ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Με ανατροπή στο 90+2' η Ν. Αφρική απέκλεισε την Ιταλία, αήττητη στις "16" η Σουηδία

Η απογοήτευση των Ιταλίδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών
Η απογοήτευση των Ιταλίδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών © 2023 ALESSANDRA TARANTINO / AP IMAGES

Η Σουηδία έκανε το "3 στα 3" απέναντι στην Αργεντινή και πέρασε αήττητη στις "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, ενώ η Ιταλία αποκλείστηκε, με τη Ν. Αφρική να κάνει την ανατροπή στο 90+2' και να επικρατεί 3-2, γράφοντας ιστορία. Εκτός συνέχειας κι η Αργεντινή.

Στις "16" στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών βρίσκονται η Σουηδία, που προκρίθηκε αήττητη, κι η Νότια Αφρική, η οποία έγραψε ιστορία αφού για πρώτη φορά πέρασε τη φάση των ομίλων. Αντίθετα, από τη διοργάνωση αποκλείστηκαν η Ιταλία κι η Αργεντινή για τον 7ο όμιλο.

Η Σουηδία επικράτησε 2-0 της Αργεντινής κι εξασφάλισε την πρόκρισή της αήττητη, αφού έκανε το "3 στα 3". Το σκορ άνοιξε στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης η Μπλόμκβιστ, ενώ στο 90+1' από την άσπρη βούλα η Ρουμπένσον σφράγισε τη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, Νότια Αφρική κι Ιταλία πάλεψαν για το δεύτερο εισιτήριο σ' ένα εφιαλτικό ματς με πέντε γκολ, πέναλτι και αυτογκόλ.

Η "σκουάντρα ατζούρα" ήταν αγκαλιά με την πρόκριση, όμως στο 90+2' η Γκατλάνα λύτρωσε τη Ν. Αφρική, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ιταλία.

Το προβάδισμα στην Ιταλία έδωσε από την άσπρη βούλα στο 11' η Καρούζο, όμως με αυτογκόλ στο 32' η Ορσί ισοφάρισε για τις Νοτιοαφρικανές, που στο 67' προηγήθηκαν με την Μαγκάια.

Επτά λεπτά αργότερα η Ιταλία έφερε ξανά με την Καρούζο το ματς στα ίσα, με την ισοπαλία να είναι αρκετή για να περάσει στην επόμενη φάση. Ωστόσο, η Ν. Αφρική δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με buzzer beater η Γκατλάνα έκανε το 3-2 και έστειλε απευθείας στις "16" την ομάδα της.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ