος, οπότε η συζήτηση με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ δεν επικεντρώθηκε σε αυτόν.

Ο Μπόλονι ωστόσο τον παρακολούθησε αγωνιζόμενο, αρχικά σε φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ζήτησε να προπονείται -και- με την πρώτη ομάδα. Είδε προφανώς... κάτι στον Παναγιωτούδη, ο οποίος επί της ουσίας "προέκυψε" από "σκάουτινγκ" του Ρουμάνου.

Ξεχωρίζει από τους συνομήλικους του

Ο τελευταίος είχε μείνει πολύ ικανοποιημένος από τις ικανότητες του 17χρονου μέσου και σε φιλικό με τον Πανσερραικό στο ξεκίνημα της περιόδου στο οποίο είχε διακριθεί για τις κάθετες πάσες του. Τον συνόδευαν και εξαιρετικές συστάσεις από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που έλεγαν πως είναι ένα παιδί με καλή σωματοδομή για την ηλικία του και με εργομετρικά παίκτη... Α' Εθνικής. Γενικώς είναι πιο έτοιμος από ποδοσφαιριστές της ηλικίας του, είναι ένας εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μάλιστα είναι και άριστος μαθητής.

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Ο Μπόλονι ήθελε από τώρα να δουλέψει περισσότερο με τον Παναγιωτιούδη που έχει ως στόχο του να δώσει Πανελλήνιες και να περάσει στο Πανεπιστήμιο. Ως εκ τούτου η μελέτη του όσον αφορά τις σχολικές επιδόσεις δεν επιτρέπει μεγάλη ενασχόληση μαζί του, για την ώρα τουλάχιστον, αφού με το που περάσει σε μια σχολή τότε υπάρχει το σχέδιο να δουλευτεί περισσότερο.

Έτσι ήρθε στον ΠΑΟΚ

Όσον αφορά το πως εντάχθηκε στο δυναμικό του ΠΑΟΚ; Ο παίκτης ήρθε στους "ασπρόμαυρους" με το "παιδομάζωμα" που έκαναν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ο τότε τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, Θόδωρης Ελευθεριάδης, σε συνεργασία με τους επιτελείς της ομάδας και κυρίως τον Γιώργο Μιχαηλίδη και τον Γιώργο Φαρλαλή που είχαν την επιστασία των υποδομών.

Τον είχαν πάρει από τις Ακαδημίες Λαγυνών και την πρώτη σεζόν έπαιξε στα μικρά τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Την δεύτερη περίοδό του στον "Δικέφαλο" ανέβηκε απευθείας στην ομάδα Κ20, με προπονητή τον Αλέξη Αλεξίου, το άλμα όμως ήταν πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και Θόδωρος Σαββίδης να καταλήξουν την επόμενη στην απόφαση να "κατέβει" ως αρχηγός στην ομάδα Κ17.

Να σημειωθεί πως στην αρχή όταν ο ΠΑΟΚ τον πήρε από τα Λαγυνά έπαιζε σέντερ φορ και στην πορεία διαπίστωσαν στον "Δικέφαλο" ότι έχει πολυ καλά πνευμόνια (ο οργανισμός του ακόμη κι όταν τρέχει για ώρα δεν παράγει γαλακτικό οξύ με αποτέλεσμα να έχει αστείρευτες δυνάμεις) και οργανωτικό μυαλό και τον "γύρισαν" σε χαφ. Κι αυτό, παρότι πήγαινε καλά και ως φορ.

Όλο το μέλλον είναι μπροστά του, αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ