SERIE A

Ουντινέζε - Γιουβέντους 1-2: Ανατροπή με Κριστιάνο Ρονάλντο για την "Γηραιά Κυρία"

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates with Federico Chiesa, right, after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Juventus and Roma, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Saturday, Feb. 6, 2021. (Fabio Rossi/LaPresse via AP)
Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο έκανε το 1-0 για τη Γιουβέντους απέναντι στη Ρόμα Ⓒ 2021 FABIO ROSSI/ ASSOCIATED PRESS

Η Γιουβέντους πέτυχε μεγάλη νίκη με ανατροπή στην έδρα της Ουντινέζε με 2-1, χάρη στα δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 83' με πέναλτι και στο 90'. Ο Μολίνα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 10ο λεπτό.

Η Ουντινέζε υποδέχθηκε τη Γιουβέντους για την 34η αγωνιστική της Serie A, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν μια πολύτιμη νίκη στη μάχη για την έξοδο στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στα δύο προσωπικά γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Γιουβέντους με αυτή τη νίκη έπιασε τους 69 βαθμούς, όσους έχουν η Αταλάντα και η Μίλαν, με την Νάπολι να έχει δύο βαθμούς λιγότερους, ούσα στην πέμπτη θέση. Η Ουντινέζε παρέμεινε στην 11η θέση, έχοντας 39 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μολίνα στο 10'. Οι παίκτες του Λούκα Γκότι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή από τα δεξιά. Ο Ντε Πολ εκτέλεσε γρήγορα και χαμηλά στον Μολίνα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Σέζνι για το 1-0, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Γιουβέντους.

Οι παίκτες του Αντρέα Πίρλο προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση στο πρώτο ημίχρονο, δίχως αποτέλεσμα, έχοντας μόνο μια καλή στιγμή με τον ΜακΚένι στο 28', με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κουαδράδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους πήρε τα ηνία του αγώνα, ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα με την Ουντινέζε να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο να πετύχουν και δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με τον Αρσλάν στο 52' και τον Λάρσεν στο 67' να αστοχούν για λίγο.

Στο 82' η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Ντε Πολ έκανε πέναλτι μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλτο και φυσικά ευστόχησε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς πέτυχε και δεύτερο γκολ για τη Γιουβέντους στο 90'. Ο Ραμπιό έκανε τη σέντρα στην περιοχή, με τον Ρονάλντο να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σκούφετ.

Ουντινέζε: Σκούφετ, Μπεκιά, Μπονιφάζι (84' Σαμίρ), Νάουτινκ (90+2' Ουγετζάν), Μολίνα, Ντε Πολ, Ουάλας, Αρσλάν (72' Φορεστιέρι), Λάρσεν, Περέιρα, Οκάκα

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, Κουαδράδο (84' Κορέια), Μπετανκούρ, ΜακΚένι (84' Ραμπιό), Μπερναντέρσκι (59' Κουλουσέφσκι), Ντιμπάλα (66' Μοράτα), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου

Βερόνα - Σπέτσια 1-1 (46' Σαλσέδο / 86' Σαπονάρα)

Κροτόνε - Ίντερ 0-2 (69' Έρικσεν, 90+3' Χακιμί)

Μίλαν - Μπενεβέντο 2-0 (6' Τσαλχάνογλου, 60' Ερναντέζ)

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου

Λάτσιο - Τζένοα 4-3 (30', 56' Κορέα, 43' Ιμόμπιλε, 48' Αλμπέρτο / 47' αυτ. Μάρουσιτς, 80' Σκαμάκα, 81' Σομουρόντοφ)

Σασουόλο - Αταλάντα 1-1 (52' πεν. Μπεράρεντι / 32' Γκόζενς)

Νάπολι - Κάλιαρι 1-1 (13' Όσιμεν / 90+4' Νάντες)

Μπολόνια - Φιορεντίνα 3-3 (31', 71', 84' Παλάσιο / 21' πεν., 73' Βλάχοβιτς, 64' Μποναβεντούρα)

Ουντινέζε - Γιουβέντους 1-2 (Μολίνα 10' - Κριστιάνο Ρονάλντο πεν. 83', 90')

Σαμπντόρια - Ρόμα (21:45)

Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου

Τορίνο - Πάρμα (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Fabio Rossi / Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ