LA LIGA

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ 1-0: Ζημιά στη μάχη του Champions League για το κίτρινο υποβρύχιο

Ο Μανού Τριγκέρος σε ματς της Βιγιαρεάλ | 6 Μαΐου 2021
Ο Μανού Τριγκέρος σε ματς της Βιγιαρεάλ | 6 Μαΐου 2021 @2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η Οσασούνα πήρε μία σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Βιγιαρεάλ που την ανέβασε στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, με το κίτρινο υποβρύχιο να χάνει πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στο νέο Champions League.

Η Βιγιαρεάλ ταξίδεψε στην Παμπλόνα έχοντας να επιδείξει μία τεσσάρα επί της Γρανάδα και μία πεντάρα επί της Εσπανιόλ όμως όχι μόνο δεν τρίτωσε το... καλό για την ομάδα του Ουνάι Έμερι το απόγευμα του Σαββάτου (5/3) στην Παμπλόνα αλλά το φινάλε του αγώνα με την Οσασούνα την βρήκε να αποχωρεί ούσα απογοητευμένη.

Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί και όχι μόνο μπόρεσαν να αποσπάσουν βαθμό απέναντι στην εξαιρετικά φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ αλλά έφαγαν ολόκληρη την πίτα, παίρνοντας το τρίποντο και ενθουσιάζοντας το κοινό τους.

Το χρυσό γκολ ήρθε στο 63ο λεπτό όταν ο Γκαρθία έκανε μία επέλαση από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα, με τον Άβιλα να περιμένει στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής να εκτελεί τον Ρούλι, για να γράψει το 1-0.

Αποτέλεσμα που έμεινε ως το φινάλε, με την Οσασούνα να αναρριχάται στην 9η θέση της βαθμολογίας και να ξεφεύγει πολύ από τη ζώνη του υποβιβασμού και την Βιγιαρεάλ να βλέπει το όνειρο της συμμετοχής στο νέο Champions League μέσω της παρουσίας στην πρώτη τετράδα της La Liga, να ξεθωριάζει.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ερέρα, Βιδάλ, Νταβίδ Γκαρσία, Κρους, Σάντσες, Μαρτίνες (71' Μπούντιμιρ), Τόρο, Μονκαγιόλα, Ρούμπεν Γκαρσία (90' Όιερ), Άβιλα (82' Αριντάνε), Κίκε Γκαρσία (71' Μπράσανακ)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Οριέ (77' Τσουκουέζε), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινάν, Πίνο (77' Τριγκέρος), Παρέχο, Καπού, Μορένο (58' Γκόμεθ), Λο Σέλσο, Ντανζουμά

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ