ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Για πρώτη φορά γυναίκες διαιτητές στο Μουντιάλ ανδρών

Η Στεφανί Φραπάρ
Η Στεφανί Φραπάρ @ 2021 PETER DEJONG / AP IMAGES

Τρεις γυναίκες διαιτητές, οι Στεφανί Φραπάρ, Σαλίμα Μουκανσάγκα και Γιοσίμι Ιαμάστα αναμένεται να γράψουν ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης ορίστηκαν από τη FIFA γυναίκες ρέφερι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ανδρών θα σφυρίξουν γυναίκες διαιτητές, με τη FIFA να ορίζει την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, τη Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και τη Γιαπωνέζα Γιοσίμι Ιαμάστα.

Θυμίζουμε ότι η Στεφανί Φραπάρ έχει γράψει ήδη ιστορία, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας της φετινής διοργάνωσης ανάμεσα στη Νις και τη Ναντ, ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν η πρώτη γυναίκα που σφύριξε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε επίσης, ότι η Γαλλίδα ρέφερι τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε σε αγώνα ανδρών του Champions League και συγκεκριμένα το Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου (3-0).

Το 2019 επίσης, διηύθυνε τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι (κ.α. 1-1, παρ. 2-2, πεν. 5-4), ενώ την ίδια χρονιά βρέθηκε και στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ολλανδία (2-0 η νίκη για τις ΗΠΑ).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ